Constructia internationala a campusurilor sportive cu REHAU

Competenta sub gazon

In sapte din opt stadioane de fotbal pe care se desfasoara Campionatul European de Fotbal 2012 din Kiev, Liov si Harkov s-au folosit solutii inovatoare de produs si de sistem de la REHAU. Un rol important in aceasta privinta il joaca sistemele de incalzire a gazonului care impiedica amanarea jocurilor din cauza intemperiilor vremii si care contribuie la minimalizarea riscului de ranire a sportivilor.

Pentru a mentine gazonul in stare buna si pentru a-l proteja cu delicatete de zapada si gheata, s-a luat hotararea sa se foloseasca sisteme de incalzire a gazonului de la REHAU la constructia stadioanelor din Liov, Kiev si Harkov din Ucraina. Si la stadioanele Campionatului European de Fotbal 2012 din Varsovia, Poznan, Wroclav si Gdansk din Polonia s-au folosit solutii de sistem ale companiei de prelucrare a polimerilor activa la nivel international. Chiar daca sistemele nu vor fi utilizate la Campionatul European din iunie 2012, ele reprezinta o garantie pentru pastrarea gazonului intr-o stare buna de joc in orice perioada a lunilor friguroase.
40.000 m teava pentru Arena Liov
In toate cele trei stadioane ucrainene ale Campionatului European se joaca pe gazon natural. "La mijlocul lui Septembrie am pozat ultima teava si apoi am putut pune gazonul. Acesta a avut nevoie, precum ne asteptam, de aproximativ patru saptamani pana sa se poata juca pe el si masurile de ingrijire sa fie incheiate", explica Maxim Solonenko, angajat REHAU din orasul ucrainean Dniepropetrovsc, desfasurarea lucrarilor din Liov. Aproximativ 40.000 m de teava au fost folositi numai pentru realizarea sistemului de incalzire a gazonului din Arena Liov. In plus s-a mai realizat intre teren si marginea tribunei o suprafata carosabila, asa numita "zona tehnica". Gazonul artificial din aceasta zona poate fi la nevoie si el incalzit.
Fiabil si delicat
"O incalzire a gazonului functioneaza in principiu ca o incalzire prin pardoseala in cladiri. In pamant se pozeaza tevi la intervale regulate, prin care sa poata trece, la nevoie, un amestec cald de apa si glicol. Astfel se pot "topi" terenuri inghetate bocna, iar paturile de zapada vor disparea", explica Thorsten Wiggenhagen, sef de departament in domeniul incalzire/racire prin suprafete la REHAU. "Incalzirea gazonului pastreaza solul in conditii bune la orice temperatura si de asemenea protejeaza iarba eliminand inghetul. Si, in plus solul ramane permeabil la apa. Astfel se evita acumularea apei pe campul de joc iar riscul de accidentare al sportivilor este considerabil redus", spune Thorsten Wiggenhagen in continuare.
Conditii bune la antrenament si in timpul jocului garanteaza si tevile de drenare, pe baza de polimeri, care preiau apa pluviala sau cea rezultata de la topirea zapezii direct sub suprafata gazonului si o conduc catre tevile multifunctionale pozate la marginea spatiului de joc. Tevile de dimensiuni mai mari transporta apoi in siguranta apa acumulata catre rezervoare, la canalizare sau in canale de clatire si control.
Solutii de sistem durabile pentru o incalzire eficienta a gazonului
In mai mult de 180 de stadioane de pe intreg Mapamondul intalnim know-how-ul firmei prelucratoare de polimeri REHAU. De la Torino pana la Moscova, de la Viena, la Istanbul sau Cincinnati, de la Bremen la München exista stadioane si spatii de antrenament dotate cu sisteme REHAU verificate. Un motiv pentru succesul acestor solutii il constituie printre altele si robustetea si durabilitatea componentelor. O componenta de baza a acestor sisteme pozate este teava RAUTHERM care este realizata din polietilena reticulata sub presiune (RAU-PE-Xa). Este rezistenta la varfurile de sarcina si are o flexibilitate ridicata chiar si la temperaturi mici de montaj. Tevile se pozeaza la aproximativ 25 cm sub gazon. Pentru o pozare exacta se folosesc sinele RAUFIX pe care se monteaza tevile la intervale stabilite dinainte. Astfel se asigura o pozare uniforma a acestora pe campul de joc si se evita ca, in timp ce gazonul din fata spatiului de pedeapsa mai este inghetat, la locul loviturii de la 11 metri radacinile ierbii sa fie deja arse.
Sistemul de distributie Tichelmann reduce pierderile de caldura, echilibreaza pierderile de presiune si conduce la costuri dovedite mai mici decat in cazul unui sistem neizolat. Pentru a evita daune provocate gazonului, temperatura este limitata la nivelul radacinilor. Sistemul este comandat de catre o instalatie de reglare meteosensibila care pastreaza temperatura suprafetei la maximum 2°C.
Gazonul poate fi prelucrat cu masinile obisnuite fara a exista pericolul stricarii instalatiilor de incalzire. Daune mecanice la ingrijirea gazonului in timpul operatiunilor de afanare sau aerisire sunt aproape excluse. Daca totusi vor exista vreodata scurgeri, atunci tehnica de cuplare prin manson alunecator va ofera o posibilitate rapida de interventie, fara a trebui sa scoateti cantitati mari de pamant.
Grupul REHAU
Ca marca premium pentru solutii bazate pe polimeri, REHAU este unul dintre liderii internationali in domeniile Constructii, Automotive si Industrie. Prin forta sa inovatoare, activitatea sa care acopera mai multe domenii si eficienta sinergetica ce rezulta din aceasta, REHAU este unica in industria materialelor sintetice. Printre competentele sale de baza se numara si crearea de materiale si sisteme, dar si tehnica de incalzire a suprafetelor. REHAU ocupa in acest domeniu un loc de frunte in lume printre firmele inovatoare, avand peste 15.000 de angajati in peste 170 de locatii. REHAU este prezent in Austria din 1956. De aproape 15 ani este administrata si condusa de aici cu succes regiunea Europei de Sud-Est cu aproape 1.450 de angajati in 24 de locatii din 19 tari. Firma REHAU este reprezentata in Romania din anul 1996. In prezent exista 3 birouri de vanzari la Bucuresti, Cluj si Bacau, unde lucreaza 120 angajati.In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele REHAU si sistemul de incalzire a gazonului, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei REHAU Polymer Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
REHAU - Incalzirea si racirea suprafetelor
 
REHAU - Incalzirea si racirea suprafetelor

REHAU ofera sisteme complete, si va pune la dispozitie solutii bine gandite pentru toate variantele de utilizare in cladirile cu destinatie de locuinte si de birouri, pentru instalatii de incalzire si racire atat in pardoseala cat si in perete, cu montaj in sistem umed sau uscat.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Sistem de incalzire prin pardoseala si suprafete exterioare
Sistem de incalzire prin pardoseala si suprafete exterioare
Echipament de incalzire, schimbator de caldura, cos de fum
Echipament de incalzire, schimbator de caldura, cos de fum
Instalatii mecanice
Instalatii mecanice
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...