Produse si solutii GEZE pentru o atmosfera interioara placuta si sanatoasa

Produse si solutii de la GEZE pentru o atmosfera interioara placuta si sanatoasa

Aer proaspat pentru confort sporit

Stiati ca petrecem aproximativ 2/3 din viata in spatii inchise? In consecinta, calitatea aerului din interior are un impact considerabil asupra confortului nostru.

Ventilarea naturala si reglarea climatului interior reprezinta subiecte importante pentru asigurarea unei calitati ridicate a aerului, in special pentru cladiri de birouri, scoli si spitale.

  • Aerul inchis are consecinte: o concerntratie excesiva de CO₂ poate duce la scaderea capacitatilor sau dureri de cap. De asemenea, in spatii inchise creste riscul infectari prin aerosoli. Astfel se recomanda o circulatie suficienta a aerului.
    In acelasi timp simpla recirculare este nerecomandata.
  • Calitatea aerului si confortul termic trebuie luate in considerare in cursul proiectarii cladirilor. Aceasta inseamna ca trebuie tinut cont de continutul de CO₂, temperatura, umiditate si miscarea aerului in interior.

Ventilarea naturala prin intermediul automatizarii ferestrelor este o solutie inteligenta care imbunatateste semnificativ climatul interior, cu un consum redus de energie si costuri scazute.

GEZE ofera automatizari pentru ferestre si sisteme destinate controlului inteligent pentru ventilare. Senzori si unitati de control pot fi extinse si, prin intermediul IQ box KNX pot fi integrate in sistemul de management al cladirii:

  • Sisteme de ventilare adaptate nevoilor clientului - de la simpla actionare deschis/inchis a festrelor individuale sau grupurilor de ferestre pana la unitati de control centralizat si sisteme de ventilare integrate in automatizarea cladirii.
  • Solutii confortabile pentru ventilare automata adaptate la elementele meteo, temperatura si calitatea aerului.
  • Sisteme si unitati de control pentru evacuarea fumului si gazelor fierbinti care pot fi utilizate si pentru ventilare.
  • Solutii controlate wireless pentru camere si cladiri confortabile, care pot fi actionate utilizand display-uri moderne.

GEZE Powerchain

GEZE Powerchain
GEZE Powerchain

Puternicul motor GEZE Powerchain poate actiona ferestre cu dimensiuni si greutate deosebit de mari, dar si pentru cele de acoperis si cupole.

GEZE Slimchain 230 V

GEZE Slimchain 230 V
GEZE Slimchain 230 V

Aspectul ingust si discret al lui GEZE Slimchain 230 V se integreaza perfect in design-ul fatadelor. Poate fi folosit pentru automatizarea deschiderii ferestrelor de aerisire sau evacuare de fum, asigurand astfel un schimb eficient de aer, integrandu-se in fatada tuturor tipurilor de cladiri: scoli, cladiri de birouri, spitale, sali de sport sau locuinte rezidentiale.

GEZE Cockpit

GEZE Cockpit
GEZE Cockpit

IQ box KNX permite integrarea actionarilor ferestrelor in GEZE Cockpit, sistemul de automatizare a cladirilor inteligente. Astfel, starile ferestrelor: deschis/inchis sunt afisate centralizat si pot fi controlate dintr-un singur loc. Pe langa aceste beneficii, o importanta deosebita o are conectivitatea cu alte componente din sistemul cladirii KNX, precum butoanele, senzorii existenti, solutiile de climatizare sau incalzire. De exemplu, in cazul in care o statie meteo KNX sau un senzor de calitate a aerului raporteaza precipitatii, vant, o concetratie ridicata de CO₂ sau o diferenta de temperatura, ferestrele vor primi un semnal pentru a se inchide sau deschide prin intermediul modulului IQ KNX.

In cazul unui incendiu, la alarmare, datorita controlului inteligent integrat si modulelor combinate, ferestrele pot atinge maximum de deschidere in mai putin de 60 de secunde. De asemenea, unitatea de comanda asigura deschiderea sau inchiderea secventiala in conditii de siguranta, precum si sincronizarea pana la trei unitati.

Produse mentionate in articol

Sistem de actionare cu lant GEZE Slimchain
 
Sistem de actionare cu lant GEZE Slimchain

Sistemul de actionare cu lant, Slimchain 230 V permite o ventilare naturala completa. Datorita formei subtiri si elegante, se integreaza in orice design al fatadei unei cladiri. Solutia perfecta pentru ventilarea naturala a fatadelor tuturor tipurilor de cladiri (scoli, cladiri de birouri, spitale, sali de sport sau locuinte rezidentiale).

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs

Categorii

Sistem de actionare usi, ferestre, luminatoare
Sistem de actionare usi, ferestre, luminatoare
Fereastra, usa, luminator, feronerie
Fereastra, usa, luminator, feronerie
Constructii
Constructii

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...