proidea.ro catalog online de informatii produse

Culoarea galbena a devenit elementul dominant din Budafok, Ungaria


2019. ianuarie 16.

Functionalitatea intalneste arhitectura deliberata la noul depou de tramvaie din Budapesta

Noul depou de tramvaie din Budafok, Ungaria

Cladirea depoului iese in evidenta datorita culorii galbene a partii superioare, astfel noua cladire din Budafok a devenit elementul dominant. Imbina traditia cu inovatia si functionalitatea cu arhitectura deliberata. Arhitectul acestei cladiri a fost Takács Ákos, Directorul Creativ al companiei CÉH Zrt.. Noul depou a fost construit la aproximativ 100 de ani de la ultima cladire asemanatoare si are o capacitate de 50 de tramvaie.

Rolul transportului public este in continua crestere in Budapesta. Aproximativ 60% din locuitori calatoresc zilnic la locul de munca cu mijloace de transport in comun. Prin urmare, guvernul dezvolta constient retelele de transport public. Depoul anterior nu corespundea din punct de vedere al acestor dezvoltari. "Toate cladirile sunt compuse din materii prime, structuri, functii si forme. Aceste componente trebuie sa fie intr-o perfecta armonie intre ele, astfel incat o componenta sa fie intotdeauna factorul determinant. De exemplu, la un loc memorial, forma este factorul determinant, in timp ce in cazul unui depou, functia.", declara arhitectul Takács Ákos care, la realizarea noului depou, a pus accent deosebit pe mentinerea traditiilor in viata.

Orasul nu trebuie sa fie intotdeauna gri
Culoarea galbena a acoperisului a fost inspirata de culoarea tramvaielor din Budapesta si intrupeaza dezvoltarea. Forma depoului insa da frau liber interpretarii individuale "Culoarea este o parte importanta a conceptului. Din primul moment mi-a fost clar faptul ca acoperisul cladirii trebuie sa fie colorat. Orasul nu trebuie sa fie intotdeauna gri, iar o culoare poate fi decisiva pentru bunastarea celor care traiesc si calatoresc in mediul inconjurator. Si intrucat tramvaiele din Budapesta sunt galbene, am ales aceasta culoare si pentru depou." povesteste arhitectul despre conceptul sau. "Fiecare cladire trezeste sentimente diferite in fiecare persoana, iar aceasta este esenta lucrurilor. Noul depou are un impact asupra mediului inconjurator si asta e bine asa. Sper ca acest lucru le place si celor din jur." spune arhitectul.

Noul depou de tramvaie din Budafok, Ungaria

Calitate si durabilitate
Grupul CÉH a fost infiintat acum 27 de ani si sunt implicate in proiecte de constructii internationale. In ultimii ani au lucrat atat in Ungaria, cat si in Azerbaidjan, Nigeria si Pakistan. "Activitatea noastra si totodata denumirea companiei noastre inseamna calitate si durabilitate", subliniaza Takács Ákos.

Prefalz intr-o culoare unica
In timpul construirii depoului, a fost utilizata o acoperire din foi de tabla de aluminiu prefaltuite cu o grosimi de 0,7 mm si culoare unica galbena. "Materialul PREFA a fost perfect potrivit atat cerintelor noastre estetice, cat si celor tehnice, iar timpul de livrare si disponibilitatea produsului in culoarea unica a fost asigurata. Un alt aspect important pentru noi a fost durata lunga de viata a materialului", afirma arhitectul. Executia lucrarii a fost realizata de doua ateliere de tinichingerie din Budapesta, Puskás Művek Kft., respectiv Horex Kft. Ambele companii au realizat o serie de lucrari de referinta atat in domeniul constructiilor noi, cat si a renovarilor.

Noul depou de tramvaie din Budafok, Ungaria

"Ne face o deosebita placere sa folosim produsele PREFA. Prelucrarea materialului este usoara si este in armonie cu ideile si conceptele arhitecturale atat pe acoperisuri, cat si pe fatade. Si pentru renovari folosim cu placere produsele PREFA deoarece sunt ideale si in acest scop" afirma Reznicsek Zoltán, Managing Director-ul companiei Horex Kft..

PREFA Prefalz
Material: Aluminiu, grosime 0,7 mm, 2 foi de tabla metalice prefaltuite
Culoare: unica P.10 galbena
Greutate: aproximativ 2,3 kg/m².
In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele PREFA Prefalz, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei PREFA Hungária Kft., folosind butonul corespunzator.
 

produse
Firma
Sediu: H-2058 Pest, Budaörs, str Gyár nr. 2
Adresa postala: H-2058 Pest, Budaörs, str Pf. 80.
Telefon: +36 23 511 670
Fax: +36 23 511 675
E-mail:
Web: www.prefa.hu
Kovács Tímea
manager financiar si logistic  
   
   
   
   
Unica in sectorul sau, PREFA Aluminiumprodukte GmbH si-a facut un renume in ultimii 65 de ani in domeniul dezvoltarii, productiei si comercializarii de sisteme pentru acoperis si fatade din aluminiu in Austria si nu numai. In 1946 Gödl, tinichigiu si expert in acoperisuri, din Salzburg, a creat tigla din aluminiu pe care a denumit-o "PREFA", derivat din cuvintele PREss (a presa) si Falz (falt). In anul 1966 PREFA si-a extins gama de produse stabilind noi cai de productie si vanzare in Austria iar in anul 1978 a urmat introducerea pe piata a primelor tigle metalice emailate PREFA si a foilor de tabla din aluminiu. Incepand cu anul 1990, PREFA s-a extins in tarile din Europa de Vest (Germania, Olanda, Elvetia) in mod constant, iar din 2003, in tarile centrale si est-europene (Republica Ceha, Ungaria, Polonia) infiintand noi filiale.
Denumiri marca: PREFA
Stire
Noua cladire a statiei de pompieri din Marktl, Austria
2018.11.15    
Alte stiri in categoria de produse Invelitoare din foi de tabla pentru acoperis si fatada
Alte stiri in categoria de produse Acoperis, fatada
Alte stiri in categoria de produse Constructii
Cuvinte cheie:  prefa  prefalz  budafok  ungaria  budapest  budapesta  galben  unic  unica  p  10  p10  depou  tramvaie