Multigama Tech KSB a livrat pompe pentru centrala termica solara din Andaluzia - Spania

Sapte pompe de proces pentru vehiculare ulei termic cu motor de 315 kW si patru pompe capsulate cu motor de 45 kW

La sfarsitul lui 2012, Grupul KSB a livrat pompe pentru o centrala termica solara situata in Andaluzia, la 60 km sud-est de Sevilia. Livrarea consta in sapte pompe de proces pentru vehiculare ulei termic cu motor de 315 kW si patru pompe capsulate cu motor de 45 kW. Toate grupurile au fost fabricate in conformitate cu standardul si specificatiile API (American Petroleum Institute).

Pompele indeplinesc diferite functii in cadrul centralei. Pompele sunt utilizate pentru pornirea zilnica a campului solar, controleaza nivelul uleiului termic la temperaturi de peste 400°C, protejeaza zona de captare a energiei solare de inghet sau supraincalzire, de asemenea, sunt folosite la procesul de curatare a uleiului.
Centrala este de tip CSP. In acest tip de centrala, energia solara este concentrata aspura tuburilor de absorbtie cu ajutorul oglinzilor, incalzind in acest fel uleiul termic din interior. In continuare se afla un circuit apa-abur conventional similar cu cele din centralele cu combustibil fosil.

Marele avantaj al acestei tehnologii este ca o parte a energiei solare poate fi stocata in timpul zilei si folosita pentru producerea energiei in timpul noptii pentru acoperirea varfurilor de sarcina. Acest lucru permite operatorilor sa furnizeze la cerere, energie regenerabila catre reteaua electrica. In unele cazuri, aceste tipuri de centrale pot fi mai eficiente decat cele fotovoltaice. Acestea sunt viabile din punct de vedere economic doar in regiunile insorite.

Dupa intrarea in functiune ce va avea loc la sfarsitul anului 2013, aceasta centrala va avea o productie de 50 MW - suficient sa aprovizioneze cu energie electrica ecologica aproximativ 50.000 de gospodarii. Productia anuala va fi de peste 170 GWh.
Unul dintre motivele pentru care a fost ales producatorul german a fost capacitatea sa de a livra echipamentele intr-un timp foarte scurt. Deasemenea, KSB a impresionat si prin experienta indelungata in producerea pompelor pentru transportul uleiului termic.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre pompele KSB, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Multigama Tech Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Pompe de circulatie KSB Calio si Rio-Eco Pompe KSB in linie cu viteza constanta / variabila Pompe KSB standardizate monobloc cu viteza constanta / variabila Sisteme KSB pentru colectarea apelor pluviale
 
Pompe KSB
12 produse

Pompe actionate cu motor electric sau motor diesel pentru aplicatii din domeniul "BuildingServices" (Facilitati in Cladiri) si "FireFighting" (AntiIncendiu) din programul complet de fabricatie al grupului KSB.

12 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Pompa de suprapresiune
Pompa de suprapresiune
Pompa de circulatie, pompa apa de condens
Pompa de circulatie, pompa apa de condens
Pompa uscata de apa curata
Pompa uscata de apa curata
Echipament de alimentare cu apa in uz casnic
Echipament de alimentare cu apa in uz casnic
Pompa, mixer
Pompa, mixer
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...