Inspiratie din Ungaria - produse mmcité

Locuri istorice in concept modern

Prima oprire: Székesfehérvár
Cosuri de gunoi Prax, banci Vera si Vera solo
Cosuri de gunoi Prax, banci Vera si Vera solo

Orasul de aproximativ o suta de mii de locuitori, aflat in drum spre Lacul Balaton, are o pozitie privilegiata in istoria Ungariei ca loc de incoronare a regilor maghiari. Astazi, este mai renumit pentru autobuzele sale Ikarus, care sunt produse aici, sau pentru ceasul astronomic colorat, care a fost realizat de catre ceasornicarul local pe casa sa, oferind orasului o noua atractie.
Pentru a restabili gloria, a atrage vizitatori, dar, mai ales, pentru a ridica nivelul de viata in oras, scopul a fost revitalizarea proiectului Fő utca. Cativa ani de reconstructie au adus un aer proaspat si modern in centrul istoric. Acolo unde mergeau autobuzele, familiile cu copii se plimba acum, iar fantanile, florile nou plantate, copacii sau un sistem de iluminat unic montat in pavaj decoreaza spatiul public. De la mmcité au fost montate cosuri de gunoi Prax cu decor individual din HPL. Invelisul de otel a acestei serii are un contur modern, dar in acelasi timp aproape clasic ce prezinta o parte superiora usor curbata. Impresia nepretentioasa a acestui cos de gunoi este completata de o usa simpla de lemn. Este conceput pentru o varietate de locatii urbane si parcuri. Versiunea cu usa din otel perforat are o imagine mai industriala, pe cand cea din HPL da impresia mobilei si permite aplicarea de motive grafice (ca si noutate, acest cos de gunoi este disponibil si in versiunea de 120l sau cu spatiu integrat pentru punga de plastic destinata colectarii excrementelor de caine).

Pe langa cosurile de gunoi Prax, au fost montate si 47 de banci Vera ce ofera posibilitatea unor combinatii nenumarate in spatiile publice sau private, respectiv banci Vera solo, gandite pentru toate tipurile de locatii, ies in evidenta cu accesibilitatea usoara de pe ambele parti ale bancii. E perfecta nu doar in gari, statii de autobuz, aeroporturi, dar si amplasata direct pe strazi sau in piete aglomerate.

A doua oprire: Budapesta
Copertine Pin, banci Vera
Copertine Pin, banci Vera

Hala industriala de pe strada Lomb din Budapesta a suferit, de asemenea, o reconstructie de mare succes. Arhitectii Gereben Péter si Marián Balázs au pastrat atmosfera industriala si structura proprietatii in timp ce au creat spatii de birouri adaptate nevoilor secolului XXI. Tavanele inalte, suprafetele vitrate mari, o combinatie de alb-negru ofera un mediu inspirator de 5.000 m². Numele Ferrum, noua fatada din corten si sistemul de navigatie original din interiorul cladirii, jucandu-se cu tabelul chimic al elementelor, se refera la originea industriala a districtului al treisprezecelea in care se afla birourile. In locul parcarii originale, curtea este decorata cu o gradina aerisita, care include copertinele Pin, si bancile Vera fara spatar care decoreaza cercurile de gazon si paturile de flori.

Pin este un sistem maleabil care creaza adapost in diferite forme si marimi. Modulul patrat bazic poate acomoda patru panele aditionale amplasate in cele patru laturi ale sale, luand astfel forme geometrice sau atipice cu diferite dimensiuni. Se adapteaza la limitele spatiilor sau a functiilor desemnate. Ofera solutii pentru orice tip de adapost (statii de autobuz, de biciclete, poteci acoperite intre cladiri, sau pentru un simplu chiosc turistic informativ). Structura grinzilor superioare compun o silueta eleganta, inconfundabila.

A treia oprire: Tatabánya
Banci Miela, indicatoare de orientare OS si cosuri de gunoi Diagonal
Banci Miela, indicatoare de orientare OS si cosuri de gunoi Diagonal

Orasul Tatabánya, situat in nordul Ungariei, este cunoscut mai ales pentru sculptura sa din bronz a pasarii mitice Turul, care conform legendei i-a condus pe unguri in Bazinul Carpatic. Vulturul poate fi vazut de departe, deoarece este cea mai mare statuie a unei pasari din Europa. Autorul sau este sculptorul Gyula Donáth, iar intinderea aripilor este de aproape 15 metri. O destinatie turistica populara a primit un nou centru de vizitatori, cu un parc mare: au fost create 3 trasee noi pentru plimbari si mai multe locuri moderne de tabara si picnic.

Filiala maghiara mmcité a contribuit la confortul si petrecerea activa a timpului liber cu o gama larga de mobilier: 35 de banci Miela in care s-a investit foarte multa atentie la detalii, fiind creata pentru contururile sale care dau impresia ca pluteste deasupra pavajului, aduncand astfel arta mobilierului stradal la nivel de mestesug; 15 cosuri de gunoi Diagonal cu rezistenta ridicata la vandalism si intemperii; indicatoare de orientare OS ce se bazeaza pe principiul vizibilitatii din toate directiile. O forma simpla si eficace combinata cu sistemul grafic, reprezinta solutia perfecta pentru orice tip de strada sau culoarele unui centru comercial.

Produse mentionate in articol

Banci mmcité pentru parcuri Blocq
 
Banci mmcité pentru parcuri

In functie de model, bancile mmcité sunt realizate astfel: structura din otel galvanizat, acoperit cu vopsea pulbere, sau din aliaj de aluminiu. Sezutul si/sau spatarul din lemn tropical, salcam, tije metalice rotunde din otel sau inox si HPL, monocrom sau cu aplicarea de orice tema grafica. Imbinarile dintre lamele si cadru sunt realizate discret, astfel incat sa nu fie vizibile.

CAD
Brosura
CAD
Vezi detalii
Card produs
Cosuri de gunoi mmcité Lena
 
Cosuri de gunoi mmcité

Cosurile de gunoi mmcité sunt concepute in felul urmator: structura din otel galvanizat acoperit cu vopsea pulbere. Anumite modele au structura din aliaj de aluminiu. Exteriorul este facut fie din otel galvanizat si vopsit cu vopsea pulbere, fie din aliaj de aluminiu, HPL sau din lamele verticale de lemn tropical sau salcam. Modelele prevazute cu capac sunt dotate cu sistem de inchidere cu cheie si/sau scrumiera.

CAD
Brosura
CAD
Vezi detalii
Card produs

Categorii

Cos de gunoi, tomberon, lada depozitare, incinta depozitare deseuri
Cos de gunoi, tomberon, lada depozitare, incinta depozitare deseuri
Mobilier urban de sezut
Mobilier urban de sezut
Amenajare exterioara si peisagera
Amenajare exterioara si peisagera
Echipamente
Echipamente

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...