Cum se poate maximiza punctajul pentru cladiri verzi BREEAM si LEED cu pardoseala suprainaltata Quattro?

Cum iti poti maximiza punctajul pentru cladiri verzi BREEAM si LEED cu pardosela suprainaltata Quattro?

Dezvoltarea de cladiri performante din punct de vedere energetic este unul dintre obiectivele principale are arhitectilor, constructorilor si dezvoltatorilor, mai ales in contextul actual, cand legislatia in vigoare la nivel european prevede ca noile constructii din spatiul UE sa consume energie aproape de zero prin folosirea de resurse regenerabile.

Quattro Pavimente, producator si montator de pardoseli flotante contribuie la crearea de spatii sanatoase si sustenabile, panourile si sistemele pentru pardoseli tehnice suprainaltate facand parte din categoria materialelor moderne, flexibile si eficiente. Acestea indelplinesc criterii pentru certificarile BREEAM sau LEED.

Cum iti poti maximiza punctajul pentru cladiri verzi BREEAM si LEED cu pardosela suprainaltata Quattro?
Cum iti poti maximiza punctajul pentru cladiri verzi BREEAM si LEED cu pardosela suprainaltata Quattro?

Cum poate fi maximizat punctajul pentru cladiri BEEAM si LEED cu pardoseala Quattro?

Prioritatea regionala
Quattro Pavimente Tehnice este singurul producator din Romania si prima intreprindere din Sud-Estul Europei specializata in productia de pardoseli tehnice suprainaltate. Fabrica se afla in vecinatatea municipiului Bucuresti, facilitand aprovizionarea rapida cu pardoseli a santierelor in orice colt al tarii. In plus, prin utilizarea materialelor regionale, in limita a 800 km, utilizarea pardoselilor suprainaltate Quattro Pavimente Tehnice contribuie la maximizarea punctajului pentru obtinerea certificarilor de "cladiri verzi".

Materiale si resurse
Fabricate din materiale reciclabile, pardoselile Quattro contribuie la obtinerea ratingului in certificarea LEED sau BREEAM a cladirilor "verzi" - sisteme internationale de certificare a sustenabilitatii constructiilor. Lemnul folosit pentru panouri este certificat FSC, Quattro Pavimente detinand de asemenea si certificate care atesta nivelul emisiilor de formaldehida. In lantul proceselor tehnologice, prin linii tehnologice automate ce asigura calitate, productivitate si eficienta, dar si prin reciclarea materiilor refolosibilie Quattro Pavimente acorda o importanta deosebita aspectului ecologic valorificand subprodusele si limitand producerea de deseuri.
 
Performanta acustica
Pardoselile suprainaltate Quattro SO, Quattro W40, Quattro ST incapsulate contribuie la imbunatatirea izolarii la zgomot de impact. Panourile Quattro pot fi acoperite inca din fabrica cu o gama variata de finisaje care ofera multiple solutii de design, dar care pot contribui totodata la performanta acustica. Panourile Quattro permit acoperirea cu PVC, HPL, linoleum, cauciuc, ceramica, lemn, piatra naturala sau mocheta. In plus, produsele de finisare a pardoselii pe baza minerala - gresie, ciment, mozaic, piatra fara straturi si izolatori pe baza organica precum si pardoselile din lemn masiv nefinisat/netratat - se califica pentru a primi credit fara cerintele de testare IAQ.
 
Elemente inovatoare in proiectare
Panoul incombustibil Quattro W40 RF60 este o inovatie romaneasca si o solutie pentru sistemele de pardoseli suprainaltate instalate in cladiri de birouri. Panoul din conglomerat lemnos este protejat prin aplicarea pe fata interioara a unor canturi si a unei membrane activata termic, rezistenta la foc. La o temperatura de 1200°C membrana expandeaza si impiedica contactul direct al panoului cu flacara. De asemenea, propagarea focului prin zona de imbinare este impiedicata intrucat membrana aplicata pe canturi expandeaza pana la 20 mm grosime etansand pardoseala. In acest mod se creeaza o bariera eficienta, care ofera intregii suprafete unitate de protectie la foc.
 
In plus, fexibilitatea sistemului permite atat reorganizarea ori recompartimentarea spatiilor, cat si relocarea pardoselilor in alte incinte, cu resurse minime si economii substantiale in materie de costuri si timp.

Produse mentionate in articol
Panou pentru pardoseli tehnice Quattro W40 L-L Panouri din conglomerat lemnos (PAL) Panouri din sulfat de calciu Panou incapsulat STW si STS
 
Pardoseli tehnice suprainaltate - Panouri si structuri portante Quattro Pavimente Tehnice
7 produse

Aparute ca o rezolvare ingenioasa a problemelor ridicate de dezvoltarea spatiilor dedicate centrelor de date, pardoselile suprainaltate Quattro Pavimente s-au extins si in zona spatiilor moderne de birouri, unde ofera solutii ideale la problematicile retelelor de instalatii. Avantaje pardoselilolor tehnice suprainaltate sunt: faciliteaza montajul tuturor instalatiilor si pozitionarea traseului acestora; permit accesul la retelele de distributie pozate sub panourile de pardoseala (retele electrice, de date, de iluminare, de fluide, telefonice); ofera posibilitatea de utilizare imediata ca suprafata de calcare; asigura proprietati anti-derapante, anti-alergice, anti-statice, ignifuge si nu elimina noxe; faciliteaza accesul la amenajarea si reamenajarea spatiilor; reduce cheltuielile de intretinere a cladirilor si instalatiilor, sunt foarte usor de curatat si de intretinut.

7 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Stiri conexe
Un proiect inedit de reconversie cu ajutorul pardoselilor suprainaltate Quattro Pavimente Tehnice
Un proiect inedit de reconversie cu ajutorul pardoselilor suprainaltate Quattro Pavimente Tehnice
De la piscina interioara la spatiu pentru gradinita si invers
Un proiect inedit de reconversie cu ajutorul pardoselilor suprainaltate Quattro Pavimente Tehnice
Categorii
Pardoseala tehnica suprainaltata
Pardoseala tehnica suprainaltata
Compartimentare usoara, plafon, pardoseala tehnica suprainaltata
Compartimentare usoara, plafon, pardoseala tehnica suprainaltata
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...