De ce sa alegi placa din ciment Aquafire®

Suport exceptional si rezistent pentru placari ceramice

Menatwork recomanda placa de ciment exterior Aquafire®, un tip de placa destinata atat pentru spatiile din interior, cat si cele din exterior, datorita proprietatilor sale speciale, dar si a modalitatii usoare de punere in opera.

Placa Aquafire® este o placa fibrociment, usoara, realizata dintr-un amestec de ciment si granule de polistiren, armat cu fibra de sticla. Este o placa speciala, cu calitati tehnice mult imbunatatite spre deosebire de o placa obisnuita din gips carton, ce detine agrement tehnic de rezistenta la foc.

Placa de ciment este ideala pentru pereti de compartimentare, placarea peretilor, sape uscate, scafe si tavane in medii umede sau uscate, dar si pentru izolatie termica si hidro, ajutand la o buna eficienta energetica. Nu sufera deteriorari in prezenta apei, prin urmare este o placa rezistenta la apa, ideala in medii saturate de umiditate, medii exterioare, piscine, bai, dusuri, bucatarii si spalatorii.

Montajul Aquafire® la exterior
De ce sa alegi placa din ciment Aquafire®

Placa de fibrociment fatada Aquafire® asigura un suport exceptional si rezistent pentru placari ceramice, gresie si faianta, mozaic din sticla, pentru acoperirea peretilor de caramida sau de alta natura.

Pot fi finisate pentru a obtine o suprafata neteda, gata pentru vopsire. Placile din ciment pentru exterior Aquafire® sunt adecvate pentru a fi montate pe structuri din lemn si structuri metalice, cu profilele montate la interax de 400 mm, atat in constructii noi, cat si in lucrari de renovare.

De ce sa alegi placa din ciment Aquafire®?

  • Este o placa ciment foarte usoara - la numai 12 kg/mp, cantareste cu 17% mai putin decat alte produse similare
  • Se aplica usor - in acest moment, pe piata este placa cea mai usor de taiat cu cutterul, similar cu o placa de gips carton
  • Este o placa rezistenta la apa - pentru montarea in spatii cu nivel ridicat de umiditate
  • Este o placa rezistenta la foc - certificata pana la 240 minute, incadrata in clasa A1
  • Poate fi utilizata atat pentru aplicatiile interioare, cat si cele exterioare
  • Are o suprafata aspra pentru aplicarea ipsosului si a finisajelor - este versatila pe diferite tipuri de finisaje
  • Este o placa flexibila, cu raza de curbare de 90 cm - ideala pentru realizarea peretilor rotunzi
  • Este o placa solida, nu se sparge usor - are o rezistenta mare la impact mecanic si uzura.

Montajul Aquafire® la exterior
De ce sa alegi placa din ciment Aquafire®
Montajul Aquafire® la exterior

Cum se monteaza placa din ciment Aquafire® la exterior?

Profilele se monteaza la interax 40 cm. Placile Aquafire® se monteaza perpendicular pe profilele metalice, cu latura dreapta la vedere, rosturile trebuie sa fie decalate ca la aplicatiile clasice de inchideri uscate. Aceste placi pentru pereti rezistenti la foc se monteaza pe structura metalica adecvata realizarii peretilor de compartimentare, placarilor, realizarii tavanelor sau construirii fatadelor ventilate. Se recomanda utilizarea profilelor zincate de norma UNI EN de dimensiune 10/10 mm.

Intre placi se lasa un spatiu de circa 3-4 mm. Pentru ca este o placa rezistenta la apa, se recomanda montajul fara a tine marginea placii in contact direct cu baza de sprijin, pentru a evita eventuala absorbtie a umiditatii sau a impuritatilor prin capilaritatea marginii.

Placa Aquafire® se fixeaza pe structura metalica cu suruburi rezistente la umezeala, insuruband pe suprafata, la un pas de 20 cm (15 cm pentru aplicatii orizontale). De la marginea placii, se recomanda o distanta de circa 15mm pentru a beneficia de un contact cat mai bun intre placa si capul generos al surubului.

Se intinde un strat de glet pe baza de ciment de latime 15 cm pe imbinarile longitudinale si transversale. Se aplica plasa de 145 g si latime de 75 mm in gletul proaspat aplicat.

Dupa timpul de uscare de 12 ore, se intinde un strat de glet pe baza de ciment pe intreaga suprafata a placii, cu ajutorul unei gletiere dintate de otel. Se aplica plasa de 145 g pe gletul proaspat aplicat, avand grija sa fie complet acoperita, folosind latura dreapta a gletierei. In aceasta etapa, grosimea finala a materialului trebuie sa fie de 3 mm.

La sfarsit, se aplica un finisaj de zidarie tip tencuiala acrilica sau acrilica intarita cu siloxan pe intreaga suprafata.

Produse mentionate in articol

Placi de fibrociment Aquafire® Placi de constructie Aquafire®
 
Placi Aquafire®
2 produse

Aplicatii in care se utilizeaza placile Aquafire®: pereti exteriori, fatade ventilate, mansarde, suprafete si aplicatii cu risc de infiltratii, centre de recuperare si tratament, centre SPA si Wellness, piscine si incinte cu nivel ridicat de umiditate, medii cu risc de umiditate excesiva, saune, bai turcesti, camere de baie, cabine de dus, garaje, subsoluri, spatii tehnice, crame, depozite de vinuri, curatatorii si spalatorii profesionale, rafturi, scafe, constructii de organizare a spatiului, blaturi, fronturi de lucru si constructii interioare pentru bucatarii, suprafete suport pentru aplicare placari ceramice, pardoseli traditionale, pardoseli uscate, acoperisuri, verande, balcoane, terase, acoperirea zonelor expuse la temperaturi ridicate (seminee, gratare la exterior etc), compartimentari rezistente la foc, suport pentru instalatii fotovoltaice pe acoperis, constructii de suprafete curbe.

2 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs

Stiri conexe

Aquafire, o solutie optima pentru balcoane si logii exterioare
Aquafire®, o solutie optima pentru balcoane si logii exterioare
Placa Aquafire® se foloseste cu mult succes la balcoane si logii exterioare. Este o placa usoara de fibrociment produsa dintr-un amestec de ciment si granule de polistiren, armat cu fibra de sticla. Placa Aquafire® este rezistenta la apa si foc, fiind garantata de marcajul CE. Domenii de utilizare: la interior si la exterior in spatii cu nivel ridicat de umiditate, suprafete si aplicatii cu risc de infiltratii, zone expuse la temperaturi ridicate. Potrivita pentru aplicatii plane si curbe.
Aquafire®, o solutie optima pentru balcoane si logii exterioare

Categorii

Placa de constructie
Placa de constructie
Placaj din ardezie sau fibrociment
Placaj din ardezie sau fibrociment
Placa de constructie, produs semifinit, material de baza
Placa de constructie, produs semifinit, material de baza
Acoperis, fatada
Acoperis, fatada
Constructii
Constructii

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...