Membrana textila Mehler Texnologies - parte a reamenajarii pavilionului Royal Showground din Melbourne

Membrana este o tesatura ignifugata de fire tratate low-wick din poliester, acoperita cu PVC si apoi tratata cu un lac protector PVDF pe ambele parti

Obiectivul: renovarea Royal Showgrounds din Melbourne.
Rezultatul: cea mai mare membrana tensionata din Australia si una dintre cele mai mari din lume - "Grand Pavilion".

Provocarea a fost aceea de a proiecta un ansamblu multifunctional utilizabil pe tot parcursul anului pentru expozitii, evenimente sportive, concerte si evenimente oficiale.
Jackson Arhitecture, compania desemnata pentru a proiecta pavilionul, a creat ansamblul ca o legatura intre vechile cladiri de patrimoniu si cerinta de inalta functionalitate a unei cladiri moderne. Decizia de a crea o structura de acoperis textil tensionat a venit ca urmare a aspectului sau atemporal si a avantajelor de necontestat. Timpul necesar pentru a ridica aceasta cladire a fost considerabil mai scurt, iar costurile au fost mult mai mici decat pentru o sala de evenimente conventionala de aceleasi dimensiuni.
Grand Pavilion acopera un spatiu expozitional de 8.000 mp si contine in total 10.240 mp de material. Avand 90 m latime si 100 m lungime, cu o inaltime de 25 m, este aproape jumatate din dimensiunea complexului de cricket Melbourne Cricket Ground.

Membrana textila utilizata a fost fabricata de catre Mehler Texnologies GmbH din Germania. Este o tesatura ignifugata de fire tratate low-wick din poliester, acoperita cu PVC si apoi tratata cu un lac protector PVDF pe ambele parti, pentru a reduce adeziunea murdariei si pentru a proteja impotriva microbilor si a ciupercilor.
Acoperisul tip membrana are aproximativ aceeasi durata de viata ca un acoperis mai conventional din otel. Este format din opt segmente imbinate mecanic. Fiecare segment in parte masoara intre 1.100 mp si 1.400 mp.
Intreaga suprafata este sustinuta de sase stalpi interiori de otel, acestia avand aproximativ cinci tone fiecare. Cele doua ansambluri centrale au inaltimi de cate 24.7 m, iar celelalte patru de aproximativ 18,5 m. Pe tot perimetrul sau, spatiul de evenimente este izolat printr-un perete cortina de 3. m inaltime, avand inserate ferestre si usi de acces. Un spatiu de 1 m aflat intre perete si acoperis ajuta la ventilarea naturala a aerului din incinta pavilionului.
Timpul necesar pentru a ridica pavilionul a fost impresionant de scurt: patru luni pentru fabricarea otelului si achizitionarea membranei si numai patru saptamani pentru instalarea stalpilor si ridicarea efectiva a acoperisului textil. Proiectarea si ridicarea Marelui Pavilion au necesitat activitati considerabile de planificare si expertiza. Oasis Tension Structures, antreprenorul general in materie de structuri tensionate si manager al proiectului, in cooperare cu Tensys Engineers, au creat o capodopera - suprafata masiva de material a fost ridicata intr-un singur proces - in plin sezon de iarna australiana. Grand Pavilion este acum o impresionanta structura tensionata aflata pe cel mai inalt punct al Royal Melbourne.
In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Mehler folosite la acest proiect, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Mehler Texnologies Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Membrane textile pentru arhitectura tensionata Mehler Texnologies
 
Membrane textile pentru arhitectura tensionata Mehler Texnologies

Invelisul din PVC contine aditivi care includ stabilizatori de raze ultraviolete, retardanti de foc, agenti de colorare si agenti fungici. Materialele de calitate ale Mehler Texnologies, cunoscute sub denumirea de VALMEX® MEHATOP, reprezinta o alegere a lacurilor PVDF de protectie (Polimer fluorinat) care sporesc posibilitatea de curatare mai usoara a membranei PVC. Pentru a imbunatati acest lucru si pentru a-i mentine translucenta, Mehler ofera o gama larga de produse, inclusiv lac PVDF pe ambele parti ale materialului, perfect sudabile.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Membrane textile pentru acoperiri arhitecturale
Membrane textile pentru acoperiri arhitecturale
Acoperis, fatada
Acoperis, fatada
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...