proidea.ro catalog online de informatii produse

Produsele MAPEI s-au folosit la lucrarea proiectata de celebra arhitecta Zaha Hadid


2018. martie 23.

Gara Napoli Afragola a fost inaugurata in vara anului 2017

Lucrarea a fost proiectata de celebra arhitecta Zaha Hadid si are linii sinuoase asemanatoare unui tren in miscare. Reteaua de stiri a CNN a considerat lucrarea ca fiind unul dintre cele mai bune proiecte de arhitectura din anul 2017.

Dupa doi ani de munca si o investitie de aproximativ 600 de milioane de euro, in vara anului 2017, a fost inaugurata gara Napoli Afragola. Lungimea totala a corpului central al statiei este de 400 de metri si, ca o punte grandioasa, se intinde peste mai multe platforme si conecteaza zonele traversate de liniile de cale ferata, dand un sentiment de continuitate intre peisajul inconjurator si liniile de cale ferata. Deoarece statia joaca un rol strategic in legatura dintre nordul si sudul peninsulei italiene, este cunoscuta si ca "Poarta de acces spre sud".
Pe langa faptul ca este un exemplu excelent de arhitectura contemporana si un centru strategic pentru reteaua feroviara de mare viteza regionala si nationala, Naples Afragola reprezinta o oportunitate importanta de a integra zonele urbane ale teritoriului local cu lumea transportului.
Napoli Afragola este un exemplu concret al unui nou concept in calatoria pe calea ferata, in care statia nu mai este doar punctul de sosire si plecare pentru trenuri, ci face parte dintr-un concept mai amplu de mobilitate, cu radacini in tesuturile urbane in care este localizat. Aceasta a fost intentia studioului de arhitectura Zaha Hadid - sa actioneze ca un catalizator in reamenajarea unui teritoriu extrem de urbanizat situat la poarta de acces spre Napoli.

Din punct de vedere tehnologic, structura permite alinierea constructiei cu cele mai bune practici in domeniul sustenabilitatii. Panourile solare integrate in acoperisurile proiectate, ventilatia combinata si sistemele integrate de racire si incalzire contribuie la reducerea cantitatii de energie necesara in cursul anului.
Constructia beneficiaza de ferestre mari, sustinute de pereti de otel si beton, creand un efect de continuitate intre peretii opaci si transparenti. Structura acopera o suprafata de peste 30.000 m², se ridica la o inaltime de 8 metri deasupra nivelului liniilor, se inclina la capete si se dezvolta pe 4 nivele. Pardoseala din interiorul statiei (aproximativ 8000 m²), a fost realizata folosind sistemul Mapefloor 31.
Pentru protejarea suprafetelor de beton de-a lungul anilor de daunele provocate de dioxidul de carbon, dioxidul de sulf si lumina directa a soarelui s-a folosit Colorite Beton o vopsea pe baza de rasini acrilice in dispersie apoasa, semitransparenta.

Tehnologia de constructie adoptata, poate fi rezumata in trei sectiuni principale: beton armat pentru podea, panouri de sticla pentru acoperisul peste galeria comerciala, beton sustinut de aproximativ 200 de coloane din otel special pentru structura inaltata (carcasa exterioara a cladirii 20.000 m²).
Specialistii Mapei au fost implicati chiar de la inceputul proiectului, pentru a lucra alaturi de arhitecti si constructori. Astfel, lucrarile la statia Naples Afragola, au fost impartite in doua faze:
  • faza 1
    a implicat punerea in functiune a zonei de serviciu High Speed a statiei si a nivelului 2 al cladirii in care se afla serviciile comerciale
  • faza 2
    implica finalizarea tuturor lucrarilor legate de proiect pentru legatura Napoli/Cancello, care este programata sa fie finalizata in 2022.
Repararea si nivelarea suprafetelor de beton expus ale fatadelor s-a realizat cu Mapegrout T60 un mortar, fibroranforsat, tixotropic cu contractii controlate, rezistent la sulfati, pentru repararea betonului.
Pentru etansarea crapaturilor de pe suprafete, s-a aplicat Eporip - adeziv epoxidic bicomponent, fara solventi pentru rosturi in constructii si pentru etansarea monolitica a fisurilor.

Repararea si nivelarea suprafetelor de beton expus ale fatadelor s-a realizat cu Mapegrout T60 un mortar, fibroranforsat, tixotropic cu contractii controlate, rezistent la sulfati, pentru repararea betonului. Pentru etansarea crapaturilor de pe suprafete, s-a aplicat Eporip - adeziv epoxidic bicomponent, fara solventi pentru rosturi in constructii si pentru etansarea monolitica a fisurilor.
Tot pentru repararea si nivelarea suprafetelor de beton expus ale fatadelor s-a folosit si Mapegrout Lm2K, mortar bicomponent, tixotropic, fibroranforsat, cu modul de elasticitate redus, aditivat cu inhibitori organici de coroziune, aplicabil intr-un singur strat in grosimi de la 3 la 20 mm, pentru repararea betonului. Pentru finisarea fatadelor, Mapei a creat Planitop Fine Finish, un mortar pe baza de ciment, care, datorita compozitiei sale speciale, prezinta un nivel deosebit de ridicat de aderenta si un debit excelent in timpul aplicarii.

Folosirea Mapegrout T60 un mortar, fibroranforsat, tixotropic cu contractii controlate, rezistent la sulfati, pentru repararea betonului.
In anumite zone ale statiei, cum ar fi platformele (pana la un nivel de 1,5 metri deasupra nivelului solului) peretii au fost protejati cu Wallgard Graffiti Barrier, bariera transparenta pe baza de ceara in dispersie apoasa, gata preparata, cu rol de protectie a placajelor din piatra naturala, placi ceramice, suprafete de zidarie, in general aplicate suprafetelor verticale, impotriva desenelor graffiti.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele MAPEI utilizate la proiectul gara Napoli Afragola, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei MAPEI Romania Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-050883 sector 5, Bucuresti, str. Tudor Vladimirescu nr.22, cladirea Green Gate, et.6
Telefon: +40 21 311 7819
Telefon: +40 21 311 7820
Fax: +40 21 311 7821
E-mail:
Web: www.mapei.com/RO-RO
Departament Relatii cu Clientii
   
Silviu Minciu
manager marketing +40 72 999 2323
   
   
Cu o istorie de peste 80 de ani, MAPEI® este astazi unul dintre cei mai mari producatori mondiali de adezivi si produse chimice din industria constructiilor, avand in portofoliul sau o gama variata de peste 1.400 de produse, 65 de filiale, 63 de fabrici in peste 30 de tari de pe 5 continente, 18 laboratoare de Cercetare si Dezvoltare cu peste 900 de cercetatori implicati. In Romania, MAPEI® si-a inceput activitatea in anul 2005, ca reprezentanta Mapei Spa Italia, iar in august 2006 s-au pus bazele filialei Mapei Romania, cu scopul de a raspunde nevoilor locale ale pietei. Compania porneste pretutindeni in lume de la aceleasi valori solide: flexibilitate, inovatie si diversitate. Acestea nu sunt simple concepte notate pe o hartie, ci constituie modelul dupa care o lume unita construieste mai departe viitorul.
Denumiri marca: MAPEI
Alte stiri in categoria de produse Mortar
Alte stiri in categoria de produse Beton, mortar, tencuiala, sapa de nivelare
Alte stiri in categoria de produse Constructii
Cuvinte cheie:  mapei  produs  produse  gara  gari  statie  statii  napoli  afragola  italia  zaha  hadid  proiect  proiectare  mapefloor  31  colorite  beton  fine  finis  planitop  mapegrout  t60  t  60  eporip  mapegrout  wallgard  graffiti  grafiti  barrier  protectie  protector  protectoare  mapei  romania