Lucrarile de restaurare a complexului Villa Pliniana Torno, Italia au fost finalizate

La una dintre cele mai vechi vile antice de pe Lacul Como s-au folosit produsele MAPEI

Dupa ani de asteptare, lucrarile de restaurare a complexului Villa Pliniana din Torno, una dintre cele mai vechi vile antice de pe Lacul Como (nordul Italiei), au fost finalizate.
Pentru a-i reda stralucirea de altadata, a fost necesara o perioada de cinci ani de proiectare a lucrarilor de conservare (impreuna cu autoritatea locala de patrimoniu), urmata de alti doi ani de activitate intensa.
Pentru a elimina infiltratiile de apa la primul etaj sub nivelul solului, a fost utilizat un sistem Mapei alcatuit din:
 • Planitop HDM Maxi - Mortar pe baza de ciment, bicomponent, cu ductilitate mare, fibroranforsat, cu liant cu reactie puzzolanica, aplicat in straturi de maxim 25 mm pentru nivelarea substraturilor din piatra, caramida sau tuf
 • Mapegrid G - Plasa din fibra de sticla, amorsata, rezistenta la alcali, pentru consolidarea structurala a straturilor suport din zidarie.
In aceeasi zona s-au efectuat lucrari de hidroizolare cu:
 • Mapelastic Foundation - Mortar bicomponent pe baza de ciment si latex pentru hidroizolarea flexibila a suprafetelor din beton, expuse presiunii pozitive sau negative a apei pana la 1,5 atm
 • Mapeproof LW - Membrana bentonitica utilizata la hidroizolarea structurilor orizontale si verticale din beton in medii subterane, cum ar fi suprafetele de sub fundatii, ziduri de sprijin, pereti mulati si sprijiniri berlineze, la parcari subterane, pivnite, piscine, pasaje subterane etc. Hidroizolarea se poate face pana la un nivel hidrostatic de 5 m
 • Mapeproof CD - sistem de prindere pentru pozitionarea si fixarea membranelor bentonitice Mapeproof
 • Idrostop B25 - Cordon bentonitic hidroexpansiv pentru etansarea rosturilor in constructii
 • Mapelastic Turbo - Mortar bicomponent pe baza de ciment, elastic, cu uscare rapida, pentru hidroizolarea teraselor, balcoanelor, piscinelor sau a placarilor ceramice existente din gresie sau faianta, cu aplicare la temperaturi joase si/sau pe suprafete incomplet uscate.
La etajul doi, sub nivelul solului, fisurile au fost reparate cu Mape-Antique MC, o tencuiala de asanare pe baza de var si Eco-Pozzolan, macroporoasa, rezistenta la saruri, deumidificatoare pentru restaurarea zidariilor vechi inclusiv a cladirilor de interes istoric.
Multe sectiuni de zidarie au fost reconstruite folosind:
 • Mape-Antique Strutturale NHL, mortar cu rezistente mecanice ridicate, pe baza de var hidraulic natural si eco-pozzolan, pentru realizarea de tencuieli permeabile si lucrari de zidarie
 • Mapefix VE SF, ancora chimica pe baza de rasini sintetice vinil-esterice, bicomponenta, fara stiren, cu intarire rapida, pentru sarcini grele.
Pentru consolidarea plafoanelor, s-au folosit:
 • Planitop HDM Maxi, mortar pe baza de ciment, bicomponent, cu ductilitate mare, fibroranforsat, cu liant cu reactie puzzolanica, aplicat in straturi de maxim 25 mm pentru nivelarea substraturilor din piatra, caramida sau tuf
 • Mapegrid G 220, plasa din fibra de sticla, amorsata, rezistenta la alcali, pentru consolidarea structurala a straturilor suport din piatra, caramizi si tuf.
Pentru lucrari de hidroizolare au mai fost folosite produsele:
 • Planiseal 88 (ex Idrosilex Pronto), mortar osmotic pe baza de ciment pentru hidroizolarea bazinelor de apa potabila, a zidariilor si structurilor din beton
 • Mapelastic, mortar pe baza de ciment, bicomponent, flexibil pana la -20°C, pentru protectia si impermeabilizarea suprafetelor din beton, balcoanelor, teraselor, bailor, dusurilor si piscinelor.
Lucrarile de hidroizolare a terasei de la parter au necesitat utilizarea:
 • Purtop 1000, membrana din poliuree pura, bicomponenta, fara solventi, aplicata prin pulverizare pentru impermeabilizarea rezervoarelor, bazinelor si a lucrarilor hidrotehnice in general
 • Mapelastic Turbo, mortar bicomponent pe baza de ciment, elastic, cu uscare rapida, pentru hidroizolarea teraselor, balcoanelor, piscinelor sau a placarilor ceramice existente din gresie sau faianta, cu aplicare la temperaturi joase si/sau pe suprafete incomplet uscate
 • Mapeband SA, banda cauciucata autoadeziva, rezistenta la alcali, utilizata in cadrul sistemelor de impermeabilizare a imbinarilor dintre suprafetele orizontale si verticale la terase, balcoane, bai si cabine de dus.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Mapei, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei MAPEI Romania Srl, folosind butonul corespunzator.

Produse mentionate in articol

Mortar pe baza de ciment si latex Mapelastic
 
Mortar pe baza de ciment si latex Mapelastic

Mortar pe baza de ciment si latex in dispersie apoasa, flexibil dupa intarire, cu rol de hidroizolatie sub placari pentru spatii umede sau in contact permanent cu apa (piscine, bazine de inot, terase, balcoane, jacuzzi, bazine de incendiu, etc). Se utilizeaza la spatii de exterior sau interior. Dupa intarire, Mapelastic se transforma intr-un strat hidroizolant flexibil. Peste suprafata hidroizolata se aplica direct, utilizand adezivi imbunatatiti tip C2 sau R2, acoperiri ceramice tip gresie portelanata, klinker, mozaic vitroceramic sau din piatra naturala. Exemple de aplicare: protectia la apa a betonului, tencuielilor, sapelor de ciment, etc. Mapelastic este si o protectie anticoroziva a elementelor din beton la poduri, viaducte, turnuri de racire si elemente din beton supuse la vibratii sau deformari sub sarcina. Mapelastic rezista la cloruri, sulfati, la sarurile pentru dezghet si la anhidrida carbonica. Timp de uscare: intre straturi 4-5 ore. Timp de asteptare pana la placare: 4-5 zile in functie de temperatura.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Mortar bicomponent pe baza de ciment Mapelastic Turbo
 
Mortar bicomponent pe baza de ciment Mapelastic Turbo

Mortar bicomponent pe baza de ciment, elastic, cu uscare rapida, pentru hidroizolarea teraselor, balcoanelor, piscinelor sau a placarilor ceramice existente din gresie sau faianta, cu aplicare la temperaturi joase si/sau pe suprafete incomplet uscate. Utilizat in lucrari de constructie, la amenajari sau renovari, la interior si exterior. Se foloseste complementar cu armatura Mapetex SEL (impaslitura din tesut netesut).

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Mortar monocomponent Planiseal 88 (ex Idrosilex Pronto)
 
Mortar monocomponent Planiseal 88 (ex Idrosilex Pronto)

Mortar monocomponent pe baza de ciment osmotic adecvat in contactul direct cu apa potabila si pentru hidroizolarea zidariilor sau a structurilor din beton. Exemple: hidroizolatie impotriva apei cu presiune pozitiva sau negativa de maxim 1 atm, aplicata la ziduri de sprijin, fundatii, bazine de apa potabila sau de incendiu; hidroizolatie utilizata la lucrari hidrotehnice, tunele, pivnite, sahturi si la suprafetele de beton expuse umiditatii. Se aplica pe suport maturat, bine curatat mecanic, rugos, saturat cu apa, dar zvantat la suprafata. Are rezistenta mecanica la compresiune de 25 MPa. Marcat CE.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Mortar pe baza de ciment Planitop HDM Maxi
 
Mortar pe baza de ciment Planitop HDM Maxi

Mortar pe baza de ciment, bicomponent, cu ductilitate mare, fibroranforsat, cu liant cu reactie puzzolanica, aplicat in straturi de maxim 25 mm pentru nivelarea substraturilor din piatra, caramida sau tuf inainte de aplicarea tesaturilor tip plasa: Mapegrid G 120 / G 220 / B 250.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Mortar bicomponent elastic Mapelastic Foundation
 
Mortar bicomponent elastic Mapelastic Foundation

Mortar bicomponent elastic, pe baza de ciment si latex, pentru impermeabilizarea betoanelor supuse la presiune pozitiva sau negativa. Pentru presiune pozitiva si negativa (1,5 bar). Grosimea de aplicare minim 2 mm in doua straturi. Exemple de aplicare: impermeabilizarea elementelor din zidarie cu tencuiala sau beton, aflate sub nivelul solului, pivnite, beciuri, etc., impermeabilizarea suprafetelor reparate cu mortare din linia Mapegrout; protectia anticoroziva a structurilor de beton la poduri, viaducte, turnuri de racire impotriva gazelor agresive CO2, SO2, oxid de azot si a solutiilor agresive de NaCl sau a sulfatilor, etc. in zone industriale sau marine. Se foloseste la hidroizolarea bazinelor, a rezervoarelor de incendiu, a piscinelor, a teraselor sau balcoanelor pe care ulterior se monteaza placi ceramice. Timp de lucrabilitate: 1 ora. Ambalaj: set format din sac vidat de polietilena de 22 kg si bidon 10 polimer lichid.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Banda cauciucata autoadeziva Mapeband SA
 
Banda cauciucata autoadeziva Mapeband SA

Banda cauciucata autoadeziva, rezistenta la alcali, utilizata in cadrul sistemelor de impermeabilizare a imbinarilor dintre suprafetele orizontale si verticale la terase, balcoane, bai si cabine de dus. Aderenta ridicata pe orice tip de materiale: membrana bituminoasa, metal, plastic, ceramica, sapa pe baza de ciment.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Produse si sisteme pe baza de var pentru restaurarea cladirilor din zidarie Mape-Antique
 
Produse si sisteme pe baza de var pentru restaurarea cladirilor din zidarie Mape-Antique

Produsele din gama Mape-Antique au caracteristici fizice si mecanice similare cu mortarele de zidarie sau tencuiala utilizate in trecut si, ca atare, sunt compatibile cu orice tip de structura initiala. In acelasi timp, au rezistenta mecanica ridicata si la actiunea chimica agresiva atat din mediul inconjurator, cum ar fi ploile acide, ciclurile inghet-dezghet si gazele poluante, cat si din interiorul zidariei in sine, cum ar fi sarurile solubile si umezeala. Datorita structurii macroporoase, in cazul tencuielilor de asanare, majoritatea produselor din gama Mape-Antique sunt foarte permeabile, poroase si favorizeaza evaporarea apei din zidarii, comparativ cu mortarele de tencuiala traditionale pe baza de ciment sau var-ciment. Daca umiditatea este cauzata de conditii meteorologice sau igrasie, acest proces permite structurii umede sa se usuce si sa ofere un mediu mai sanatos si mai confortabil.

Brosura
Vezi detalii
Card produs

Categorii

Mortar
Mortar
Pasta hidroizolatoare, mortar de etansare
Pasta hidroizolatoare, mortar de etansare
Beton, mortar, tencuiala, sapa de nivelare
Beton, mortar, tencuiala, sapa de nivelare
Izolatie
Izolatie
Constructii
Constructii

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...