Izolarea fonica si termica a peretilor de compartimentare folosind produsele Knauf Insulation

Parametri excelenti in ceea ce priveste izolarea fonica, termica si rezistenta la foc

Peretii interiori au o varietate larga de functii si trebuie sa respecte o gama de parametri tehnici de constructie. Cei mai larg raspanditi sunt peretii de compartimentare - peretii neportanti, usori, din gips-carton, care nu fac parte din structura de rezistenta a casei - pe care se aplica un material din fibra minerala. Pentru acestia, pe langa rezistenta mecanica si stabilitate, directivele legale stipuleaza cerinte referitoare la izolare termica, fonica si rezistenta la foc.

Materialele de izolare Knauf Insulation, in combinatie cu sistemele din gips carton Knauf, asigura o gama larga de alternative care permit obtinerea unor parametri excelenti in ceea ce priveste izolarea fonica (indicele Rw de reducere a sunetului aeropurtat), izolarea termica (coeficientul de transfer al caldurii U) si rezistenta la foc (EI).

Izolare eficienta pereti de compartimentare
Materialele Knauf Insulation sunt adecvate pentru diferite tipuri de structuri si pot atinge niveluri diferite de izolare termica, izolare fonica si protectie la foc. Indiferent de situatie, utilizarea produselor Knauf Insulation conduce la imbunatatirea proprietatilor structurilor interne, din punct de vedere protectie termica, dar si rezistenta la zgomot si foc.

Izolarea fonica si termica a peretilor de compartimentare folosind produsele Knauf Insulation
Izolarea fonica si termica a peretilor de compartimentare folosind produsele Knauf Insulation
Avantajele vatei minerale de sticla Akustik Board (TP115)
  • proprietati excelente de izolare termica
  • absorbtie acustica foarte buna
  • rezistenta ridicata la foc
  • stabilitate dimensionala
  • rigiditate superioara
  • manipulare simpla si usoara
  • hidrofobizare standard in masa
  • beneficii ce rezulta din tehnologia ECOSE®:
  • mai moale la atingere
  • mai putin prafos
  • miros neutru
  • usor de taiat.
Cerintele actuale pentru performanta termica a cladirilor, stabilite pentru conditii de iarna/vara, siguranta la foc si protectie la zgomot, obliga la o proiectare si instalare corecta a izolatiei pentru pereti de compartimentare, ceea ce contribuie, in mare masura, la o crestere a standardului de utilizare si la un mediu interior ideal - confort termic.

Peretii de compartimentare umpluti cu vata minerala sunt o solutie simpla de separare a zonelor cu cerinte mari in ceea ce priveste proprietatile fizice si structurale.

Avantaje
  • se obtin parametri excelenti de izolatie fonica prin combinarea avantajoasa a structurilor usoare, duble, cu izolatie din fibra minerala de grosime mica de la Knauf Insulation
  • se obtin valorile necesare si recomandate pentru parametrii de izolatie termica
  • materialele de izolatie, bazate pe fibre minerale sunt incombustibile – clasificare la foc A1; cand sunt combinate cu sisteme de partitie, din gips carton, testate, partitiile pot ajunge la o rezistenta la foc de pana la EI 60 DPI
  • reducerea semnificativa a greutatii structurii de compartimentare, in comparatie cu peretii solizi, care au parametri fizici si structurali comparabili
  • montare simpla si uscata.

Etape de montare a vatei minerale de sticla Akustik Board intr-un sistem de pereti de compartimentare


Se recomanda utilizarea echipamentului corespunzator: salopeta, casca de protectie, manusi de protectie, ochelari de protectie.

Etapa I: Verificarea montarii corecte a cadrului
In general, procesul ar trebui inceput numai dupa finalizarea si uscarea proceselor umede (beton, tencuiala).

Etapa a II-a: Montarea gips cartonului pe cadrul pregatit
Pe durata aplicarii izolatiei din fibra minerala pe sistemele din gips carton, materialul si toate elementele constructiei trebuie protejate impotriva precipitatiilor exterioare si umezelii din mediul intern sau extern.

Etapa a III-a: Masurarea unei sectiuni predeterminate de izolatie minerala, cu distanta standard de 600cm.

Etapa a IV-a: Taierea unei sectiuni predeterminate de izolatie minerala pentru o distanta care nu este standard.

Etapa a V-a: Aplicarea izolatiei minerale pe cadrul pregatit, introducere cu usoara presiune
Daca grosimea izolatiei este mai mica de 80% din adancimea cavitatii, se recomanda fixarea izolatiei astfel incat aceasta sa nu alunece.

Etapa a VI-a: Montarea primului strat de gips carton pe cadrul pregatit
Daca o partitie separa zone cu diferite regimuri de incalzire sau zone incalzite de altele neincalzite, trebuie montata o bariera de vapori (insert link catre LDS) pe partea zonei mai calde. Din acest motiv, se recomanda sa se inceapa cu placarea dinspre zona neincalzita, pentru ca pe partea zonei incalzite sa se realizeze etansarea cu bariera de vapori.

Etapa a VII-a: Montarea celui de-al doilea strat de gips carton pe cadru, cel de-al doilea strat trebuie sa acopere imbinarile placii primului strat
Pentru imbinarea panourilor, se utilizeaza suruburi pentru constructii, cu prindere puternica, conform celor recomandate de fabricant.

Etapa a VIII-a: Etapa finala consta in aplicarea chitului pe imbinarile placii si capetele suruburilor de legatura.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre vata minerala de sticla Akustik Board, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Knauf Insulation Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Placa din vata minerala de sticla Akustik Board
 
Placa din vata minerala de sticla Akustik Board

Vata minerala de sticla, cu Tehnologie ECOSE®, livrata sub forma de placi ambalate in pachete. Conductivitate termica: λD=0,037 W/mK. Reactie la foc: material incombustibil, clasificat Euroclasa A1 conform EN 13501•1. Akustik Board, cu tehnologia ECOSE® cu latime de 600 mm este recomandat pentru izolarea peretilor de compartimentare, ca material de umplutura absorbant acustic, utilizat la umplerea structurilor in cadre sau placate, in special cand constructia structurii de gips carton a peretilor de compartimentare si interiori are cerinte ridicate de izolare acustica. Avantaje: proprietati excelente de izolare termic; rezistenta ridicata la foc; rigiditate superioara; stabilitate dimensionala; manipulare simpla si usoara; hidrofobizare standard in masa. Beneficii ce rezultA din tehnologia ECOSE®: mai moale la atingere; mai putin prafos; miros neutru; usor de taiat.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Izolatie din vata minerala de sticla, izolatie din sticla celulara
Izolatie din vata minerala de sticla, izolatie din sticla celulara
Termoizolatie, izolatie fonica
Termoizolatie, izolatie fonica
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...