Knauf Insulation raspunde la intrebarea: De ce sa ne izolam locuintele?

Knauf Insulation raspunde la intrebarea: De ce sa ne izolam locuintele?

Izolarea eficienta cu produse sustenabile de inalta calitate

Cladirile sunt cel mai mare consumator de energie, folosind 40% din energia totala consumata. Izolarea locuintelor este cea mai usoara si economica metoda de reducere a consumului de energie, a costurilor de incalzire si racire, precum si de protectie a mediului. Cu cat este mai bine izolata cladirea, cu atat mai multa energie poate fi economisita pentru ca utilizarea de materiale izolante asigura o temperatura constanta in interior si nu permite influentarea acesteia de diversele modificari climatice care pot aparea la un moment dat.

Izolarea eficienta cu produse sustenabile de inalta calitate
Knauf Insulation raspunde la intrebarea: De ce sa ne izolam locuintele?

Alegerea corecta a produsului si in special a grosimii materialului de izolare trebuie sa asigure pe langa eficienta energetica ridicata in cladiri, siguranta sporita in caz de incendiu, izolare fonica si un climat interior agreabil, un mediu igienic si confort ridicat.

Secretul unei izolatii de calitate consta in gasirea materialului termoizolant cel mai potrivit pentru fiecare tip de aplicatie.

 • Pereti exteriori - Termosistem
  Izolare termica a peretilor exteriori inseamna economisirea energiei pentru incalzire, ceea ce se reflecta in economii financiare, protejarea impotriva supraincalzirii interiorului, protejarea structurii de sustinere de factorii externi si eliminarea puntilor termice. Aceste aspecte pot fi combinate, in cel mai eficient mod, prin utilizarea materialelor Knauf Insulation. Gama larga de solutii posibile, cu costuri relativ scazute in ceea ce priveste intretinerea si montarea, include o varietate de izolatii pentru suprafetele exterioare. Metoda cea mai raspandita de izolare este Termosistemul pentru care exista produse speciale din vata minerala bazaltica.
 • Acoperisuri inclinate
  20% din pierderile de energie ale unei case se intampla prin acoperis. Izolatia in acoperisurile inclinate poate fi montata in mai multe moduri: peste capriori, intre capriori si sub capriori. Izolarea eficienta a acoperisurilor inclinate se poate realiza prin Sistemul Homeseal LDS, dezvoltat de Knauf Insulation. Sistemul combina vata minerala cu folii si membrane de etansare, oferind pe de o parte protectia termica, dar si protectia impotriva efectelor ploii, zapezii si vantului.
 • Acoperisuri tip terasa
  Proiectarea corespunzatoare a unui acoperis tip terasa are efecte benefice in privinta duratei de viata a cladirii si a reducerii pierderilor de energie. Produsele din vata minerala bazaltica Knauf Insulation sunt potrivite pentru diverse variante structurale de acoperisuri tip terasa. Diferitele tipuri de produse prezinta caracteristici excelente cu privire la siguranta la foc, la transferul caldurii si la izolarea acustica.
 • Acoperisuri verzi – Urbanscape
  Acoperisurile sunt proiectate nu numai pentru a aduce inapoi elementul natural in mediul urban, dar si pentru a oferi solutii pentru probleme importante cum ar fi efectul de "insula termica urbana" si gestionarea apelor pluviale.
  Urbanscape este un sistem inovator, usor de instalat, cu o capacitate mare de retinere a apei proiectat special atat pentru acoperisurile verzi ale cladirilor rezidentiale si non-rezidentiale, cat si ale celor industriale din zonele urbane.
 • Pereti de compartimentare
  Peretii de compartimentare sunt peretii neportanti, usori, din gips-carton, care nu fac parte din structura de rezistenta a casei - pe care se aplica un material din fibra minerala. Pentru acestia, utilizarea materialele de izolare Knauf Insulation, in combinatie cu sistemele din gips carton Knauf, asigura o gama larga de alternative care permit obtinerea unor parametri excelenti in ceea ce priveste izolarea fonica, izolarea termica si rezistenta la foc.
 • Pardoseli
  Sunetul de impact generat pe o pardoseala de separare prin mers, deplasarea scaunelor, utilizarea aparaturii electrocasnice in contact cu pardoseala, constituie o sursa foarte neplacuta de zgomot. Vata minerala bazaltica Knauf Insulation este un material suficient de dur pentru a sustine greutatea straturilor superioare ale pardoselii, dar in acelasi timp, este suficient de elastic pentru a reduce vibratiile, a absorbi si a atenua sunetul de impact, asigurand o foarte buna izolare fonica.
 • Fatade ventilate
  Fatada ventilata are rol de portanta structurala pentru cladire. Suprafata exterioara a peretelui si structura lui sunt foarte importante pentru a pastra caldura sau racoarea in interior. Aceste aspecte pot fi combinate eficient prin utilizarea materialelor Knauf Insulation. Pentru alcatuirea structurilor ventilate ale peretilor exteriori sunt recomandate produsele din vata minerala de sticla sau placarile exterioare usoare.
 • Plafoane de garaj, subsoluri si spatii tehnice
  Planseele peste subsoluri si peste garaje neincalzite trebuie protejate, in ideea asigurarii unui climat potrivit si a confortului. La alegerea materialelor termoizolante trebuie avute in vedere izolarea termica si acustica, parametrii estetici, plus rezistenta la intemperii. Aceste cerinte sunt oferite de termoizolatiile Heraklith-C, Heratekta-C3 si Tektalan-HS.

Avantaje competitive pe piata materialelor izolante
Knauf Insulation raspunde la intrebarea: De ce sa ne izolam locuintele?

Produsele din vata minerala Knauf Insulation sunt ideale pentru utilizarea intr-o gama variata de aplicatii in cladiri, asigurand avantaje competitive pe piata materialelor izolante:

 • Reducerea consumului de energie
  Cu cat este mai mare diferenta de temperatura dintre interiorul si exteriorul unei cladiri, cu atat mai repede cladirea va pierde caldura in anotimpul rece sau o va retine in anotimpul cald. Izolatia joaca un rol major in mentinerea unei temperaturi interne stabile prin incetinirea transferului de energie termica. Gama de produse Knauf Insulation ofera un nivel excelent de izolatie, satisfacand cele mai exigente specificatii, fapt pentru care este foarte des folosita in proiectele de Case Pasive.
 • Proprietati acustice deosebite prin absorbtia zgomotului
  Blocheaza zgomotul din afara si izoleaza zgomotul din interior, iar astfel te bucuri de liniste in caminul tau. Protectia impotriva zgomotului contribuie la calitatea vietii, sanatatii, productivitatii si a mediului intern in birouri, spitale, scoli si implicit, in cladiri de toate tipurile.
 • Produse neinflamabile
  Produsele noastre asigura o protectie ridicata a cladirilor la incendiu, fiind incombustibile. Acestea ating cel mai inalt standard de protectie la incendiu, avand Clasa A1, in conformitate cu BS EN 13501.
 • Rezistenta difuza joasa
  Izolatia este alcatuita din materiale permeabile la vaporii de apa, care impiedica aparitia mucegaiului. Astfel, casa "respira".
 • Stabilitate de forma si de volum
  Indiferent de schimbarile de temperatura, forma si volumul vatei nu vor fi afectate in mod vizibil.
 • Durabilitate
  Calitatea superioara a materialelor determina rezistenta in timp a acestora. Proprietatile vatei minerale se pastreaza pe toata durata de viata a cladirii.
 • Reducerea costurilor de manipulare si transport
  Modul de ambalare permite reducerea timpului de incarcare/descarcare, micsorarea suprafetei de transport si depozitare a produselor, precum si reducerea consumului de combustibil necesar livrarii acestora.
 • Produse sustenabile
  Portofoliul de vata minerala include o tehnologie inovatoare, ECOSE® Technology, care foloseste un liant fara formaldehida adaugata, fabricat din materiale organice regenerabile, nu din produse chimice pe baza de petrol. Astfel, produsele Knauf Insulation sunt mai placute la atingere, produc mai putin praf, au miros neutru si sunt prietenoase cu mediul.
 • Usor de instalat
  Produsele sunt usor de manipulat si de taiat la dimensiunea dorita, indiferent de tipul aplicatiei pentru care se utilizeaza.
 • Nu necesita intretinere
  Dupa montarea izolatiei, poti uita de eforturile cu intretinerea acesteia.

Compania Knauf Insulation si-a luat angajamentul sa creeze cladiri mai bune pentru un mediu mai sanatos
Knauf Insulation raspunde la intrebarea: De ce sa ne izolam locuintele?

Compania Knauf Insulation si-a luat angajamentul sa creeze cladiri mai bune pentru un mediu mai sanatos.

Dezvoltarea tehnologiei ECOSE® pentru toata gama de solutii Knauf Insulation vine in urma acestui angajament, din grija pentru oameni si pentru mediul inconjurator.
Tehnologia ECOSE® este inspirata din natura si urmareste sa creeze premisele unui mediu mai sanatos atat in interiorul cladirilor, cat si in comunitate. De aceea, ECOSE® se bazeaza pe materie prima organica.
Cu toate acestea, toate solutiile Knauf Insulation cu tehnologie ECOSE® ofera performante exceptionale termice, acustice si sunt rezistente la foc.

Produsele cu tehnologia ECOSE®, dezvoltate de Knauf Insulation, au fost premiate cu Certificatul Eurofins, fiind recunoscute la nivel mondial ca materiale cu emisii extrem de scazute de substante toxice, conform standardelor de calitate RAL si EUCEB.
Aceasta recunoastere reflecta implicarea Knauf Insulation in dezvoltarea de produse care respecta cele mai stricte reglementari privind emisiile de substante periculoase.

* Cu o experienta de peste 30 de ani si o dezvoltare rapida, Knauf Insulation are un portofoliu ce include vata minerala de sticla, vata minerala bazaltica, membrane Homeseal LDS si placi din fibre de lemn (Heraklith).
Knauf Insulation ofera solutii pentru toate aplicatiile din cladirile comerciale si rezidentiale, atat pentru proiectele noi de constructie, cat si pentru proiectele de renovare, solutii de izolatie pentru HVAC, solutii pentru aplicatii industriale si protectie impotriva incendiilor.

Produse mentionate in articol

Bariera de vapori la interior, pentru controlul vaporilor Homeseal LDS 35
 
Bariera de vapori la interior, pentru controlul vaporilor Homeseal LDS 35

Este o folie de polietilena intarita cu o plasa rezistenta la sfasiere, utilizata impotriva penetrarii vaporilor si a umezelii la sarpante si terase, structuri de pereti verticali sau plafoane, asezata paralel sau transversal pe capriori, direct sub izolatia termica. Toate suprapunerile trebuie etanseizate cu banda de etanseizare LDS Solifit. Poate fi utilizata la constructia acoperisurilor plane sau tip sarpanta, peretilor verticali sau a tavanelor (plafoanelor). Este utilizata impreuna cu un strat de membrana permeabila la vapori la exterior, pentru evitarea condensului datorat umezelii spontane din interior.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Bariera de vapori la interior, cu strat de aluminiu pentru controlul vaporilor Homeseal LDS 200
 
Bariera de vapori la interior, cu strat de aluminiu pentru controlul vaporilor Homeseal LDS 200

Etanseizeaza impotriva umezelii si penetrarii vaporilor. Poate fi utilizata la constructia acoperisurilor plane sau tip sarpanta, peretilor verticali sau a tavanelor (plafoanelor). Este utilizata impreuna cu un strat de membrana permeabila la vapori la exterior, pentru evitarea condensului datorat umezelii spontane din interior. Stratul aluminizat reflecta caldura spre interiorul constructiei, pierderile de caldura fiind micsorate.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Bariera de vapori activa la interior, pentru eliminarea controlata a vaporilor de apa Homeseal LDS 5
 
Bariera de vapori activa la interior, pentru eliminarea controlata a vaporilor de apa Homeseal LDS 5

Functioneaza ca un strat de control al vaporilor sub termoizolatie, este partial permeabila la vapori. Este utilizata impreuna cu un strat de membrana permeabila la vapori la exterior, pentru evitarea condensului datorat umezelii spontane din interior.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Placi compozite monostrat Heraklith-C
 
Placi compozite monostrat Heraklith A2-C

Placi din fibre de lemn, incombustibile, bune izolatoare termice si acustice, cu liant natural. Datorita materialelor naturale folosite in procesul de fabricare, diferentele de nuanta ale placilor sunt o caracteristica de neevitat. La cerere, placile pot avea marginile tesite si pot fi vopsite in culorile alb RAL9003 sau bej RAL1015.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Placi compozite triplustrat Heratekta-C3
 
Placi compozite triplustrat Heratekta-C3

Placi compozite triplustrat, din aschii de lemn cu liant de ciment si cu miez de vata minerala bazaltica. Termoizolarea fatadelor, planseelor, plansee deasupra spatiilor reci, izolatii ignifuge pentru structuri de metal si lemn. Ofera o suprafata rezistenta la actiuni mecanice si o baza perfecta pentru tencuieli, datorita aschiilor de lemn cu ciment.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sisteme de acoperisuri verzi Urbanscape
 
Sisteme de acoperisuri verzi Urbanscape

Acoperisul verde Urbanscape este un sistem complet, cu greutate redusa, format dintr-o membrana anti-radacina, un sistem de drenaj cu sau fara tampon, un substrat unic patentat de vata minerala bazaltica si stratul de vegetatie. Sistemul de acoperis verde Urbanscape poate fi montat pe orice tip de acoperis: pe suport de beton sau tabla cutata, pe terase inverse (ranversate) sau orice alt tip de materiale utilizate la acoperisuri. Elementele acoperisului verde sunt aceleasi in toate cazurile, difera doar necesarul de izolatie termica si pozitia membranei hidroizolante

Brosura
Vezi detalii
Card produs

Categorii

Izolatie acustica
Izolatie acustica
Izolatie din vata minerala de sticla, izolatie din sticla celulara
Izolatie din vata minerala de sticla, izolatie din sticla celulara
Izolatie din vata minerala bazaltica
Izolatie din vata minerala bazaltica
Material izolator pentru acoperis verde
Material izolator pentru acoperis verde
Izolatie
Izolatie

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...