proidea.ro catalog online de informatii produse

Studiu de caz - cladirea Kubus AMF, Gafenau, Germania


2018. octombrie 01.

In sediul "Kubus" - clientii se confrunta cu solutii acustice de inalta calitate si o diversitate de design de la Knauf AMF

In aproximativ zece luni de constructie, incepand din septembrie 2016 pana in iulie 2017, a fost construit in Grafenau sediul nou administrativ al firmei Knauf AMF GmbH & Co KG. In interiorul "cubului" (forma cladirii este un cub), sistemele si finisajele plafoanelor suspendate au fost proiectate in mod deliberat diferit, iar acestea insceneaza competenta companiei in ceea ce priveste acustica, designul si sustenabilitatea. In atentia tuturor, printre altele, sta in permanenta plafonul acustic fara rosturi tip AMF TACET®.

Cladirea noua, cu denumirea "Kubus AMF", formeaza centrul arhitectural al sediului companiei din Grafenau, din Padurea Bavareza. Contractul de proiectare a fost transmis biroului de arhitectura APA, Dr. Ing. Klaus Bauer. Acesta a proiectat cubul cu patru etaje, asezat pe o suprafata de aproximativ 17 x 17 m si cu o inaltime de aproape 16 m, un volum de aproximativ 5.700 m² de spatiu transformat resp. o suprafata utila de 1.150 m². Angajatilor li s-au oferit, astfel, in acest sediu cele mai moderne locuri de munca.

Caracteristica tehnica: In afara de structura de rezistenta din beton armat, intreaga cladire cuprinde solutii de sistem de la grupul Knauf. Acest lucru se aplica si peretilor exteriori - o constructie din beton armat cu un perete cortina din otel usor, realizat din elemente prefabricate de la Knauf Cocoon. Stabilitatea si rigiditatea acestora se realizeaza prin placarea la exterior si interior cu placi robuste din gips armat cu fibre.

Sistemul de plafon acustic fara rosturi AMF TACET® - in practica
Knauf AMF foloseste noua cladire atractiva pentru a-si arata la un nivel cu totul special competentele si gama de sisteme de plafoane pe care le ofera. Prin urmare, in diferite zone ale cladirii au fost montate mai multe sisteme de plafoane ce ofera solutii acustice si de proiectare foarte diferite si care pot fi prezentate vizitatorilor, ca parte a activitatii de consiliere, precum intr-un showroom pentru o vizualizare directa.

Acestea includ, printre altele, plafonul acustic fara rosturi tip AMF TACET® introdus ca un sistem nou in anul 2017. Suprafete mari si continue de plafon suspendat, fara rosturi, au devenit pe scara larga indispensabile in arhitectura moderna de astazi. In spatiile noului sediu "Kubus AMF" devine astfel foarte evident ce efecte vizuale si acustice sunt posibile. Pe de o parte, AMF TACET® impresioneaza vizitatorii prin aspectul simplu, omogen si fara rosturi al acestuia si, pe de alta parte, datorita proprietatilor deosebite de absorbtie acustica (αw = 0,80 (MH), valoarea NRC = 0,80) pe care le ofera.

Terminologia "Tacet" vine din limba latina si reprezinta o instructiune de interpretare in muzica cu sensul de "relaxare" sau "liniste". Aceasta inseamna ca un instrument muzical sau o voce trebuie sa se intrerupa, sa faca o pauza, sa "taca". Aceasta impresie, acompaniata de un fel de decelerare si "calmare", este transmisa in timpul unei vizite la birourile si salile ce sunt echipate cu sistemul de plafon AMF TACET®.

Acesta este modul in care se monteaza AMF TACET®
De pe schelele de lucru, se monteaza mai intai structura metalica a plafonului, alcatuita din profile-CD principale si secundare, ce se fixeaza de planseul existent prin intermediul unor elemente de suspendare robuste. Urmatoarele etape sunt necesare pentru montajul si fixarea placilor-suport precum si, apoi, pentru lipirea profilelor de capat pe marginile resp. pe perimetrul plafonului. Acestea sunt urmate de operatiile de finisare a suprafetei plafonului, prin aplicarea a doua straturi de tencuiala acustica, cu ajutorul stratului de baza "basic" si a stratului final de acoperire "topcoat". Aplicarea stratului de baza "basic" pe placa-suport reprezinta un mare avantaj al plafonului AMF TACET®, deoarece rosturile de imbinare cu nut si feder ale placilor din fibra minerala nu trebuie chituite suplimentar. Acest lucru creeaza un aspect monolitic si omogen al plafonului suspendat.Cladirea de birouri in forma de cub - "Kubus AMF" reprezinta noul centru arhitectural al sediului Knauf AMF din Grafenau, Bavaria.In centrul atentiei din cladirea noua: AMF TACET® sistemul nou de plafon acustic fara rosturi de la Knauf AMF.


Plafoane acustice continue - fara rosturi - AMF TACET®, in combinatie cu diferite elemente de design ale plafonului, precum, de exemplu, insulele de plafon.


AMF TACET® impresioneaza datorita unui aspect simplu, omogen si fara rosturi de imbinare, oferind caracteristici deosebit de ridicate privind absorbtia acustica.


Cele mai speciale si diverse solutii acustice si de design au fost prevazute si montate in diferite zone ale cladirii "Kubus AMF".


Sistemele de plafoane acustice de la Knauf AMF sunt disponibile intr-o varietate mare de culori si forme, ce ofera atat un accent arhitectural special cat si caracteristici tehnice deosebite.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre sistemul de plafon acustic fara rosturi AMF TACET®, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Knauf AMF Reprezentanta Romania, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-010576 sector 1, Bucuresti, Calea Dorobanti, nr.102-110, bl.2, sc.C, ap.71, et.3
Telefon: +40 21 312 8655
Fax: +40 21 312 8656
Mobil: +40 74 430 3600
Web: www.knaufamf.ro
Monica Minoiu
  +40 74 594 4611
Traian Florin Vujdea
director tehnic +40 74 430 3600
   
AMF fabrica, ca lider in productia de sisteme de plafoane, produse pentru toata piata internationala. Functiuni noi, dezvoltate, fac tot mai indispensabila aplicarea acestora in interesul sigurantei si sanatatii oamenilor. Pe de alta parte, importanta plafonului suspendat, ca parte integrata a arhitecturii incaperii, este subevaluata. AMF merge pe cai noi pentru a imbina cerintele estetice cu cele de siguranta si, astfel, ofera solutii inovatoare cerintelor individuale.
Denumiri marca: Knauf, AMF, Ventatec, Heradesign, Topiq
Stire
Noul plafon acustic AMF TACET®
2018.10.02    
Alte stiri in categoria de produse Tavan fals
Alte stiri in categoria de produse Compartimentare usoara, tavan fals, pardoseala tehnica suprainaltata
Alte stiri in categoria de produse Constructii
Cuvinte cheie:  knauf  amf  cladire  birou  birouri  kubus  gafenau  germania  sediu  plafon  suspendat  acustic  tacet  sistem  sisteme