proidea.ro catalog online de informatii produse

Hoval, partener al echipei Romaniei la Solar Decathlon


2019. iulie 12.

Responsabilitate pentru energie si mediu in actiune

Hoval, partener al echipei Romaniei la Solar Decathlon

Solar Decathlon 2019
Echipa Over4 construieste casa pasiva, ce ii poarta numele, cu care va reprezenta Romania anul acesta la Solar Decathlon Europe, cea mai importanta competitie internationala de case solare, la nivel european, care va avea loc in Ungaria in iulie 2019.

Casa modulara, care are o amprenta de 130 mp, produce de 3 ori mai multa energie decat consuma si este certificata cu standardul Passive House, cel mai exigent standard de eficienta energetica din lume. Este rezultatul muncii a unei echipe multidisciplinare de peste 50 de studenti voluntari, din peste 5 domenii profesionale care au abordat si solutionat o problema extrem de actuala: cum construim eficient, atat din punctul de vedere al costurilor, cat si al resurselor.

Hoval, partener al echipei Romaniei la Solar Decathlon

Hoval, partener al echipei Romaniei la Solar Decathlon

Hoval crede intr-un viitor responsabil, in care ecologia si sustenabilitatea sunt parte integrata din viata noastra, asa ca a ales sa se implice in acest proiect ca si partener, asigurand pentru casa Over4 ventilatia rezidentiala cu recuperare de caldura prin intermediul echipamentului HomeVent.

Ce beneficii aduce mai exact sistemul de ventilatie HomeVent?
Sistemul de ventilatie HomeVent Comfort evacueaza intr-un mod foarte silentios aerul uzat din interiorul casei si furnizeaza constant aer proaspat, filtrat. Atunci cand este necesar, caldura si umiditatea din aerul interior nu sunt pierdute, ci sunt transferate aerului proaspat printr-un schimbator de caldura rotativ. Conceptul de functionare brevetat al sistemului de ventilatie HomeVent imbunatateste semnificativ echilibrul energetic al fiecarei cladiri. Prin recuperarea energiei termice existente in umiditate, seria HomeVent atinge un randament de recuperare a caldurii de pana la 130%, in timp ce sistemele conventionale ating un maximum de 90%. Toate unitatile de ventilatie HomeVent confort economisesc mai multa energie decat folosesc si asigura un climat confortabil constant in casa.

Editia din acest an a competitiei Solar Decathlon va avea loc in iulie 2019 in Ungaria si aduce la start 11 echipe din 10 tari si 4 continente. Fiecare echipa participanta are la dispozitie 15 zile pentru a asambla si pune in functiune locuintele solare ce vor fi ulterior jurizate in cadrul a 10 probe, de la arhitectura, la eficienta energetica si pana la comunicare si sustenabilitate.

Hoval, partener al echipei Romaniei la Solar Decathlon

In cadrul evenimentului de inaugurare a casei, Daniel Butucel, responsabil de parteneriate si co-fondator al proiectului Over 4 ne impartaseste cateva impresii legat de ce inseamna din interior experienta Over4: "Invatam foarte mult din asta, invatam practic si avem si sprijinul universitatilor si, mai ales, al partenerilor. Suntem extraordinar de incantati si entuziasmati ca am ajuns pana aici si acest lucru, care era doar o idee la un moment dat, a devenit acum realitate. Asta nu inseamna ca o sa ne oprim aici. In continuare, pentru ca e un proiect educational. Romania este singura tara care a avut o prezenta constanta la Solar Decathlon, avand in vedere ca bugetele noastre de cercetare sunt mult mai mici, in comparatie cu tari ca SUA, Franta sau Germania."

Hoval, partener al echipei Romaniei la Solar Decathlon

Unul dintre profesorii coordonatori a impartasit de asemenea cateva ganduri in cadrul ceremoniei de inaugurare al casei Over4: "Casele au o poveste a lor, iar ceea ce este aici, reprezinta mai mult decat o casa. Cum spune si numele echipei Over4, mai mult de 4. Povestea caselor o spun in primul rand casele, nu e nevoie sa vorbesti cu cineva, poti sa te uiti, sa o studiezi, sa o descoperi, parcurgand spatiile, si atunci iti vei spune propria poveste inspirat de casa. Este o poveste pe care o spun cei care au gandit-o, care au zamislit-o si care dintr-o imagine virtuala creeaza obiecte fizice. Casele nu au numai povestea lor, au si viata lor. O parte din povestea caselor este a celor care dau din timpul lor, sacrifica ceva, si cu cat sacrificiul este mai mare, cu atat viata casei este mai interesanta si mai lunga. Dar casele, unele case, nu toate, au si istoria lor. Sunt case care reusesc sa invinga timpul, si cu cat implicarea studentilor, arhitectilor, inginerilor, a cadrelor didactice este mai mare, si cu cat cei care protejeaza mediul mai mult, cu atat aceasta istorie este mai mare, mai interesanta si mai profunda."

Hoval, ca promotor de peste 80 ani al responsabilitatii pentru energie si mediu, spera ca acest proiect tanar sa influenteze pozitiv un numar cat mai mare de oameni, sa ii inspire in a face alegeri cat mai responsabile si sustenabile si sa ofere un veritabil reper in ceea ce priveste noile standarde energetice. Si nu in ultimul rand, ureaza intregii echipe SUCCES la competitia Solar Decathlon 2019!
 

produse
Firma
Sediu: RO-077190 Ilfov, Voluntari, sos. Pipera-Tunari nr 4 E-F, etaj 2, camera 1
Telefon: +40 21 410 3000
Fax: +40 21 410 3044
Mobil: +40 72 245 5969
E-mail:
Web: www.hoval.ro
Valeriu Timofan
director general  
   
   
   
   
Avand o experienta de peste 80 ani, Hoval dezvolta si furnizeaza solutii premium de incalzire, ventilatie si conditionarea aerului. Solutiile se regasesc in cele mai importante cladiri din lume, precum: Buckingham Palace, Windsor Palace, orasul Vatican, Burj Khalifa sau stadionul Wembley. In Romania ofera caldura si aer proaspat pentru cladiri industriale, comerciale si publice, precum: Coca Cola Ploiesti, Continental Brasov, Hotelurile Hilton, Universitatea Bucuresti, Liberty Technology Park Cluj, si multe altele. Producatorul din Liechtenstein dezvolta solutii de sistem complete, in gama sa existand o serie diversa de echipamente: cazane in condensatie de pardoseala si murale, cazane din otel pe combustibil lichid/gazos, boilere de apa calda, rezervoare de stocare, cazane pe biomasa, pompe de caldura, grupuri de cogenerare, sisteme de ventilatie rezidentiala cu recuperare de caldura, sisteme de ventilatie industriala, panouri solare. Toate gata de a fi gestionate digital cu ajutorul unitatilor inteligente de control.
Denumiri marca: Hoval
Alte stiri in categoria de produse Sistem de ventilatie cu recuperare de caldura
Alte stiri in categoria de produse Tehnologie de ventilatie
Alte stiri in categoria de produse Instalatii mecanice
Cuvinte cheie:  hoval  romania  solar  decathlon  2019  casa  pasiva  sistem  ventilatie  homevent  home  vent  aer  proaspat  filtrat