proidea.ro catalog online de informatii produse

Centrul de service Rolls-Royce din Gdynia, Polonia, alege ventilatie industriala centralizata de la Hoval


2019. februarie 06.

Proiectarea eficienta a ventilatiei din spatiile de lucru

Rolls-Royce din Gdynia, Polonia, alege ventilatie industriala centralizata de la Hoval

Sistemele de ventilatie industriala centralizata destinate utilizarii in hale de productie trebuie sa indeplineasca anumite criterii si sa ofere o calitate adecvata a aerului, ceea ce se traduce in sanatatea si siguranta sporita a lucratorilor, avand un impact pozitiv asupra bunei desfasurari a proceselor tehnologice si a produselor stocate.

Rolls-Royce din Gdynia, Polonia, alege ventilatie industriala centralizata de la Hoval

Scopul utilizarii ventilatiei mecanice in instalatiile industriale, in depozite si hale de productie este asigurarea calitatii corespunzatoare a aerului pentru angajati si mentinerea microclimatului adecvat in incaperi. Calitatea optima a aerului consta in asigurarea unor parametri precum: cantitatea de aer proaspat introdus, cantitatea de aer viciat evacuat, puritatea, umiditatea si temperatura. Mentinerea parametrilor adecvati este deosebit de importanta in halele de productie, unde efectul secundar al productiei este adesea emisia crescuta de noxe.

In astfel de aplicatii industriale, la locul de munca exista riscul depasirii concentratiilor admise de poluanti in aer - ceea ce duce la o amenintare la adresa sanatatii si a calitatii vietii umane, riscul de incendiu ca rezultat al depasirii concentratiilor admise de substante inflamabile sau uzura mai rapida, deteriorarea si chiar defectarea utilajelor. In cazul depozitelor, ventilatia adecvata mentine curatenia in incaperi (depozitele farmaceutice), prelungeste durata de depozitare a produselor (depozite de produse alimentare), evacueaza cantitatile excesive de caldura si umiditate (depozite textile).

Ventilatia industriala si influentele asupra locului de munca

Rolls-Royce din Gdynia, Polonia, alege ventilatie industriala centralizata de la Hoval

Volumul halelor si depozitelor de productie difera de la caz la caz, realizate cu precadere pe un singur nivel. Ventilatia se proiecteaza in functie de locul, spatiul si organizarea activitatii din hala, care depinde de tipul de productie (plasarea utilajelor, a echipamentelor de productie, a structurilor de sustinere, a carucioarelor si a vehiculelor de transport). Proiectarea ventilatiei mecanice in astfel de instalatii necesita o analiza atenta a ciclului de productie, cantitatea si tipul poluarii, caldura, umiditatea si zonele de ocupare. Ventilatia mecanica se poate realiza prin ventilatie centralizata cu tubulatura sau prin echipamentele de ventilatie descentralizate (unitati de acoperis fara tubulatura). Datorita inaltimilor mari de montaj si posibilitatilor limitate de insertie a tubulaturii – se recomanda a doua optiune. Acesta ofera multe avantaje, care sunt descrise in detaliu in continuarea articolului.

In functie de solutie, putem distinge intre ventilatia generala, care acopera intreaga facilitate sau ventilatia pe zone, care deserveste o parte a cladirii sau un grup de statii de lucru. Pentru a obtine o eficienta cat mai ridicata, se apeleaza la o combinatie ce implica utilizarea simultana a ventilatiei pe zone si ventilatiei generale. Pe langa schimbul de aer si filtrare, trebuie luata in considerare prepararea (incalzire, racire, umidificare sau uscare). Metoda de tratare a aerului rezulta din specificitatea instalatiei si din asigurarea conditiilor adecvate de confort termic pentru angajati.

Centrul de service Rolls-Royce din Gdynia, Polonia - studiu de caz

Rolls-Royce din Gdynia, Polonia, alege ventilatie industriala centralizata de la Hoval

Rolls-Royce este lider global in productia de sisteme de propulsie utilizate pe uscat, pe mare si in aer. Compania este prezenta pe cinci piete globale: aviatia civila, aparare, maritima, energie si energie nucleara. Rolls-Royce este prezent in Polonia in trei locatii - in Gniewno, Cracovia si Gdynia. Acesta din urma opereaza Sea Service Center, furnizand servicii in domeniul service-ului si intretinerii sistemelor marine Rolls-Royce. Se ocupa, de asemenea, de comercializarea, vanzarea si furnizarea de echipamente si piese de schimb noi in zona intregii Marii Baltice.

Centrul de service are in jur de 80 de angajati in Gdynia, 30 in fabrica si 50 de angajati, care formeaza o echipa mobila de ingineri de service. Pentru a asigura confortul muncii si un microclimat adecvat al incaperilor, in cladire a fost utilizat un sistem de ventilatie descentralizat format din trei unitati de ventilatie RoofVent®. Acestea sunt amplasate central cu o carcasa compacta, echipata cu doua ventilatoare, schimbator de caldura cu eficienta ridicata, sistem de incalzire si racire - mentinand o temperatura confortabila a aerului.

Un avantaj suplimentar este oferit de elementul central al sistemului de climatizare pentru interior, distribuitorul vortex de aer - patent Hoval, cunoscut sub denumirea de Air-Injector. Este atat de eficient incat, comparat cu alte sisteme, necesita cu 25% pana la 30% mai putin debit de aer pentru a obtine conditiile dorite.

Rolls-Royce din Gdynia, Polonia, alege ventilatie industriala centralizata de la Hoval

Prin intermediul utilizarii sistemului de ventilatie industriala RoofVent® se inregistreaza urmatoarele economii:
  • Pot fi utilizate unitati cu un debit mai mic de aer, econo­misind costurile necesare investitiei
  • Mai putin aer trebuie sa fie manipulat, se economiseste astfel energie necesara operarii
  • Necesarul de caldura pentru ventilatie scade, care la randul sau reduce costurile de operare.
Utilizarea unui sistem de ventilatie descentralizat permite ventilarea eficienta a halei de productie, fara a fi nevoie de tubulatura necesara admisiei si evacuarii aerului. Aceasta este o solutie valoroasa din punctul de vedere al cerintelor spatiale - pastram un spatiu important, care in cazul unei solutii centralizate, ar fi fost ocupat de tubulatura. Tubulaturile amplasate in zona de productie sunt adesea deranjante, nu numai din cauza inaltimii cladirii - ci si pentru ca pot exista conflicte privind infrastructura planificata a halei sau a instalatiilor de iluminat.

Solutiile bazate pe echipamentele de ventilatie industriala RoofVent® indeplinesc criteriile exigente de igiena - aerul de alimentare este curat, filtrat. In cazul utilizarii tubulaturii, exista o nevoie suplimentara de curatare a conductelor de ventilatie - ceea ce ridica costul utilizarii sistemului. Lipsa tubulaturii pentru ventilatie inseamna, de asemenea, o eficienta mai mare a panoului de control, ca urmare a lipsei pierderilor de presiune. Unitatile de ventilatie industriala RoofVent® sunt livrate gata pentru conectare, datorita acestui aspect, lucrarile de planificare si instalare sunt minime.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre sistemul de ventilatie industriala RoofVent®, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Hoval Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-077190 Ilfov, Voluntari, sos. Pipera-Tunari nr 4 E-F, etaj 2, camera 1
Telefon: +40 21 410 3000
Fax: +40 21 410 3044
Mobil: +40 72 245 5969
E-mail:
Web: www.hoval.ro
Valeriu Timofan
director general  
   
   
   
   
Hoval Srl este reprezentanta grupului de firme Hoval, producator de echipamente de incalzire si ventilatie: cazane de apa calda cu focar presurizat, in gama de putere 50-6000kW; cazane murale de apa calda in condensatie, in gama de puteri 12-120kW; cazane de apa calda in condensatie, in gama de puteri 15-2300kW; sisteme de producere a apei calde menajere; sisteme solare; pompe de caldura; cazane industriale de apa calda si fierbinte in gama 3000-10.000kW; sisteme de climatizare- ventilatie pentru spatii industriale si comerciale (hale de productie, depozite, hangare, sali expozitie, piscine).
Denumiri marca: Hoval
Alte stiri in categoria de produse Instalatie cu racire adiabatica
Alte stiri in categoria de produse Tehnologie de conditionare a aerului si tehnologie de racire
Alte stiri in categoria de produse Instalatii mecanice
Cuvinte cheie:  hoval  centru  centrul  service  rolls  royce  polonia  gdynia  roofvent  roof  vent  echipament  echipamente  ventilatie  industriala  industrial  hala  hale  ventilare  sisteme  sistem