Sticla Guardian la noul centru al vinului din Franta, La Cité du Vin

Sticla Guardian, cu un nivel ridicat de performanta, scoate in evidenta caracteristici vibrante

Noua sute de panouri cu sticla Guardian SunGuard® Solar Gold 20 si Guardian UltraClear™ de culoarea soarelui contribuie la o evidentiere extraordinara a celei mai noi cladiri reper din Franta.

La Cité du Vin este noul centru cultural din Bordeaux, Franta, care ofera o locatie unica, in care vizitatorii pot afla informatii despre vin, istoria si influenta acestuia asupra civilizatiei, printr-o serie de calatorii, expozitii si prezentari multimedia spectaculoase. O punte de observatie deasupra turnurilor inalte de 55 de metri ofera o vedere de 360° asupra orasului si a podgoriilor din vecinatate.
Cladirea in sine a fost proiectata de Anouk Legendre si Nicolas Desmazières din cadrul XTU Architects si reprezinta o puternica declaratie arhitecturala datorita curbelor indraznete si a formei globale, care se doreste a invoca spiritul vinului si originea sa lichida: rotunjimi continue, intangibile si senzuale. Evident, sticla joaca un rol important in reflectarea acestor aspecte.

XTU Architects a dorit sa utilizeze cea mai buna sticla cu un nivel ridicat de performanta, datorita rolului sau special de reflectare a luminii in interior si in exterior, concomitent cu simularea efervescentei. Arhitectii au selectat compania Coveris, din Franta, care executa fatade, pentru a-i ajuta sa gaseasca solutia corecta pentru acest proiect cu vizibilitate mare. Au apelat la Guardian Glass din Europa, un producator de prim rang de sticla cu un nivel ridicat de performanta in domeniu arhitectonic. Experienta companiei Guardian si suportul tehnic s-au dovedit a fi de nepretuit.

"Alegerea sticlei a fost un proces lung", a declarat Coveris. "A fost vital sa selectam produsele corecte care s-au potrivit cel mai bine, din punct de vedere tehnic si estetic. A fost nevoie sa demonstram fezabilitatea multor aspecte, de la alegerea peliculei la asigurarea posibilitatii ca sticla sa poata fi curbata ulterior. Pe durata acestui proces, a existat o foarte buna cooperare cu Guardian si cu arhitectii."

Anouk Legendre si Nicolas Desmazières de la XTU Architects sunt de acord: "Cerintele de proiectare ne-au impus sa gasim sticla cu reflexii aurii. Am examinat diverse tipuri de sticla si apoi am efectuat teste de printare. Sticla Guardian® a obtinut cele mai bune rezultate si aspectul cel mai modern."

Au fost selectate doua tipuri de sticla: Guardian SunGuard® Solar Gold 20 si Guardian UltraClear™. SunGuard® Solar Gold 20 este alegerea preferata de multi arhitecti si designeri. Pelicula sa de culoare aurie este aplicata pe sticla float Guardian ExtraClear®. Aceasta prezinta avantaje in comparatie cu sticla colorata in masa. Ofera un control solar cu un nivel ridicat de performanta, de asemenea si datorita unui bun index de transformare a culorii, culorile care pot fi vazute din interiorul spre exteriorul cladirii sunt foarte apropiate de ceea ce sunt in realitate.

In comparatie cu sticla traditionala, sticla cu continut redus de fier Guardian UltraClear™ ofera un nivel ridicat de transmisie a luminii si o mai mare neutralitate a culorilor, lasand sa patrunda "adevarata" lumina a zilei, pentru asigurarea unei senzatii optime de spatiu si lumina.

In ceea ce priveste principalul turn al cladirii, sticla a fost utilizata pentru a crea un skin separat care incadreaza structura, concomitent cu maximizarea partii estetice. In total, au fost utilizate aproximativ 900 de panouri individuale din sticla, unele imprimate serigrafic cu 20 de modele diferite. Toate panourile sunt diferite, cu dimensiuni maxime de 5,1 m x 1,5 m. Exista trei tipuri de panouri: monolitice, laminate si triplu laminate. Ultimul tip are aplicata pelicula SunGuard® Solar Gold 20. Toate panourile au fost fixate individual in locatie si ghidate la loc pe 4500 de dispozitive separate de fixare cu o inaltime cuprinsa intre 50 mm si 270 mm. Sistemul de fixare a trebuit sa fie programat cu ajutorul unui software special, din cauza geometriei specifice a cladirii. Acoperirea finala din sticla insumeaza 2700 de metri patrati.
Imprimarea serigrafica care ofera un efect extraordinar a implicat utilizarea a 20 de modele diferite, fiecare aplicate individual pe panouri. Toate acestea au contribuit la modul remarcabil in care SunGuard® Solar Gold si UltraClear™ sunt utilizate la potentarea arhitecturii si aspectului cladirii. Cu alte cuvinte, arhitectii XTU: "Suntem incantati de rezultatul final, fiindca suntem de parere ca am gasit cea mai buna solutie."

Pentru informatii suplimentare despre acest proiect, vizitati www.laciteduvin.com.
Guardian Glass expune in holul 10/standul A28 la Glasstec 2016 (20-23 septembrie 2016) in Düsseldorf, Germania.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre sticlele Guardian folosite la proiectul La Cité du Vin, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Guardian, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Sticla Guardian SunGuard® Solar cu control solar
 
Sticla Guardian SunGuard® Solar cu control solar

SunGuard® Solar pot fi combinate cu alte tipuri de produse de sticla float pentru aplicatii rezidentiale si comerciale. Sistemul de pelicule suprapuse ofera optiuni variate de la transparenta ridicata si buna performanta solara, pana la transparenta scazuta si control solar. Sticla SunGuard® Solar este disponibila in dimensiuni Jumbo sau subdiviziuni ale acesteia, in grosimi standard de 4, 6 si 8 mm. Alte grosimi sau sticla duplex sunt disponibile la cerere.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Folie de protectie termica, solara si antiefractie
Folie de protectie termica, solara si antiefractie
Sticla plana, sticla curbata
Sticla plana, sticla curbata
Sticla, placa inlocuitoare, protectie solara
Sticla, placa inlocuitoare, protectie solara
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...