Inaltimea optima a biroului Greenforest SitStand KD160

Inaltimea optima a biroului Greenforest SitStand KD160

Reglarea biroului SitStand

Inaltimea biroului trebuie sa fie corect adaptata la dimensiunile fiecarui utilizator. Postul de lucru, ca ansamblu scaun – masa, poate fi complet adaptat ergonomic doar in conditiile in care si blatul mesei poate fi reglat in inaltime, vezi si Colectia Tehno T, colectia de mobilier de birou reglabil MOVI sau birourile reglabile SitStand.

Ce este un SitStand?

Am putea spune ca exista, de cativa ani deja, un trend in domeniul mobilierului de birou, iar acesta este reprezentat de SitStand-uri. Acestea sunt birouri reglabile pe inaltime, care sunt recomandate pentru lucrul alternativ, adica pentru a lucra stand pe scaun, alternand cu lucru din picioare.

Pentru ca se poate regla pe inaltime, acest tip de birou este indicat si ca birou pentru copii, putand fi reglat corespunzator pe masura ce copilul creste.

Birou Greenforest SitStand KD160
Birou Greenforest SitStand KD160
Birou Greenforest SitStand KD160

In imaginea de mai sus este prezentat un model de SitStand KD160. Acesta are o structura metalica ajustabila cu 2 motoare electrice pe inaltime intre 65 si 129 cm. Sarcina maxima suportata de structura este de 98 kg. Are canal de organizare cabluri si 2 capace de trecere rotunde incluse.

Scala pentru inaltimea optima a biroului

Corelarea intre inaltimea optima de lucru necesara in activitatile de birou atat in pozitie asezat pe scaun, cat si in picioare si dimensiunile fiecarui utilizator se poate vedea pe urmatoarea scala:

Scala inaltimea optima de lucru
Scala inaltimea optima de lucru
Scala inaltimea optima de lucru

Ce sa nu intelegi gresit despre SitStand?

Cum de multe ori se intampla ca trend-urile sa fie adoptate gresit sau in exces, vrem sa atragem atentia asupra unor aspecte:

  • Statul in picioare pe o lunga perioada de timp pune si mai multa presiune pe spate si pe picioare, implicit pe talpi. Acest tip de birou NU este pentru a lucra numai din picioare, doar daca acest lucru se intampla pe o perioada scurta de timp;
  • Riscul crescut de aparitie a varicelor se datoreaza si statului in picioare pe perioade lungi de timp pentru ca astfel se mareste presiunea in venele picioarelor;
  • Statul in picioare prelungit este mult mai solicitant si pentru sistemul circulator putand duce la aparitia problemelor circulatorii, hipertensiune arteriala, atacuri de cord si accidente vasculare cerebrale.

Ce multi au inteles gresit, a fost ca SitStand-urile sunt pentru a lucra din picioare si ca acest stil de lucru este mai benefic decat a lucra din pozitia asezat. Total gresit. Alternarea intre sezut si statul in picioare pe tot parcursul orelor de lucru, pauzele de miscare, acesta este modul ideal de lucru, chiar si daca ai reglata inaltimea optima a biroului.

Se recomanda ca la 50 minute – 1 ora sa te ridici de la birou si sa faci cativa pasi sau chiar cateva exercitii usoare. Mersul periodic pe loc, ridicarea pe varful degetelor sau genuflexiunile pot ajuta cu adevarat la minimizarea durerii si a acumularii de sange.

Prin urmare, este bine ca pentru activitatile de birou sa se creeze conditii pentru alternarea muncii in pozitie asezat cu cea in picioare pentru ca astfel poate fi imbunatatita sanatatea angajatilor si implicit productivitatea acestora.

Inaltimea optima a biroului Greenforest SitStand KD160
Inaltimea optima a biroului Greenforest SitStand KD160
Produse mentionate in articol
Birou Greenforest SitStand KD160 (160x80x65-129H cm)
 
Birou Greenforest SitStand KD160 (160x80x65-129H cm)

Blat birou PAL melaminat de grosime 25 mm cu cant ABS. Structura metalica ajustabila cu 2 motoare electrice pe inaltime intre 65 si 129 cm, culori gri RAL 9006 sau alb. Sarcina maxima suportata de structura este de 98 kg. Canal organizare cabluri si 2 capace trecere rotunde incluse. Culori PAL melaminat: alb, gri uni, albastru, mesteacan, fag, nuc pacific.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Mobila de birou
Mobila de birou
Mobila
Mobila
Echipamente
Echipamente
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...