Eaton AFDD+ dispozitive de detectare a defectelor de arc electric

Eaton AFDD+ dispozitive de detectare a defectelor de arc electric

Un plus de tehnologie de la Eaton ce protejeaza oameni, proprietati si bunuri

Fumul, focul si flacarile provoaca daune uriase proprietatilor imobiliare locative si reprezinta un pericol major de vatamare sau moarte. La nivelul Europei, statisticile arata ca sursa a peste 25% din incendii o reprezinta un sistem electric si anual sunt raportate 2 milioane de incendii, in urma carora 4.000 de persoane isi pierd viata in fiecare an.

Intrucat peste 25% dintre aceste incidente sunt cauzate de electricitate, Eaton, companie specializata in managementul energiei, prin actiunile sale urmareste sa asigure educatie si asistenta intr-o masura cat mai mare privind protectia impotriva incendiilor provocate de instalatiile electrice defecte sau utilizate necorespunzator.

Protectia circuitelor din instalatiile electrice de joasa tensiune din cladirile rezidentiale si comerciale reprezinta de foarte multe ori o adevarata provocare

Eaton are in portofoliu o gama completa de dispozitive care ofera protectie pentru oameni, proprietati si bunuri, inclusiv urmatorul pas in ceea ce priveste preventia evenimentelor ce pot duce la aparitia incendiilor de natura electrica provocate de arcuri electrice in serie si in paralel.

Protectie la incendii cu cauze de natura electrica – cu dispozitivul ALL IN ONE de la EATON - AFDD+

Dupa cum se descrie in IEC 62606, AFDD este un dispozitiv inovator dezvoltat de Eaton, ce permite detectarea si deconectarea defectelor ascunse de arc electric care pot provoca daune grave. Doar un AFDD poate detecta si deconecta defectele de arc electric in serie si in paralel in instalatiile electrice.

AFDD este considerat ca fiind un dispozitiv cu tehnologie avansata de protectie electrica completa din seria intreruptoarelor miniaturale.

Prin monitorizarea electronica continua a circuitului de alimentare, dispozitivul detecteaza defectiunile de arc electric si se declanseaza automat pentru a preveni incendiile electrice rezidentiale. AFDD Eaton elimina in mod convenabil necesitatea folosirii a trei dispozitive de protectie separate MCB, RCD, AFDD. Acest dispozitiv multifunctional combina functiile de protectie ale unui intreruptor automat de curent rezidual, a unui intreruptor automat modular si a unui intreruptor de defect de arc electric pentru a proteja impotriva socurilor electrice, a supracurentului, precum si a scurtcircuitului sau a defectiunilor de arc electric in cablurile de alimentare.

Caracteristici principale:

 • combina trei functii de protectie intr-un singur dispozitiv
  • Protectie impotriva incendiilor cauzate de catre defectele de arc electric
  • scurtcircuit si protectie la suprasarcina (protectie cablu)
  • protectia impotriva curentului rezidual.
 • usor de asamblat atat in instalatiile noi, cat si in cele existente
 • economiseste timp in cazul depanarii cu repetarea codului de eroare
 • in caz de defectiune, numai circuitul final afectat este deconectat
 • afisajele incorporate indica starea dispozitivului si motivul deconectarii:
  • afisare cu LED a codului de eroare - este usor de utilizat
  • repetarea codului de eroare - economiseste timp in cazul depanarii.
 • detectarea digitala extrem de sensibila a defectelor de arc electric depaseste prevederile din normele aplicabile si impiedica deconectarea neintentionata
 • respecta prevederile stabilite in IEC 60364-4-42 si este adecvat pentru utilizarea in conformitate cu DIN VDE 0100-420.
Produse mentionate in articol
Dispozitiv de detectie a arcului electric Eaton AFDD+
 
Dispozitiv de detectie a arcului electric Eaton AFDD+

Dispozitivele automate pentru detectia defectelor de arc electric AFDD+ de la Eaton ofera o solutie completa de protectie impotriva incendiilor declansate de defectele de arc electric. Imbunatateste in mod semnificativ siguranta in ceea ce priveste incendiile electrice din casa. Prin monitorizarea electronica continua a cablului, dispozitivul detecteaza defectiunile de arc electric si declanseaza automat pentru a preveni incendiile electrice rezidentiale. In acelasi timp, elimina in mod convenabil necesitatea existentei a trei dispozitive de protectie separate. Acest dispozitiv multifunctional combina functiile de protectie ale unui intreruptor automat de curent rezidual, a unui intreruptor automat modular si a unui intreruptor de defect de arc electric pentru a proteja impotriva socurilor electrice, a supracurentului, precum si a scurtcircuitului sau a defectiunilor de arc electric in cablurile de alimentare. Acest lucru ofera electricienilor un instrument mai eficient pentru a asigura siguranta clientilor, punand la dispozitie un intreruptor de defect de arc electric de ultima generatie care respecta, de asemenea, pe deplin toate normele aplicabile.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Intreruptor, disjunctor, intreruptor diferential
Intreruptor, disjunctor, intreruptor diferential
Distributie electrica de joasa tensiune
Distributie electrica de joasa tensiune
Instalatii electrice
Instalatii electrice
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...