Cemix Thermo Comfort - “mortarul istet”

Cemix Thermo Comfort - mortarul istet

Exista mortare care functioneaza diferit de mortarele clasice

Exista mortare care pe langa functia clasica de nivelare au si rol functional. Rolul functional este dat de faptul ca ziua poate inmagazina caldura din interior si noaptea, cand temperatura scade, tencuiala cedeaza caldura inmagazinata.

Thermo Comfort, dezvoltat de compania Cemix, inlocuieste cu succes instalatiile de climatizare si, in plus, nu consuma niciun fel de energie pentru a mentine temperatura constanta pe o anumita perioada in incaperi.

Cemix Thermo Comfort - mortarul istet
Cemix Thermo Comfort - mortarul istet

Cemix Thermo Comfort:

  • disponibil in doua variante: 23°C si 26°C
  • liant de gips
  • pentru utilizare la interior
  • proprietati excelente de stocare si reglare a temperaturii incaperilor
  • aplicare manuala si mecanizata
  • consum: ∼ 10kg/m²/1cm.


Punctul de topire al apei nu este o expresie fericita in fizica constructiilor, dar exista parafine care se topesc atunci cand ating temperatura maxima asteptata pentru spatiile interioare, adica 23°C sau 26°C. Una dintre cele mai importante companii chimice din lume produce astfel de materiale cu schimbare de faza (PCM - Phase Change Materials) de proape 10 ani.

Cemix Thermo Comfort - mortarul istet
Cemix Thermo Comfort - mortarul istet

Picaturile asemenatoare cu ceara care se topesc la temperatura camerei (avand aproximativ 5 µm in diametru) sunt inconjurate/inglobate de un strat de plastic de inalta rezistenta,folosind un proces special. Aceste microcapsule sunt complet sigilate, sigure, pentru procesare si fara formaldehida. Modificarile de volum asociate cu inghet/dezghet au loc in interiorul capsulelor, astfel incat atunci cand sunt utilizate in materiale de constructie, acestea nu creeaza nicio tensiune intre ele si nu sunt vizibile din exterior.

Tencuiala Thermo Comfort este utilizata pentru tencuirea peretilor si tavanelor interioare ale apartamentelor, cladirilor de birouri, scolilor, magazinelor, spitalelor si a altor cladiri publice.

Aplicare:

Cerinte pentru suprafata de baza, operati inecesare inainte de aplicarea tencuielii Thermo Comfort: Tencuiala Thermo Comfort se va aplica pe suprafete care sunt suficient de solide si fara urme de praf si murdarie. Tencuiala Thermo Comfort poate fi aplicata pe toate substraturile minerale standard, suprafetele foarte absorbante vor fi amorsate cu Putzgrund, iar placile si alte suprafete netede si solide din beton vor fi pretratate cu amorsa Kontakt B PLUS.Defectele zidariei trebuie reparate cu cel putin trei zile inainte de a fi tencuita. Eliminati partile de zidarie care se desprind usor, bucatile de tencuiala care prezinta fisuri mari si canelurile cablajelor, conductelor. In cazul in care structura peretelui nu este uniforma, se recomanda utilizarea unei armaturi din plasa (plasa de armare a tencuielii de 10×10 mm). Inainte de aplicarea planificata a tencuielii, cu minim o zi inainte, suprafata peretelui pregatita corespunzator se va amorsa dupa cum este necesar. Peretii verticali din caramida nu trebuie sa fie amorsati.

Prelucrare tencuiala Thermo Comfort

Tencuiala, comercializata in saci de 20 kg, se va amesteca cu apa in masina de tencuit direct la locul aplicarii. Amestecarea si aplicarea se poate realiza cu diferite tipuri de masini de tencuit (de exemplu, PFT G4, G5, etc.). Tencuiala aplicata se va nivela cu un dreptar cu profil H, surplusul se va lua cu un dreptar trapezoidal, dupa care se va netezi si, in final, suprafata va fi tencuita. Grosimea stratului: 10-15 mm.
Suprafata astfel rezultata poate fi apoi gletuita sau vopsita cu vopsea de perete. Se recomanda aplicarea tencuielii la temperaturi peste 5°C si sub 25°C. Tencuiala trebuie ferita de inghet pana face priza.

Prin tencuire, capacitatea activa de retinere a caldurii a placilor si a structurilor de zidarie poate fi crescuta, prevenind astfel supraincalzirea nedorita a spatiilor interioare, in timpul verii. Dimensiunea suprafetelor care urmeaza sa fie tencuite si grosimea straturilor de tencuiala se stabilesc pe baza dimensionarii termice a incaperilor, avand grija ca aerisirea suprafetelor de perete acoperite cu tencuiala Thermo Comfort sa fie intotdeauna garantata, dupa montarea mobilierului.

Produse mentionate in articol
Tencuiala cu proprietati de inmagazinare a caldurii Cemix Thermo Comfort
 
Tencuiala cu proprietati de inmagazinare a caldurii Cemix Thermo Comfort

Tencuiala Thermo Comfort este utilizata pentru tencuirea peretilor si tavanelor interioare ale apartamentelor, cladirilor de birouri, scolilor, magazinelor, spitalelor si a altor cladiri publice. Prin tencuire, capacitatea activa de retinere a caldurii a placilor si a structurilor de zidarie poate fi crescuta, prevenind astfel supraincalzirea nedorita a spatiilor interioare, in timpul verii. Dimensiunea suprafetelor care urmeaza sa ­fie tencuite si grosimea straturilor de tencuiala se stabilesc pe baza dimensionarii termice a incaperilor, avand grija ca aerisirea suprafetelor de perete acoperite cu tencuiala Thermo Comfort sa ­fie intotdeauna garantata, dupa montarea mobilierului.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Glet
Glet
Sistem de tencuiala
Sistem de tencuiala
Tencuiala de finisaj
Tencuiala de finisaj
Beton, mortar, tencuiala, sapa de nivelare
Beton, mortar, tencuiala, sapa de nivelare
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...