Gama de placi termoizolante (PIR) BACHL tecta-PUR®

Termoizolatie pentru un acoperis fara punti termice

Placile termoizolante tecta-PUR® 022 asigura o solutie ideala pentru orice acoperis sarpanta nou, indiferent de distribuirea capriorilor, unghiul de inclinare sau modul de montare al invelitorii.

In Romania, marea majoritate a caselor individuale sau insiruite sunt construite cu acoperisuri inclinate. Un motiv fiind traditiile arhitecturale mostenite. Pe langa parametrii tehnici excelenti ai materialului termoizolant din poliuretan, exista un alt avantaj important. Izolatia termica deasupra capriorilor ofera o oportunitate excelenta de a arata naturaletea structurilor interioare din lemn si de a crea mansarde mai spatioase, naturale si individuale.

Gama de placi termoizolante (PIR) BACHL tecta-PUR® 022
Gama de placi termoizolante (PIR) BACHL tecta-PUR® 022

Placile tecta-PUR® sunt laminate pe ambele fete cu folie compozita din aluminiu, astfel avand un efect refractor, muchiile laterale sunt profilate nut si feder astfel incat la imbinari sa nu se creeze punti termice. Pe suprafata superioara este aplicata o folie de protectie si etansare care are si rol antialunecare in cursul procesului de montaj. Pe langa toate acestea placile termoizolante din poliuretan BACHL au o densitate si o grosime constanta, asigurand o izolare uniforma a intregii suprafete. Sistemul tecta-PUR® este solutia perfecta pentru acoperisul casei, asigurand pastrarea confortului termic pe intreaga durata de viata a constructiei.

Placile termoizolante BACHL tecta-PUR® HD-plus va asigura o solutie ideala pentru orice acoperis sarpanta care necesita renovare, indiferent de unghiul de inclinare sau modul de montare al invelitorii. Placile termoizolante BACHL tecta-PUR® HD-plus dispun de o laminare cu folii permeabile la vapori suprapuse pe o latime de 10 cm pe partea superioara. Datorita acestui fapt, cat si laminarii cu fibra de sticla pe ambele parti, termoizolatia permite trecerea fara acumulare a vaporilor atat din acoperis, cat si din structurile situate sub acesta.
Pe langa proprietatile de termoizolare ale sistemului pentru acoperisuri BACHL tecta-PUR®, acesta indeplineste si cerintele privind nivelul de zgomot. Metoda renovarii nu implica desfacerea invelisurilor interioare ale acoperisului, spatiul fiind in mod continuu utilizabil pe intreaga durata a lucrarilor.

Gama de placi termoizolante (PIR) BACHL tecta-PUR® HD-plus
Gama de placi termoizolante (PIR) BACHL tecta-PUR® HD-plus
Gama de placi termoizolante (PIR) BACHL tecta-PUR®
Gama de placi termoizolante (PIR) BACHL tecta-PUR®

Conceptul structurii stratificate ofera solutii pentru o multitudine de probleme legate de acoperisuri, cum ar fi lipsa unor tigle sau a sipcilor de fixare individuale, dimensiunea spatiului de aerisire, probleme legate de starea foliei de aerisire sau al invelisului acoperitor.

Datorita valorilor inalte ale parametrilor de rezistenta ale panourilor BACHL PIR elementele pot fi asezate direct pe capriori, fara sa fie nevoie de platforma de fixare din scandura. Montarea termoizolatiei se va efectua deasupra capriorilor, respectiv deasupra intregii structuri de suport din lemn, asigurand astfel protectia permanenta a acestor elemente structurale, iar prin aceste masuri durata de viata a structurii acoperisului se poate multiplica, si totodata fixarea cu ajutorul contra sipcilor va contribui la ranforsarea structurii acoperisului din punct de vedere static.
Placile termoizolante BACHL tecta-PUR® Polymer sunt recomandate pentru acoperisuri tip terasa cu hidroizolatie bituminoasa si pentru acoperisuri sarpanta cu unghi scazut de inclinatie.

Gama de placi termoizolante (PIR) BACHL tecta-PUR® Polymer
Gama de placi termoizolante (PIR) BACHL tecta-PUR® Polymer

Placile termoizolante tecta-PUR® Polymer sunt acoperite pe partea superioara cu o membrana din bitum cu suprapunere pe o latime de 10 cm, respectiv cu o banda autoadeziva. Datorita acestui fapt, cat si imbinarii acestora cu lamba si uluc, pe acoperis se poate forma un strat termoizolator si un strat izolator impotriva vantului, etansat impotriva precipitatiilor si fara punte termica. Pe langa proprietatile de termoizolare ale sistemului pentru acoperisuri tecta-PUR®, acesta indeplineste si cele mai exigente cerinte cu privire la nivelul de zgomot.

Gama de placi termoizolante (PIR) BACHL tecta-PUR® Polymer
Gama de placi termoizolante (PIR) BACHL tecta-PUR® Polymer

Modul inovator de montare atrage dupa sine posibilitatea amenajarii interioare cu capriorii la vedere, creand astfel mansarde mai spatioase, naturale si individuale. Montarea termoizolatiei se va efectua deasupra capriorilor, respectiv deasupra intregii structuri de suport din lemn, asigurand astfel protectia permanenta a acestor elemente structurale, iar prin aceste masuri durata de viata a structurii acoperisului se poate multiplica. Stratul acoperitor cu bitum este unul dotat cu protectie antialunecare si anti rupere, facand astfel posibila executia lucrarilor in conditii de siguranta.

Panourile termoizolante pentru acoperisuri in plan inclinat tecta-PUR® pot fi aplicate si in cazul unor acoperisuri pe suport din beton armat si hidroizolatie cu membrane bituminoase. In acest caz acoperirea superioara a termoizolatiei, BACHL tecta-PUR® Polymer, cu un strat de protectie din bitum aplicat in cadrul procesului de fabricatie, permite termosudarea urmatorului strat de membrana reducand astfel costul si riscul asociat cu folosirea membranelor bituminoase auto-adezive.

Produse mentionate in articol
Placi termoizolante rigide din poliuretan (PIR) BACHL tecta-PUR® 022 Placi termoizolante rigide din poliuretan (PIR) BACHL tecta-PUR® HD-plus Placi termoizolante rigide din poliuretan (PIR) BACHL tecta-PUR® Polymer
 
Placi termoizolante rigide din poliuretan BACHL PIR pentru acoperisuri inclinate
3 produse

Placi termoizolante rigide din poliuretan (PIR), acoperite ambele fete cu fibra de sticla sau cu o folie compozita de aluminiu, aplicata pe spuma termoizolanta in procesul de fabricare si sunt destinate acoperisurilor inclinate.

3 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Izolatie din polietilena, poliuretan si poliester
Izolatie din polietilena, poliuretan si poliester
Termoizolatie, izolatie fonica
Termoizolatie, izolatie fonica
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...