proidea.ro catalog online de informatii produse

Motostivuitorului STILL RX 70 Hybrid i s-a acordat distinctia federala Ecodesign


2013. martie 12.

Primul stivuitor hibrid din productie de serie care castiga o distinctie ecologica

Firmei STILL GmbH, furnizor de varf pe plan mondial de solutii optimizate de logistica industriala, i s-a conferit recent in Berlin, in prezenta a 200 de invitati de marca, Distinctia federala Ecodesign.

Firma STILL GmbH, cu sediul in Hamburg, a primit aceasta distinctie la categoria "Produs" pentru motostivuitorul RX 70 Hybrid, ce are un design ecologic excelent, ce acopera intregul ciclu de viata al utilajului. Aceasta distinctie a fost conferita pentru prima data de catre Ministerul Federal al Mediului si Agentia Federala de Mediu.

La ceremonia de acordare, ce a avut loc in sediul Ministerului Federal al Mediului, premiul a fost inmanat de catre Secretarul de Stat parlamentar, d-na Ursula Heinen-Esser, impreuna cu Presedintele Agentiei Federale de Mediu, dl. Jochen Flasbarth, catre Presedintele Consiliului de conducere STILL, dl. Bert-Jan Knoef si Directorului de comunicare STILL, dl. Matthias Klug.
Acest premiu se acorda firmelor pentru produse concepute special sa evite impactul negativ asupra mediului.
"Distinctia Federala Ecodesign are o semnificatie speciala pentru noi, deoarece nu rasplateste doar un produs individual, ci intreaga filozofie a companiei" a spus dl. Knoef. "Responsabilitatea fata de mediu este o componenta de baza a conceptiei noastre si ea cuprinde procesele de productie, utilizarea produsului, precum si reciclarea."

Si intr-adevar, motostivuitorul RX 70 Hyibrid de la STILL este un excelent exemplu pentru filozofia unui produs conceput cu responsabilitate ecologica. Designul sau inovator a fost conceput impreuna cu agentia "Team Design". Motostivuitorul este prevazut cu actionare diesel-electrica, iar propulsia lui este asigurata atat de combustibilul Diesel din rezervor, cat si de un sistem de supercondensatoare "Ultracaps", ce permite inmagazinarea energiei electrice obtinute din franarea regenerativa, pe care apoi o furnizeaza la o noua comanda. Acest principiu reduce solicitarea motorului Diesel si prin aceasta reducl de combustibil cu aproape 20%, reducandu-se astfel si emisiile de CO2. RX 70 devine astfel cel mai economic stivuitor din categoria sa. Suplimentar, sistemul de economisire al energiei Blue-Q, care este deja un standard al stivuitoarelor STILL, si faptul ca 95% din materialele folosite la RX 70 pot fi reciclate, fac ca acest stivuitor prevazut cu tehnologii de ultima ora sa merite pe deplin distinctia acordata.

Distinctia federala Ecodesign se acorda la trei categorii: "Produs", "Concept" si "Tanar talent". Juriul alcatuit din experti in design si ecologie au selectat castigatorii la fiecare categorie dintr-un total de 140 de candidati. Ministrul Mediului, dl. Peter Altmaier, a fost conducatorul festivitatii de premiere. El a inaugurat manifestarea cu un discurs de bun venit, in care a felicitat firmele prezente pentru reusita combinarii unice a elementelor economice, de responsabilitate fata de mediu si de design.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre motostivuitorul STILL RX 70 Hybrid, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei STILL Motostivuitoare Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Stivuitoare STILL cu furca diesel si pe gaz RX 70 Hybrid 3,0 - 3,5 t

Hibridul RX 70 este primul motostivuitor cu contragreutate produs in serie la scara mondiala, folosind principiul recuperarii de energie in combinatie cu actionarea electrica. Capacitatea nominala este intre 3,0 si 3,5 tone. Pentru a pune la dispozitie o transmisie puternica, dar si economica, motostivuitorul combina doua sisteme de stocare a energiei: un rezervor conventional pentru motorina si un sistem pentru stocarea energiei electrice folosind super-condensatoare. De fiecare data cand pedala de acceleratie este eliberata, frana electrica transforma energia cinetica in energie electrica, care este apoi stocata in super-condensatoare. Aceasta energie este apoi imediat disponibila pentru accelerari. Acest sistem de recuperare a energiei, combinat cu cea mai eficienta cale de utilizare a motorului cu combustie interna, ajuta la o importanta economie de energie si permite economisirea a pana la 15% din combustibil, comparativ cu modelul standard RX 70-35, in functie de ciclul de lucru.

Firma
Sediu: RO-087015 Giurgiu, Bolintin Deal, str. Ithaca, nr. 420, etaj 2
Telefon: +40 37 222 0934
Telefon: +40 37 222 0933
Telefon: +40 21 369 7112
E-mail:
Web: www.still.ro
Web: www.still.ro/9527.0.0.html
Mihaela Ianole
responsabil marketing +40 37 222 0933, +40 37 222 0934, +40 37 222 0956
Vanzari
   
   
   
   
STILL face parte din companiile de top care ofera solutii flexibile de intralogistica, stivuitoare electrice, motostivuitoare, tehnica de depozit si rafturi, servicii post vanzare, inchiriere, vanzare utilaje noi si second hand, inovatii si viziune. Cu mai mult de 7000 angajati, ateliere de productie, 14 sucursale in Germania, 20 filiale in strainatate, cat si o retea mondiala de distribuitori, compania activeaza cu succes pe plan international. STILL indeplineste prin calitate, seriozitate si tehnica inovativa atat in prezent, cat si pe viitor cerintele intreprinderilor mici, mijlocii si companiilor.
Denumiri marca: STILL
Alte stiri in categoria de produse Stivuitor, transpaleta, utilaj de transport si tractare
Alte stiri in categoria de produse Tehnologie pentru depozite
Alte stiri in categoria de produse Echipamente
Cuvinte cheie:  still  motostivuitoare  stil  motostivuitor  rx  70  rx70  hzbrid  hybrid  distinctia  federala  productie  ecologica  castiga  distinctie