MAPEI Romania Srl

Mortar epoxidic bicomponent Kerapoxy Design

Chit epoxidic bicomponent, decorativ, rezistent la acizi, ideal pentru mozaicul din sticla. Pentru rosturi la faianta, gresie, gresie portelanata, piatra naturala, mozaic din piatra naturala sau mozaic vitroceramic. Disponibil in 25 culori (24 + nr. 700 translucent/ translucid). Se poate utiliza si ca adeziv epoxidic. Pentru un efect estetic deosebit se poate amesteca cu fulgi colorati Mapeglitter. Utilizat in constructii, la lucrari de amenajare sau renovare, la interior si exterior.

 • durata amestecului de chit de rosturi: 45 minute.
 • se poate utiliza si ca adeziv epoxidic
 • decorativ, rezistent la acizi, ideal pentru mozaicul din sticla

Documente

Mortar epoxidic bicomponent Kerapoxy Design - fisa tehnica

fisa tehnica

pdf 1.7 MB
Mortar epoxidic bicomponent Kerapoxy Design
 
Mortar epoxidic bicomponent Kerapoxy Design - declaratie de performanta

declaratie de performanta

pdf 222.2 kB
Mortar epoxidic bicomponent Kerapoxy Design
 
Calculator MAPEI pentru mortare si materiale de etansare - Calculator

Calculator

Calculator MAPEI pentru mortare si materiale de etansare
 

Nu gasiti ce ati cautat?

Cerere document

Specificatii

Kerapoxy Design

ambalare

ambalare

galeata

apt pentru dare in folosinta [zile]

apt pentru dare in folosinta [zile]

4

apt pentru trafic pietonal usor [ore]

apt pentru trafic pietonal usor [ore]

~24

consistenta

consistenta

pasta cremoasa (componenta A);
gel (componenta B)

consistenta amestecului

consistenta amestecului

pasta cremoasa

corp solid [%]

corp solid [%]

100

culoare / culori disponibile

culoare / culori disponibile

25

depozitare

depozitare

24 luni

masa [kg]

masa [kg]

3

mod de aplicare

mod de aplicare

cu spatula adecvata in
functie de tipul de utilizare

raportul de amestec

raportul de amestec

componenta A : componenta B = 9 : 1

temperatura de aplicare [°C]

temperatura de aplicare [°C]

12…30

timp de corectie [min]

timp de corectie [min]

60 (ca adeziv)

timp deschis [min]

timp deschis [min]

30 (ca adeziv)

vascozitate [ m Pas]

vascozitate [ m Pas]

700000 (componenta A);
400000 (componenta B)

Prezentare

Domenii de utilizare

Chit decorativ pentru pardoseli si pereti placati, atat la interior cat si la exterior, in special pentru mozaicul din sticla. De asemenea, se poate folosi pentru lipiri rezistente la acizi pe orice tip de substrat folosit in mod curent in constructii. Kerapoxy Design permite realizarea de pardoseli, pereti sau blaturi de lucru conform sistemului HACCP si cerintelor Regulamentului CE Nr. 825/2004 cu privire la igiena si industria alimentara.

Exemple tipice de aplicare

 • Montarea si chituirea finisajelor decorative in spatii cu valoare estetica foarte ridicata (ex: showroom-uri, spatii comerciale etc.).
 • Potrivit pentru aplicatii pe suprafetele unde este necesar un finisaj semitransparent, ce permite patrunderea partiala a luminii (ex: substrat de sticla).
 • Montarea si chituirea placilor pe pereti si pardoseli in cabine de dus si bai. Potrivit pentru suporturi din fibra de sticla si PVC.
 • Montarea si chituirea placilor pe pereti si pardoseli in camere cu abur, saune, bai turcesti.
 • Montarea si chituirea placilor la piscine, in special daca vor contine apa de mare sau apa termala.
 • Repararea chiturilor degradate prin inlaturarea partilor neaderente si aplicarea intr-un strat de minim 3 mm.

Chit decorativ pentru pardoseli si pereti placati Kerapoxy Design
Mortar epoxidic bicomponent Kerapoxy Design

Caracteristici tehnice

Kerapoxy Design este un chit epoxidic bicomponent, decorativ, pe baza de rasini epoxidice, nisip silicatic si alte componente speciale, cu o excelenta rezistenta si proprietati de curatare foarte usoara. Este un produs cu emisii foarte scazute de compusi organici volatili, fiind clasificat Emicode EC1 R Plus de catre GEV cand este utilizat ca si chit.
Kerapoxy Design poate fi amestecat cu pana la 10%, in greutate cu MapeGlitter, glitter metalizat colorat pentru a crea un efect special. Procentul depinde de efectul estetic si lucrabilitatea dorite. MapeGlitter este disponibil in argintiu, auriu si alte 22 de culori la cerere.
Cand este aplicat corect, formeaza rosturile intre placi cu urmatoarele caracteristici:

 • efect translucid, imbunatateste efectul cromatic al finisajelor cu caracteristici decorative particulare;
 • finisaj semi-transparent, similiar cu mozaicul de sticla, garanteaza o luminozitate mai buna, imbunatateste stralucirea si aspectul mozaicului;
 • rezistente mecanice si chimice excelente, deci o durabilitate deosebita;
 • formeaza o suprafata finala fina si compacta, care este neabsorbanta si usor de curatat, garanteaza un nivel ridicat de igiena si impiedica formarea mucegaiului;
 • lucrabilitate excelenta, mult imbunatatita comparativ cu mortarele epoxidice traditionale, multumita consistentei sale cremoase, care ofera o viteza de aplicare superioara, mai putine pierderi si o spalare mai usoara a suprafetei mozaicului pentru a obtine un finisaj corespunzator;
 • fara contractii, deci fara fisuri;
 • culori uniforme, rezistente la razele ultraviolete si agentii atmosferici;
 • proprietati adezive excelente.

Aplicarea Kerapoxy Design - Umezirea suprafetei - Curatarea finala
Mortar epoxidic bicomponent Kerapoxy Design

Recomandari

 • Utilizati Kerapoxy IEG pentru a chitui placajele ceramice pe pardoseli supuse acidului oleic (fabrici de mezeluri, mori, etc.) si hidrocarburilor aromatice.
 • Folositi un etansant flexibil din gama MAPEI cum ar fi Mapesil ACm Mapesil LM, Mapeflex PU40, Mapeflex PU45FT sau Mapeflex PU50 SL) pentru rosturi flexibile sau rosturi supuse miscarilor relative.
 • Kerapoxy Design nu garanteaza o aderenta perfecta utilizat ca si chit, daca marginile placilor sunt umede sau contaminate cu ciment, praf, ulei, grasime etc.
 • Kerapoxy Design genereaza un finisaj semi-transparent, translucid si culoarea finala poate varia in functie de tipul si culoarea mozaicului pe care este aplicat si de culoarea adezivului utilizat la lipire. Aceasta variatie trebuie luata in considerare in cazul in care chitul este utilizat pentru diferite tipuri de placi in aceeasi camera.
 • Daca placile de gresie portelanata sunt chituite cu o culoare contrastanta de Kerapoxy Design (de exemplu negru pe alb), efectuati teste preliminare.
 • Intotdeauna efectuati teste preliminare inainte de chituirea pietrei sau a portelanului cu suprafata poroasa.
 • Nu adaugati apa sau solventi in Kerapoxy Design pentru a-i creste lucrabilitatea.
 • Nu folositi Kerapoxy Design pentru chituirea rosturilor cu latime mai mare de 7 mm.
 • Utilizati produsul la temperaturi cuprinse intre +12°C si +30°C.
 • Ambalajele sunt predozate, astfel sunt imposibile greselile de amestecare. Nu amestecati partile celor doua componente intuitiv: intarirea va fi compromisa daca raportul de amestec este gresit.
 • Daca Kerapoxy Design intarit trebuie inlaturat din rost, folositi un foen industrial de inalta temperatura. Daca raman resturi intarite pe placi, folositi Pulicol pentru curatare.
 • Kerapoxy Design amestecat cu MapeGlitter nu este pretabil pentru piscine sau pentru aplicatii la exterior.

Intinderea de Kerapoxy Design - Lipirea mozaicului - Chituirea
Mortar epoxidic bicomponent Kerapoxy Design

Chit rezistent la acizi
Mod de aplicare

Pregatirea rostului

Rosturile trebuie sa fie curate, fara praf si goale pana la cel putin 2/3 din grosimea placilor. Orice urma de adeziv care a ramas in rost, in urma aplicarii, trebuie inlaturata, cat timp adezivul este inca proaspat. Inainte de chituire asigurati-va ca adezivul este intarit si majoritatea apei din adeziv s-a evaporat.
Kerapoxy Design nu este afectat de umiditatea din stratul suport, dar placile nu trebuie sa fie umede in timpul chituirii.

Prepararea amestecului
Turnati catalizatorul (componenta B) in recipientul componentei A si amestecati bine, pana cand obtineti o pasta fina. Recomandam folosirea unui mixer electric cu turatie redusa pentru a garanta o amestecare corecta si pentru a evita cresterea temperaturii amestecului, ceea ce ar reduce timpul de lucru. Unde este necesar adaugati MapeGlitter dupa ce amestecul a fost realizat, in proportie de 10% din greutate. Folositi amestecul pana in 45 de minute de la preparare.

Aplicarea
Intindeti Kerapoxy Design cu o spatula speciala MAPEI pentru chituri, asigurandu-va ca rosturile sunt umplute total. Indepartati materialul in exces prin trecerea cu aceeasi spatula in diagonala peste rosturi.

Finisarea
Placile trebuie spalate dupa chituire cat timp Kerapoxy Design este inca "proaspat". Umeziti suprafata chituita si stergeti suprafata folosind o spatula tip Scotch-Brite®. Aveti grija sa nu inlaturati chitul din rosturi. Finisajele trebuie de asemenea curatate, dar suprafata trebuie in acest caz saturata cu apa. Orice lichid ce ramane la suprafata trebuie indepartat cu un burete celulozic dur (cum ar fi buretele MAPEI). Inlocuiti buretele cand acesta este impregnat cu prea multa rasina si de asemenea, cand realizati finisarea finala a rosturilor.
Dupa operatiunea de finisare este foarte important ca nici o urma de Kerapoxy Design sa nu ramana pe suprafata placilor. Odata intarit, acesta este foarte dificil de inlaturat. De aceea, spalati buretele cu apa curata mai des, atunci cand spalati suprafata. In cazul pardoselilor cu suprafata mare, finisarea se poate face umezind suprafata si folosind un monodisc cu un pad special de burete abraziv, cum ar fi Scotch Brite®. Lichidul rezidual poate fi sters cu o racleta de cauciuc.
Kerapoxy Cleaner (solutie speciala de curatare pentru chituri epoxidice) poate fi de asemenea utilizat pentru ciclul de curatare finala si poate fi de asemenea utilizat pentru a indeparta reziduurile subtiri de chit chiar dupa cateva ore de la aplicare. In acest caz, produsul trebuie lasata sa reactioneze mai mult timp (cel putin 15-20 minute). Eficienta Kerapoxy Cleaner depinde de cantitatea de reziduuri de rasina si de timpul trecut dupa aplicare. Curatarea trebuie realizata cat timp este "proaspat", ca si in descrierea de mai sus.

Aplicarea - Umezirea - Curatarea rosturilor - Finisarea rosturilor
Mortar epoxidic bicomponent Kerapoxy Design
Aplicarea - Umezirea - Curatarea rosturilor - Finisarea rosturilor

Modul de aplicare cand este folosit ca adeziv

Dupa amestecarea celor doua componente asa cum este descris mai sus, intindeti adezivul pe substrat, folosind o spatula zimtata adecvata. Aduceti in contact cele doua piese ce trebuie lipite printr-o apasare ferma, pentru a garanta o intindere buna a adezivului. Odata intarit, legatura formata este foarte puternica si rezistenta la agenti chimici. Consistenta particulara a produsului face posibila chituirea placilor imediat dupa lipirea lor, inclusiv pe suprafete verticale, astfel se reduce considerabil timpul final de aplicare al placarilor.

Apt pentru trafic pietonabil usor

Pardoselile pot fi supuse unui trafic pietonal usor dupa 24 ore la +20°C.

Apt pentru darea in folosinta

4 zile. Dupa 4 zile, suprafata poate fi supusa agresiunilor chimice.

Curatarea

Sculele si recipientele folosite trebuie curatate atat timp cat produsul este inca proaspat, folosind apa din abundenta. Odata ce Kerapoxy Design a intrat in priza, poate fi curatat doar mecanic sau cu Pulicol 2000.

Consum

Consumul de Kerapoxy Design variaza in functie de dimensiunea rosturilor, precum si de marimea si de grosimea placilor. Consumul este de aproximativ 1,4 kg/m² (dimensiunea 2x2 cm) cand este folosit ca si chit pentru mozaic. Cand este folosit ca adeziv, consumul la Kerapoxy Design este de 2-4 kg/m². In tabel este indicat consumul in kg/m². Consumul de MapeGlitter variaza in functie de efectul estetic dorit si este maxim egal cu 10% din greutate de Kerapoxy Design.

Stiri conexe
Chituri de la Mapei
Chituri de la Mapei
Cu chiturile Mapei totul devine superlativ
Chituri de la Mapei
Al doilea episod Tips&Tricks MAPEI
Al doilea episod Tips&Tricks MAPEI
Cum sa folosesti chitul epoxidic impermeabil Kerapoxy Design
Al doilea episod Tips&Tricks MAPEI
Alte produse ale companiei
Primer epoxidic bicomponent in dispersie apoasa Mapecoat I 600W Mapecoat TNS Urban pe baza de rasini acrilice Strat de baza Mapecoat TNS White Base Coat Amorsa epoxidica bicomponenta Primer SN
 
Produse MAPEI pentru consolidarea si protejarea pardoselilor industriale
6 produse

Produse MAPEI pentru consolidarea si protejarea pardoselilor industriale.

6 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Mortar monocomponent Mapefer 1K
 
Mortar monocomponent Mapefer 1K

Mapefer 1K, mortar monocomponent pe baza de ciment, cu alcalinitate ridicata si inhibitori de coroziune, pentru protectia anticoroziva a armaturilor de fier. Exemple: pentru protectia fierului de armatura la lucrarile de reparatii ale structurilor degradate din beton armat cu mortare pe baza de ciment modificate cu latex pe baza de rasini sintetice sau mortare speciale cu contractii controlate din gama Mapegrout. Dupa intarirea materialului de protectie a armaturilor, se pot aplica mortarele de reparatii in timp de 2-3 zile. Marcat CE.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Chit de rosturi epoxidic bicomponent Kerapoxy CQ
 
Chit de rosturi epoxidic bicomponent Kerapoxy CQ

Chit de rosturi epoxidic bicomponent pentru rosturi cu latime de la 2-10 mm. Componenta A contine granule colorate de cuart. Amestecul rezultat dupa prepararea componentelor, se intinde si se spala extrem de usor mai ales de pe placi antiderapante sau cu suprafata rugoasa. Dupa intarire este mat, antiacid, cu mare rezistenta chimica (cloruri, sulfati, acizi, baze, etc). Se prepara prin amestecare componentei A cu componenta B si se intareste prin reactie chimica. Chitul este mat si are culori pastelate. Exemple de aplicare: interior /exterior, pereti/ pardoseli, pentru chiturea rosturilor la placari ceramice cu klinker, gresie portelanta, mozaic vitroceramic, mozaic din lemn, faianta, gresie si placari cu piatra naturala (marmura, granit, onix, etc). Chit de rosturi ce permite obtinerea de pardoseli, pereti, mese de lucru conform HACCP dupa CE nr. 852/ 2004 in ceea ce priveste igiena pentru produsele alimentare. 21 de culori Kerapoxy CQ. Timp de lucrabilitate: 45 minute. Timp de asteptare pana la spalare / finisare: imediat dupa aplicare cu apa. Pietonabil: dupa 12 ore.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Mortar pe baza de ciment Planitop Rasa & Ripara
 
Mortar pe baza de ciment Planitop Rasa & Ripara

Mortar pe baza de ciment, armat cu fibre sintetice din poliacrilonitril, fara alunecare pe verticala, cu contractie compensata si priza rapida, de clasa R2, pentru repararea si finisarea suprafetelor din beton, cu aplicare intr-un singur strat in grosime de a 3 la 40 mm.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Banda elastica pentru etansare din PVC Mapeband PE 120
 
Banda elastica pentru etansare din PVC Mapeband PE 120

Banda elastica din PVC armat cu tesatura de poliester, pentru etansarea elastica a imbinarilor intre diferite suprafete sau elemente de constructie. Se foloseste numai la spatii de interior, pentru suprafete ce vor fi in contact intermitent cu apa. Banda se aplica ca racord elastic si impermeabil, in zonele de imbinare pereti/pereti, pereti/pardoseala, strapungeri in zidarie, la pereti sau sapa, in cazul tevilor de apa sau a sifoanelor de pardoseala si pentru hidroizolarea elastica a rosturilor de dilatare pe care se aplica hidroizolatia lichida. Mapeband PE 120 se utilizeaza numai cu membrana lichida Mapegum WPS. Culoarea gri, grosime banda de 0,7 mm, rezistenta la apa cu presiune de pana la 1,5 bari, alungirea la rupere >135%, temperatura de lucru de la -5°C la + 30°C.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii recomandate
Chit
Chit
Structura de lemn
Structura de lemn
Placa mobilier, element de mobilier, fiting mobila, tapiterie
Placa mobilier, element de mobilier, fiting mobila, tapiterie
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...