Cursuri Allplan - Allplan Arhitectura - notiuni de baza

Stire arhivata
Continutul acestei stiri nu mai este de actualitate.

Curs de perfectionare - organizat cu sprijinul OAR Bucuresti

Cursul are ca scop asimilarea cunostintelor necesare unui arhitect pentru realizarea completa a unui proiect specific, pornind de la realizarea modelului 3D al constructiei (necesar atat in etapa de ofertare, cat si pentru realizarea documentatiei de executie a proiectului), extragerea listelor de cantitati, intocmirea documentatiei de executie si plotarea planurilor.

In plus se vor preda elemente despre functiile de desenare 2D, modul de import/export al datelor cu alte programe de CAD, conversia planurilor scanate, realizarea planselor randate fotorealist si a filmelor de prezentare a proiectului precum si elemente de modelare 3D (un modul de proiectare avansata 3D se va face in Modulul intermediar al cursului).

In cadrul cursului se vor prezenta urmatoarele module:
  • Functii de arhitectura: functiile de baza, esentiale intr-un program de arhitectura - pereti, plansee, ferestre, usi, stalpi, grinzi etc. - sunt optimizate pentru a obtine o productivitate maxima in proiectarea de arhitectura.
    Modul de lucru in 3D permite in orice moment verificarea stadiului proiectului, pe de o parte avand o imagine exacta a proiectului, iar pe de alta parte evitand erorile grosolane de plasare a elementelor de arhitectura.
  • Camere/finisaje: finisajele reprezinta un capitol important al pachetului de arhitectura. Prin modul inteligent in care Allplan a ales tratarea finisajelor utilizatorul are avantajul, pe de o parte, de a definirii simple a tuturor straturilor ce compun finisajele - cu materiale, tipuri de lucrari si cantitati, iar pe de alta parte se evita incarcarea desenului cu informatii inutile ce nu ar face decat sa produca confuzii. In plus, tipurile de finisaje, in totalitate, pot fi salvate si reutilizate la alte proiecte, beneficiind astfel de retete predefinite ce cresc esential productivitatea lucrului.
  • Modulul de scari asigura functiunile necesare tuturor tipurilor de scari ce pot fi proiectate pentru o cladire. De la scarile simple, drepte, la cele curbe sau urmarind un traseu oarecare, programul permite proiectarea tuturor elementelor scarii in 3D, cu realizarea automata a reprezentarii 2D. Dupa dorinta se pot alege ca doar anumite elemente ale scarii sa fie vizibile, iar pentru scarile complexe se poate interveni manual pentru modelarea treptelor.
  • Calculul de cantitati a fost si va ramane mereu un element esential in realizarea proiectelor de arhitectura. Controlul strict al cantitatilor inglobate de constructie este util, pe de o parte pentru a cunoaste din faza de proiect pretul cat mai exact al realizarii acestuia, iar pe de alta parte, pentru o organizare riguroasa si eficienta a santierului. Multitudinea de rapoarte ce pot fi extrase dupa cele mai diferite criterii - cantitati la rosu, cantitati dupa tipuri de lucrari, rapoarte pe etape de constructie, dupa elemente de arhitectura (separat pentru pereti, stalpi, grinzi etc.), dupa calitati de materiale etc. - permit luarea unor decizii rapide si precise privind constructia. Usurinta si flexibilitatea cu care pot fi generate rapoartele de cantitati permit crearea rapida a unor noi rapoarte noi in cazul in care au aparut derogari de la proiectul initial.
  • Proiectarea acoperisurilor permit realizarea unor forme dintre cele mai complexe. Inserarea elementelor suplimentare precum geamuri de mansarda, lucarne etc. fac deliciul utilizatorilor Allplan prin simplitatea definirii si a plasarii pe desen.
  • Desenare 2D - functii eficiente de proiectare 2D: pe langa functiile primare de trasare a elementelor 2D programul contine: functii puternice de detaliere, functii de repartitii inteligente, functii de schitare libera pentru proiectare conceptuala.
  • Conversie raster-to-vector: un modul de transformare raster-to-vector: functii specializate de lucru cu imagini scanate (scalare, calibrare, stergere inteligenta, pozitionare etc.) si transformare a imaginii scanate in elemente vectoriale specifice CAD (vectorizare). Este posibil modul mixt de lucru prin adaugarea elementelor vectoriale unui desen scanat.
  • Functii de import/export in peste 50 de formate printre care: DWG, DXF (AutoCAD - Autodesk), DGN (MicroStation - Bentley), PDF (2D si 3D), STL (pentru imprimante 3D), IFC, SKP (SketchUp), HPGL, Rhino pentru modelare organica si altele.
    In felul acesta este asigurata compatibilitatea import/export cu cele mai importante programe de CAD, portabilitatea desenelor prin intermediul formatului PDF (vizualizare si imprimare independente de Allplan).
  • Modelare 3D - notiuni de baza pentru arhitectura, constructii, urbanism, peisagistica: functii sofisticate de modelare si operatii cu corpuri (operatii Booleene) permit realizarea celor mai complexe modele 3D.
  • Realizarea prezentarilor fotorealiste ale modelelor realizate (texturi, lumini, atribute de stralucire si transparenta etc.) ce cresc semnificativ succesul ofertarii. In orice moment, o functie de animatie rapida (de control) permite vizualizarea rapida a stadiului modelului realizat.
  • Realizarea de filme de prezentare direct din program, studii de insorire.
  • Functii de control a coliziunilor pentru eliminarea suprapunerii volumelor corpurilor proiectate, in scopul eliminarii erorilor de calcul al cantitatilor.
  • Realizarea rapida a documentatiei de executie: obtinerea rapida a desenelor de executie, a calculului de cantitati, a antemasuratorilor, a cotarii, a extrasului de materiale. Rapoarte specializate ce pot fi introduse direct in documentatia ce insoteste produsul.
  • Cataloage consistente de simboluri 2D si 3D duc si ele la cresterea substantiala a eficientei in proiectare. Elementele pot fi editate si salvate inapoi in bibliotecile corespunzatoare.
  • Biblioteci de elemente grafice - obiecte 3D (accesorii de bucatarie, baie, corpuri de mobilier, corpuri de iluminat interior si exterior, mobilier stradal, obiecte pentru zone de relaxare etc.), texturi specifice optimizate pentru CAD, obiecte inteligente (SmartParts) pentru o gama larga de domenii.
Programa cursului:
Duminica 06 octombrie 2013, intre orele 9:00 – 18:00
Duminica 13 octombrie 2013, intre orele 9:00 – 18:00
Duminica 20 octombrie 2013, intre orele 9:00 – 18:00

Modul - Notiuni de baza.PDF

Pentru mai multe detalii despre curs si inscriere:
www.oar-bucuresti.ro/anunturi/2013/09/20/a/


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre cursurile Allplan, faceti clic pe butonul Cerere de informatii sau cereti oferta de pret ori catalog de la persoana de contact a firmei Nemetschek Romania Sales & Support Srl, folosind butonul corespunzator.
Categorii
Aplicatii de proiectare in constructii
Aplicatii de proiectare in constructii
Software de proiectare in constructii
Software de proiectare in constructii
Software, plotter
Software, plotter
Unelte
Unelte
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...