Conferinta de analiza de risc - online - 20 Mai 2020

Stire arhivata
Continutul acestei stiri nu mai este de actualitate.
Conferinta de analiza de risc - 20 Mai 2020

Tendinte de analiza si tratarea riscului

Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate - ARTS, in parteneriat cu Asociatia Nationala a Evaluatorilor de Risc la Securitate Fizica - ANERSF organizeaza miercuri, 20 mai 2020, cea de a V-a editie a Conferintei de analiza de risc, cu tema: "Tendinte de analiza si tratarea riscului" si totodata, prima editie online pe platforma Cisco Webex si LIVE pe Facebook.

Pandemia globala COVID-19 a provocat schimbari majore in viata economica si sociala, tendite care se vor mentine si vor evolua, pe termen scurt, mediu si lung. Aparuta intr-o perioada marcata de globalizare si evolutii tehnologice spectaculoase, pandemia COVID-19, accelereaza unele dintre tendinte, le modifica pe altele, directionand omenirea spre un viitor diferit de cel prevazut acum cativa ani.

Desi ne aflam inca in mijlocul furtunii si incercam sa trecem cu bine de turbulente, este necesar sa reflectam asupra tendintelor, sa modificam practicile de securitate care nu mai sunt efective sau sa inovam altele adecvate momentului.

Declansarea pandemiei COVID-19 a fost si este considerata un dezastru si a declansat variate forme de raspuns, a relevat multe deficiente si lipsa de pregatire, a readus in discutie un termen cazut oarecum in uitare - Rezilienta. Pe masura ce raspunsul la dezastru – coordonat aproape in exclusivitate de la nivelul guvernului – conduce la stabilizarea situatiei, pandemia devine o stare de fapt in care instrumentul principal de protectie este managementul riscului de securitate. Modificarile necesare in practica MRS trebuie insa incluse in conceptul mai larg de management al rezilentei, abordare ilustrata de exemplu de conceptul ESRM al ASIS International.

In Romania managementul riscului de securitate fizica este reglementat prin lege, aplicarea fiind obligatorie. Se pune intrebarea in ce masura prevederile legale mai sunt de actualitate, ce trebuie modificat pentru a asigura eficacitatea in contextul pandemiei, in practica de specialitate si in mecanismul de aplicare a legii.

Va invitam asadar sa va alaturati unui dialog intre experti despre impactul pandemiei COVID-19 asupra riscurilor de securitate, dar si despre reducerea riscului de incendiu in infrastructura publica.

In cadrul panelului dedicat riscurilor de securitate fizica se vor dezbate teme de mare actualitate, precum:

  • Enterprise Security Risk Management – noua abordare ASIS International privind riscurile de securitate; convergenta fizic-cibernetic, securitate-operational
  • Revizuirea analizei de risc la securitate fizica si rolul sau pentru monitorizarea si imbunatatirea controlului asupra riscurilor
  • Modificari in spectrul riscurilor de securitate fizica legate de evolutiile tehnologice si riscurile emergente; noi amenintari dar si mijloace de control evoluate
  • Statistica rapoartelor de analiza de risc la securitate fizica la 7 ani de la intrare in vigoare a Instructiunii nr. 9/2013
  • Fundamentarea mecanismelor de protectie a persoanelor, bunurilor si valorilor pe evaluarea riscului de securitate fizica si lantul de competenta implicat in implementare acestora; reducerea costurilor publice prin renuntarea la avizarea proiectelor tehnice de securitate si a planurilor de paza.

In cel de-al doilea panel dedicat reducerii riscului de incendiu in infrastructura publica vor fi aduse in prim plan, teme precum:

  • Norme Europene de asigurator - Cerinte referitoare la performantele antiincendiu ale cladirilor impuse de asigurator
  • Studii de caz ale incendiului real - performante antiincendiu ale materialelor si echipamentelor folosite in constructia cladirii
  • Solutii - protectia vietii si a proprietatii si reducerea riscului de incendiu din faza de proiectare.

Sunt alaturi de noi si ne sustin pentru a face acest eveniment posibil: Azitrend Bucuresti, Envio Buzau, Safety and Security Systems si Siel Invest din Bucuresti.

Pagina conferintei
Agenda conferintei

ibuild.info si Proidea sunt parteneri media ai evenimentului.

Categorii
Software de proiectare pentru instalatii mecanice si electrice
Software de proiectare pentru instalatii mecanice si electrice
Aplicatii de proiectare in constructii
Aplicatii de proiectare in constructii
Software de proiectare in constructii
Software de proiectare in constructii
Senzor de fum si foc
Senzor de fum si foc
Software, plotter
Software, plotter
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...