proidea.ro catalog online de informatii produse

Concursul de proiecte din cadrul Cities of Tomorrow #7, Communities in Focus, organizat pe data de 26 martie 2019


[Arhiva] Stirea poate contine informatii depasite


2019. februarie 07.

Castigatorii vor beneficia de premii pentru incurajarea dezvoltarii viitoare a proiectelor lor si de promovare prin AHK Romania pe durata unui an de zile

Spre pagina concursului

Anul acesta, la Cities of Tomorrow #7, 26 martie 2019, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, va propunem tema implicarii comunitatilor in dezvoltarea sustenabila a regiunilor si oraselor. Vom aborda acest aspect sub deviza "gandire globala, actiune locala", iar invitatii nostri de onoare vor intra intr-un dialog pentru a discuta modele de bune practici in gestionarea marilor proiecte si implicarea tuturor stakeholderilor.

Astfel, speaker la Cities of Tomorrow #7 va fi dr. Arnold VOSS, urbanist si fondator al biroului de planificare urbana Office for the Art of Planning din Berlin. Arnold Voss a absolvit studii de specialitate in domeniul urbanismului si al pedagogiei si este un bun cunoscator atat al practicilor din Germania, zona Ruhr si Berlin, dar si al celor din SUA, New York, unde isi desfasoara o mare parte a activitatilor. Implicarea sa civica si experianta vasta in urbanism si arhitectura se bazeaza pe o viziune pragmatica asupra oraselor, implicit asupra dezvoltarii acestora, si a sensului pe care il conferim locurilor in care traim. De-a lungul carierei sale, Arnold Voss a desfasurat activitati de consultanta atat pentru administratia publica, cat si pentru initiative ale societatii civile si ale mediului privat.

Alaturi de dr. Voss va fi Eugen Panescu, renumitul arhitect si co-fondator al biroului planwerk in urma cu 17 ani, care a contribuit la renasterea spatiului public si la transformarea practicii urbanismului in Romania, prin strategii publice, respectiv proiecte realizate si premiate pentru mai multe orase din Transilvania. Este implicat in cresterea calitatii serviciilor oferite de arhitectii europeni si implementarea Agendei Urbane Europene, ca membru al comitetului executiv al Consiliului Arhitectilor din Europa (ACE). In proiecte si interventii publice promoveaza conexiunile optime oferite de reutilizarea inteleapta a patrimoniului si a zonelor abandonate, eficienta energetica si a resurselor in constructii si cartiere, mobilitatea durabila, cultura design-ului, eficienta in administrarea publica si implicarea comunitara. Atitudinile sale civice, profesionale si didactice ofera raspunsuri pozitive si responsabile problemelor urbane, prin abordarea holistica, echitabila social si economic a dezvoltarii.

Concursul de proiecte din cadrul Cities of Tomorrow #7, Communities in Focus, organizat pe data de 26 martie 2019

In aceeasi nota, evenimentul va gazdui un concurs de proiecte – sesiunea de pitch-uri "Communities in Trialogue" va fi element central al conferintei Cities of Tomorrow #7, dedicata trialogului intre dimensiunile relevante pentru dezvoltarea sustenabila a regiunilor: mediul de business, societatea civila si administratia publica. Incurajam reprezentantii celor 3 categorii sa se inscrie cu proiectele lor pentru regiuni sau orase, atat in faza de concept, cat si in faza de implementare sau deja finalizate, care contribuie la dezvoltarea sustenabila, la implementarea de solutii inteligente pentru orase, imbunatatirea calitatii vietii sau la marketingul regiunii/al locatiei investitionale.

Impreuna cu juriul nostru de specialitate, vom selecta in avans proiectele care vor participa la sesiunea de pitch-uri. In ziua evenimentului, 9 concurenti din cele 3 categorii vor avea la dispozitie cate 5 minute pentru prezentarea proiectelor. Juriul, avand cate 3 minute pentru intrebari suplimentare, va alege castigatorii fiecarei categorii. Castigatorii vor beneficia de premii pentru incurajarea dezvoltarii viitoare a proiectelor lor si de promovare prin AHK Romania pe durata unui an de zile.

Premiul pentru castigatorul categoriei societatea civila/ ONG/ asociatie: 1 pachet de participare la delegatia organizata de AHK Romania la Smart City World Congress in Barcelona, 2019 (mai multe detalii despre ultima noastra delegatie la Barcelona, aici)

Premiul pentru castigatorul categoriei mediul de business: 1 an de parteneriat econet (mai multe detalii despre platforma, aici)

Proiectele se depun in avans, inregistrarea se face online pana la data de 15 februarie 2019, prin completarea urmatorului formular: inregistrare online.


ibuild.info si ProIDEA sunt parteneri media al evenimentului.

Pentru alte informatii legate de acest eveniment luati legatura cu persoana de contact a firmei Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) sau faceti clic pe butonul Cerere de informatii.
 

Firma
Sediu: RO-011363 , Bucuresti, str. Clucerului, nr. 35, et. 2
Telefon: +40 21 223 1531
Telefon: +40 21 223 1532
Telefon: +40 21 223 1533
Telefon: +40 21 223 1534
Telefon: +40 21 223 1535
Fax: +40 21 223 1538
Fax: +40 21 223 1050
E-mail:
Web: www.ahkrumaenien.ro
Iulia Enache-Binder
Assistant Consultant +40 21 207 9110
Ruxandra Dumitrescu
Market Entry & Business Development +40 21 207 9148
   
   
   
   
   
   
Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) reprezinta oficial economia germana in Romania. In calitate de Camera bilaterala si organizatie de membri, ea reprezinta interesele firmelor romanesti si germane, cat si pe cele ale membrilor in fata autoritatilor publice, fiind astfel un actor central in dezvoltarea relatiilor economice romano-germane. AHK Romania a fost infiintata oficial in septembrie 2002 si la ora actuala numara peste 500 de membri (februarie 2013). Functia cea mai importanta a AHK Romania este sustinerea si promovarea intreprinderilor mici si mijlocii din Romania si Germania, pentru ca acestea sa poata patrunde mai usor pe piata germana, respectiv pe cea romaneasca.
Denumiri marca: AHK
Cuvinte cheie:  ahk  camera  comert  romano  germana  concurs  proiect  proiecte  cities  tomorrow-communities  focus  comunitati  2019