Cities of Tomorrow #8 - New Waves of Urban Migration

Stire arhivata
Continutul acestei stiri nu mai este de actualitate.
Cities of Tomorrow #8 - New Waves of Urban Migration

Conferinta va avea loc in data de 24 martie 2020 la JW Marriott Hotel Bucuresti

Editia cu numarul opt a conferintei anuale Cities of Tomorrow, organizata de AHK Romania (Camera de Comert si Industrie Romano-Germana), pune inca o data accentul pe relatia dintre oameni si orase, avand ca tema centrala migratia si deplasarea oamenilor atat interna cat si internationala, un subiect de actualitate in Romania, unde efectele emigrarii masive din ultimele trei decenii sunt din ce in ce mai vizibile la nivel economic, urbanistic si social.
Orasele dezvoltate se afla intr-o competitie acerba pentru a atrage si a pastra locuitori si forta de munca, in timp ce in orasele mici si in zonele rurale se remarca depopularea, precum si absenta unor masuri de crestere a competitivitatii si a standardului de viata.

Conferinta va avea loc in data de 24 martie 2020 la JW Marriott Hotel Bucuresti si isi propune sa abordeze migratia in mod holistic: energie, mobilitate, guvernanta si digitalizare a orasului, urbanizare, constructii durabile, siguranta si securitate, economie circulara si alte subiecte relevante care ar trebui sa conduca la orase adaptabile si durabile, cu un standard de viata ridicat. Prin lansarea acestei teme dorim sa reunim experti in domeniu si sa punem rotile in miscare in vederea pregatirii oraselor Romaniei pentru provocarile demografice cu care se confrunta.

Invitat de onoare al acestei editii si keynote speaker este domnul Ullrich Sierau, primar al orasului Dortmund. Dupa alegerea sa in 2009, primarul Sierau a pus accentul pe implementarea proiectelor de dezvoltare urbana durabila. Drept urmare, Dortmund a primit titlul de cel mai sustenabil oras al Germaniei in 2014 si premiul German Urban Planning Award in 2018. In cadrul conferintei, domnul primar Sierau ne va vorbi despre necesitatea si efectele proiectului de reconversie la scara larga PHOENIX, care a adus Dortmund pe lista oraselor cu o calitate a vietii ridicata pentru cetatenii sai. Dintr-un oras cunoscut in trecut drept motorul revolutiei industriale din Germania, Dortmund a trecut printr-un proces de modificari structurale dupa ce criza otelului din 1975 a lasat orasul fara 90.000 de locuri de munca si cu daune semnificative aduse mediului.

La fel ca in anii precedenti, conferinta Cities of Tomorrow va fi o platforma de trialog intre companii, societate civila si autoritati publice pentru a face schimb de bune practici si experienta. Evenimentul va contine si de aceasta data un concurs de proiecte si o sesiune de mese rotunde pe teme din domeniul oraselor inteligente si sustenabile.

Pentru mai multe detalii, va rugam accesati www.citiesoftomorrow.ro, iar pentru inregistrare completati formularul de inscriere si beneficiati de reducerea Early Bird de 20% valabila pana in data de 15 februarie 2020.

ibuild.info si Proidea sunt parteneri media al evenimentului.

Categorii

Echipament pentru spectacole, sport, locuri de joaca
Echipament pentru spectacole, sport, locuri de joaca
Amenajare exterioara si peisagera
Amenajare exterioara si peisagera
Constructii de infrastructura
Constructii de infrastructura
Echipamente
Echipamente
Constructii
Constructii

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...