proidea.ro catalog online de informatii produse

Atrea Romania prezinta avantajele unei case pasive


2019. iulie 29.

Din 2020, UE impune noi standarde energetice pentru cladirile noiIn ultimii ani, conceptul de casa pasiva a luat amploare in tara noastra, deoarece romanii au inceput sa puna pret pe economisirea energiei, dar si datorita unei directive privind performanta energetica a cladirilor, care anunta ca incepand cu anul 2020 nu vom mai primi avize de construire daca planurile imobilului nu se refera la case care sa isi produca singure energia. Cu alte cuvinte, nu vom mai putea construi decat imobile cu un grad ridicat de inteligenta si cu un consum aproape egal de zero.

Atunci cand ne cumparam o masina ne intereseaza consumul, fiind unul dintre cele mai importante criterii de alegere. Ei bine, in cazul unei case pasive, consumul este aproape egal de zero - acesta fiind principiul care sta la baza noilor case. Nu inseamna ca aceste case nu consuma energie, ci ca isi produc singure necesarul. Aceste case se numesc "case pasive". Gradul ridicat de confort oferit de temperaturi interioare constante si uniforme, nivelul optim de umiditate sau prospetimea aerului sunt doar cateva dintre avantajele unei case pasive.

Desi costurile pentru constructie sunt mai mari cu aproape 30% fata de o locuinta normala, casele pasive permit reducerea costurilor pentru incalzire sau racire cu pana la 90% comparativ cu o casa existenta si cu pana la 75% comparativ cu o casa nou construita. Costurile ajung la 1.000 de euro pe metru patrat in medie, iar recuperarea investitiei se face in circa 10 ani.Case pasive care demonstreaza ca adevaratul lux este in zona ECO
In momentul de fata, exista sute de mii de case pasive construite in toata Europa, in mod special in Germania, Austria, Suedia si Elvetia, conform statisticilor Passivhaus Institut din Germania.

Si in Romania s-au pus in practica astfel de proiecte, un exemplu fiind cartierul Amber Gardens din Otopeni, primul proiect rezidential din Romania cu locuinte verzi, inteligente. Ansamblul respecta in totalitate standardele de eficienta energetica, calitate si durabilitate a cladirilor, au un design modern, ofera un grad ridicat de confort, un mediu sanatos si siguranta.

Casele au o structura compacta care nu permite pierderea energiei, iar structura casei este realizata cu materiale de inalta calitate. Grosimea izolatiei este de patru ori mai mare fata de izolatia unei case traditionale, minimum 40 de centimetri de polistiren fata de 10 cm. Acest strat protector este foarte important, fiind o bariera in transferul de caldura nedorit intre interiorul cladirii si mediul ambient. Dincolo de materiale, casele din Amber Gardens sunt dotate cu aplicatii Smart Home, prin care proprietarul casei are posibilitatea de a controla temperatura, umiditatea, calitatea aerului, luminile si camerele de supraveghere oriunde s-ar afla. Locuintele consuma cu 90% mai putina energie fata de o casa conventionala.Ventilatia cu recuperare de caldura, element esential in constructia unei case pasive
Pe langa panouri solare pentru apa calda, panouri fotovoltaice, pompa de caldura, sistem inovator de iluminat cu LED, sistem de protectie anti-inghet, sistem centralizat de aspiratie, vilele Amber Gardens sunt dotate si cu unitati de ventilatie cu recuperare de caldura de la Atrea.

Aceste sisteme micsoreaza substantial costurile de intretinere a casei, indiferent de sezon. Datorita aparatelor de la Atrea casa se aeriseste singura, avand permanent aer proaspat in interior fara a fi necesara deschiderea geamului. Grija umiditatii crescute, a condensului, problema lipsei aerului si asa numitul ""efect de sera" nu exista. Aerul viciat este extras din casa prin grile de ventilatie, iar caldura sau aerul rece se transfera aerului de afara pe care centrala il introduce in casa dupa ce in prealabil il filtreaza. Pe langa avantajul economic, sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura protejeaza in acelasi timp atat sanatatea cat si natura.

Avand in vedere ca mai este doar un an pana la intrarea in vigoare a DIRECTIVA 2010/31/UE A PARLAMENTULUI EUROPEAN SI A CONSILIULUI privind performanta energetica a cladirilor, este important sa fim informati, mai ales daca dorim sa construim o casa. Chiar si in cazul in care imobilul este construit, se pot aduce elemente cheie ale unei case inteligente cu ajutorul Atrea, care ofera sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura ce pot fi montate chiar si dupa constructie. Indiferent de stadiul lucrarii, consilierii Atrea ofera solutia optima pentru alegerea modelului si instalarea unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura potrivit care ajuta constructia sa intre in randul caselor pasive.
 

Produs
Centrale de tratare aer cu recuperare de caldura Duplex Basic

Unitatile de ventilare Atrea sunt concepute cu un design foarte atractiv, montaj de interior si exterior, instalare si punere in functiune usoara ceea ce usureaza munca instalatorilor. Schimbatorul de caldura in flux incrucisat ofera o excelenta recuperare de caldura de pana la 75% reducand costurile de energie. Linia Duplex Basic ofera o gama variata de debite de 1400, 2400, 3400, 5400, 7100, 8100 si 10100. Personalizabil 100% – linia de produse Basic urmareste filosofia de business care permite configuratii multiple pe aceeasi unitate de ventilatie. Proiectantii pot usor schimba racordurile de conexiune, filtrele, bateriile de incalzire si racire, cat si unitatea in sine. Aceasta caracteristica unica ofera un mare avantaj competitiv deoarece unitatile Basic pot respecta cererile oricarui tip de proiect.

Centrale de tratare aer cu recuperare de caldura Duplex Flexi

Unitatile HVAC versatile si compacte produse in serie pentru instalarea interioara, cu un schimbator de caldura in contracurent cu o eficienta de pana la 93% si ventilatoarea EC extrem de eficiente. Unitatile sunt alimentate intr-o versiune versatila care permite atat instalarea pe podea cat si sub tavan. Suplimentar, laturile unitatii pot fi inversate pe durata instalarii. Aceasta asigura un nivel ridicat de variabilitate pe durata instalarii pe santier. Accesoriile optionale (o serpentina de incalzire a apei calde si registre de reglaj etc.) sunt proiectate initial pentru instalarea de dinafara. In contextul cerintelor referitoare la functii, comfort si operatiuni, unitatile pot fi echipate cu unul din sistemele de control disponibile si operate manual prin intermediul setarilor orare sau al senzorilor (cum ar fi umiditatea sau CO2).

Centrale de tratare aer cu recuperare de caldura Duplex Multi

Unitatile sunt concepute cu un design foarte atractiv, montaj interior si exterior, instalare si punere in functiune facila ceea ce usureaza munca instalatorilor. Toate componentele pot fi usor accesate. Schimbator de caldura in contracurent, randament de pana la 93% – noua generatie de schimbatoare de caldura S3 si S7 de la ATREA permit obtinerea unui randament foarte mare si implicit costuri mici de energie. Linia Duplex Multi ofera o gama variata de debite: 500, 1000, 1500, 2500, 3500, 5000, 6500 si 8000 m³/h. Linia de produse Multi urmareste filosofia de business care permite configuratii multiple pe aceeasi unitate de ventilatie. Proiectantii pot usor schimba racordurile de conexiune, filtrele, bateriile de incalzire si racire, cat si unitatea in sine. Aceasta caracteristica unica ofera un mare avantaj competitiv deoarece unitatile Multi pot respecta cererile oricarui tip de proiect.

Unitati ventilare linia comerciala MultiEco

DUPLEX MultiEco extinde gama de unitati de ventilatie universale cu debite de aer intre 500 si 6500 m³/h (capacitate nominala cu registre integrate si o rezerva de presiune de cel putin 250 Pa). Toate cele noua unitati din noua gama MultiEco respecta Directiva UE 1253/2014 (Ecodesign) si datorita componentelor interne alese in mod optim completeaza gamele Multi, Flexi si Roto. De asemenea, gama include unitatea DUPLEX 1500-6500 MultiEco-N cu montaj pe tavan si unitatea de sol DUPLEX 1500-6500 MultiEco-V. Una din piesele componente de baza din aceasta serie este schimbatorul de caldura din plastic, in contracurent, cu recuperare de caldura S7 cu o eficienta a temperaturii de pana la 93% la o presiune extrem de joasa in zona aerului. Acesti parametri joaca un rol extrem de important in evaluarea conform principiilor Ecodesign.O caracteristica obisnuita care garanteaza calitatea unitatilor DUPLEX o reprezinta ventilatoarele EC furnizate de producatori recunoscuti international ebm-papst si Ziehl Abegg. Accentul pe economia de energie si pe eficienta crescuta rezulta in mod natural din conformitatea ventilatoarelor EC prezente in intreaga gama cu Directiva ErP 2015 (Reglementarea Comisiei (UE) 327/2011).

Hote si tavane de extractie Atrea pentru bucatarii profesionale

ATREA poate furniza o solutie completa pentru ventilatia de bucatarie – de la plafonul de ventilatie la unitatea de manevrare aer cu recuperare de caldura. Faptul ca intregul serviciu este intr-un singur pachet, ofera un avantaj competitiv urias, deoarece este atat convenabil, cat si confortabil pentru client. Sistemul de ventilatie ATREA este conceput conform VDI 2052. Constructia sistemului de ventilatie indeplineste cele mai stricte criterii in ceea ce priveste cerintele legate de sanatate si design. Spatiul bine luminat al intregii bucatarii, alimentarea cu aer proaspat, fara curent, si extragerea perfecta, toate acestea, impreuna cu avantajul suplimentar al unui sistem de control modern, creeaza un mediu placut si curat pentru personalul bucatariei.

Unitati de ventilatie schimbatoare de caldura rotative DUPLEX Roto

Unitatile de ventilatie DUPLEX Roto (-N) sunt echipate cu schimbatoare de caldura rotative foarte eficiente, cu un randament termic de pana la 85% la pierderi mici de presiune in circuitele de aer. Pe langa regeneratoarele cu condensare, sunt disponibile si schimbatoare de caldura cu un strat protector higroscopic pentru un transfer de caldura imbunatatit (pana la 90%). Schimbatoarele de caldura rotative au primit renumita certificare Eurovent. Unitatile DUPLEX 1500 – 5000 Roto (-N) au un design compact si sunt dotate cu doua ventilatoare electronice care functioneaza independent, cu elicea in spate, schimbator de caldura rotativ cu recuperarea caldurii, cu suprafata mare de transfer termic si eficienta ridicata, filtre detasabile din clasa de filtrare G4, M5 sau F7 si registru de reglaj cu servomotor.

Firma
Sediu: RO-075100 Ilfov, Otopeni, str. Ion Creanga, nr. 10K, zona Odaile
Telefon: +40 37 113 8250
E-mail:
Web: www.atrea.ro
Dorin Salamac
director general +40 37 113 8250
   
   
Atrea, lider de piata de peste 25 de ani
1990 - anul in care, in Republica Ceha, se puneau bazele companiei Atrea. Construita cu multa implicare, dorinta si devotament de catre fondatorul sau, inginerul Petr Morávek, Atrea a devenit in prezent un lider de piata in domeniul sistemelor de ventilatie si recuperare de caldura.
Produsele de top si echipa unita au ajutat compania sa cucereasca pietele exigente din Europa de Vest, iar tari precum Germania, Olanda, Elvetia, Belgia, Regatul Unit, Romania, Polonia sau Slovenia au devenit parteneri solizi ai Atrea.

Atrea in Romania
Prezenta pe piata romaneasca din anul 2015, Atrea este unul dintre cei mai importanti producatori din domeniul sistemelor de ventila?ie si recuperare de caldura din Romania.
Compania a intrat pe aceasta piata intr-un moment in care preturile la energie au continuat sa creasca. Atrea reuseste sa reduca pierderile de energie ale cladirilor, fie ca vorbim de scoli, spitale, cladiri de birouri, case sau apartamente, si conserva in totalitate energia prin refolosirea energiei existente. Obiectivul principal este acela de a garanta calitatea produselor si eficienta energetica ridicata. De asemenea, confortul, economia si grija fata de mediul inconjurator sunt principiile dupa care Atrea se ghideaza.
Denumiri marca: DUPLEX
Cuvinte cheie:  atrea  romania  casa  case  pasiva  pasive  ue  2020  standard  energie  energetic  cladire  cladiri  noua  noi