3 capcane de evitat in alegerea izolatiei pentru casa

3 capcane de evitat in alegerea izolatiei pentru casa

Specialistii Knauf Insulation ofera cateva sfaturi utile care sa va ajute in alegerea celor mai potrivite materiale

Un proiect de izolatie pentru casa este un pas important si necesita timp, energie si bani. Desigur ca succesul unui astfel de proiect presupune un echilibru intre aceste trei elemente.

In acest articol, specialistii Knauf Insulation au dorit sa ofere cateva sfaturi utile care sa va ajute in alegerea celor mai potrivite materiale, atat din punct de vedere al costurilor cat si al performantei acestora, si sa va fereasca sa cadeti in capcana produselor "ieftine".

Knauf Insulation - 3 capcane de evitat in alegerea izolatiei pentru casa
3 capcane de evitat in alegerea izolatiei pentru casa

Se poate ieftin si bun?

Este de preferat sa nu va lasati influentati de consturile mici, in defavoarea calitatii. Costurile de productie ale materialor de calitate, care ofera performante ridicate si durabilitate, sunt mai mari decat ale produselor alternative, care sunt propuse si promovate pe baza avantajului pretului mai mic. Achizitia produselor de izolare mai scumpe poate fi privita ca o investitie pe termen lung, ce ofera avantaje de necontestat privind siguranta casei si confortul din interior. Nu puteti trece cu vederea nici economia pe care o veti face in timp cu intretinerea, costurile pentru incalzirea sau racirea casei fiind mai mici atunci cand exista o izolare eficienta, efectuata cu produse calitative.

Astfel, pentru izolarea locuintei, puteti sa va indreptati atentia catre vata minerala de sticla si vata mineral bazaltica, produse de Knauf Insulation. Produsele sunt incombustibile, au cele mai ridicate niveluri de performanta termica si acustica, raspund celor mai complexe specificatii si au demonstrat performante excelente in cele mai solicitante proiecte. In plus, aceste materiale beneficiaza de tehnologia ECOSE® care, datorita liantului fara formaldehida adaugata, le-a transformat in produse eco-friendly si care sustin un climat sanatos in interiorul casei.

Knauf Insulation - 3 capcane de evitat in alegerea izolatiei pentru casa
3 capcane de evitat in alegerea izolatiei pentru casa

Un produs de izolare greu inseamna performante termice superioare?

Cand este vorba despre densitatea, respectiv greutatea produsului de izolare, este important sa stiti ca aceasta nu este o caracteristica ce demonstreaza daca un produs are sau nu performante termice ridicate. Tehnologiile moderne de fabricatie permit realizarea de produse de izolare care, desi au o densitate mai mica, ofera performante termice superioare. De exemplu, aici se incadreaza vata minerala de sticla care, desi cantareste jumatate cat vata minerala bazaltica, ofera aceleasi performante termice:

  • vata minerala de sticla ofera o conductivitate termica ce porneste de la λ = 0,032 W/mK
  • vata minerala bazaltica ofera o conductivitate termica ce porneste de la λ = 0.035 W/mK

Astfel, aceasta caracteristica a vatei minerale de sticla creeaza un avantaj in manipularea materialului.

Knauf Insulation - 3 capcane de evitat in alegerea izolatiei pentru casa
3 capcane de evitat in alegerea izolatiei pentru casa

Alegerea unor materiale care nu au documentatii tehnice disponibile

Daca ati decis sa incepeti un proiect de izolare a casei, este important sa alegeti materiale asupra carora s-au realizat teste concludente, care au documentatia de conformitate cu standardele de produs si au etichete corespunzatoare. De asemenea, evitati sa cumparati produse care au ambalajele si etichetele deteriorate.

Knauf Insulation raspunde celor mai exigente cerinte ale pietei din punct de al perfomantelor produselor pe care le ofera, obtinand certificari importante pentru acestea, recunoscute la nivel mondial. De exemplu, vata minerala Knauf Insulation cu Tehnologia ECOSE® este certificata conform standardelor internationale ISO ale Sistemului de Management al Calitatii in domeniul mediului, energiei, sanatatii si securitatii (ISO 9001, ISO 14001, ISO 50001, OHSAS 18001), contribuind la cresterea punctajului total in diverse scheme de obtinere a unor certificari verzi, precum: BREEAM, LEED, HQE, DGNB.

Mai multe informatii despre Tehnologia ECOSE®

Produse mentionate in articol
Vata minerala de sticla MPN Plus 037 Placa din vata minerala de sticla Mineral Plus Ext 035 Rola din vata minerala de sticla Unifit 032 Rola din vata minerala de sticla Unifit 035
 
Vata minerala de sticla Knauf Insulation cu tehnologie ECOSE®
9 produse

Materia prima pentru fabricarea vatei de sticla sunt deseurile din sticla. Gama de produse Knauf Insulation din fibre de vata minerala de sticla este sub forma de rulouri si placi. Produsele din vata minerala de sticla se comprima usor. Avantajul este ca se pot pune cantitati mari in pachete mici, ceea ce inlesneste transportul. Produsele comprimate isi pastreaza proprietatile si revin la grosimea lor initiala dupa despachetare. Compania Knauf Insulation, foloseste la fabricarea produselor izolante din vata mineral de sticla, un liant natural, fara formaldehida, realizat din materiale organice regenerabile, in locul produselor chimice bazate pe petrol. Datorita tehnologiei ECOSE®, toate produsele, fabricate din vata minerala de sticla au o culoare maro specifica, obtinuta natural fara vopsea sau coloranti artificiali. Portofoliu de vata de sticla poate fi folosit pentru diverse tipuri de aplicatii: acoperisuri inclinate, fatada ventilata, pereti de compartimentare, plafoane si intradosuri, vata vrac (SUPAFIL) si vata de sticla pentru aplicatii multiple.

9 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Lamele de plafon din vata minerala bazaltica CLT C1 Thermal Placa rigida de vata bazaltica pentru izolarea acoperisurilor tip terasa SmartRoof Top Placi termoizolante pentru podele si poduri circulabile neincalzite DF Placa rigida de vata bazaltica pentru izolarea acoperisurilor tip terasa SmartRoof Norm
 
Vata minerala bazaltica Knauf Insulation cu tehnologie ECOSE®
17 produse

Materia prima pentru fabricarea vatei minerale bazaltice este roca numita bazalt. Produsele din fibra bazaltica sunt fabricate sub forma de placi sau lamele. Sunt materiale mai dure, unul din avantajele lor fiind pastrarea pe termen lung a excelentelor proprietati mecanice. Produsele Knauf Insulation fabricate din vata minerala bazaltica sunt rezistente la foc (Clasa A1, cea mai buna protectie la foc), bune izolatoare termice si acustice, si isi pastreaza stabilitatea dimensionala in caz de presiune excesiva. Portofoliu de vata bazaltica poate fi folosit pentru diverse tipuri de aplicatii: acoperisuri tip terasa, pardoseli, pereti exteriori - termosistem, acoperisuri inclinate, pereti exteriori - fatada ventilata, pereti de compartimentare, fadade cu izolare interioara, dar si pentru aplicatii tehnice (categorie izolatii tehnice).

17 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Stiri conexe
Tehnologia revolutionara ECOSE®, acum in toata gama de solutii tehnice Knauf Insulation
Tehnologia revolutionara ECOSE®, acum in toata gama de solutii tehnice Knauf Insulation
Produse Knauf Insulation - grija pentru oameni si mediul inconjurator
Tehnologia revolutionara ECOSE®, acum in toata gama de solutii tehnice Knauf Insulation
Categorii
Izolatie din vata minerala de sticla, izolatie din sticla celulara
Izolatie din vata minerala de sticla, izolatie din sticla celulara
Izolatie din vata minerala bazaltica
Izolatie din vata minerala bazaltica
Termoizolatie, izolatie fonica
Termoizolatie, izolatie fonica
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...