Om. Natura. Tehnologie - a fost motto-ul firmei Schüco la BAU 2013

Acest concept a fost explicitat pe patru directii principale de dezvoltare a produselor,  prezentate in patru studiouri tematice

BAU 2013, cea mai importanta manifestare expozitionala internationala dedicata constructiilor si arhitecturii si-a inchis de curand portile la München. Nenumarati vizitatori au admirat si studiat cel mai mare stand din halele dedicate sistemelor din aluminiu, standul Schüco. Desfasurat pe doua nivele, cu parterul de 1600 mp, motto-ul standului a fost "Oameni, Natura, Tehnologie" si a prezentat inovatii si produse care sunt in armonie cu natura, punand omul in centrul atentiei.
Pornind de la ideea ca oamenii petrec cea mai mare parte a vietii lor in cladiri, cu atat mai mult este important ca tehnologiile pentru cladiri sa corespunda celor mai exigente cerinte de design, confort si siguranta. In acelasi timp, prin realizarea unor cladiri eficiente energetic, se poate aduce o contributie importanta la reducerea emisiilor de CO2 si protejarea resureselor naturale.

Sistemele pentru ferestre, usi si pereti cortina de la Schüco raspund acestor cerinte, atat pentru cladiri noi cat si pentru renovari. Prelucrarea si montajul simplu precum si gradul mare de libertate de proiectare sunt caracteristici ale produselor. Astfel, produsele Schüco ofera tehnologii care au in centrul atentiei omul si raman in consonanta cu natura.

Acest concept a fost explicitat pe patru directii principale de dezvoltare a produselor, prezentate in patru studiouri tematice, care au ilustrat inovatii de ultima ora pentru cladiri cat mai functionale.
Studioul tematic 1 a prezentat, prin noul studiu de concept “libertate parametrica” un concept pentru fatadele viitorului, care sa ofere individualitate maxima viitoarelor constructii. Realizarea unor proiecte complexe, proiectarea tridimensionala, fatade spatiale, toate acestea vor fi posibile in anii urmatori. Deja, pe baza sistemelor Schüco pentru fatade atat de complexe, au fost realizate proiecte de exceptie, la care si-au adus aportul si prelucrarea automata pe masini de inalta precizie. Astfel costurile pentru fatadele tridimensionale vor scadea in viitor, prin proiectarea si prelucrarea computerizata, iar realizarea unor proiecte care astazi par fantastice, va fi posibila.
Tehnologii pentru mai multa eficenta si confort, aceasta a fost tema celui de-al doilea studio. Functionalitate inteligenta, ilustrata prin automatizarea fatadelor, capabile acum sa reactioneze si sa se adapteze la conditiile de mediu. Atunci cand este prea multa lumina, sunt puse in functiune sistemele de umbrire, daca se modifica temperatura, pornesc sistemele de incalzire sau de climatizare. Automatizarile partiale sau totale ale diverselor functiuni ale unei cladiri, ascunse in anvelopa cladirii, sunt deja la ordinea zilei. Tehnologia inovativa imbina confortul cu eficienta energetica, eficacitatea cu controlul costurilor, designul cu siguranta. Daca in trecut fatadele erau cu preponderenta elemente statice cu functii limitate, acum ele devin tot mai dinamice, fiind realizate din straturi adaptive, care tind sa se muleze cat mai bine pe conditiile mediului inconjurator si pe cerintele climatului interior. In continuare, cateva tehnologii functionale inteligente.

Iluminarea cu LED a fatadelor - accentueaza formele si caracteristicile arhitecturale pe timpul noptii, cu un consum energetic minim.
Sistemele de ventilare descentralizate integrate in fatade si ferestre nu mai sunt o premiera absoluta, sistemele Schüco VarioAir si VentoTherm, gandite in principal pentru domeniul rezidential sunt deja de ani buni lansate pe piata. Acum, pentru o mai buna integrare a acestui concept si in cladiri industriale, a fost realizat, deocamdata in faza de concept, un panou de ventilare, destinat integrarii in zonele opace ale anvelopei cladirii, care are nevoie de un spatiu de montaj minim.
Integrarea modulelor fotovoltaice in ferestre si pereti cortina, pentru producerea de energie electrica este o solutie eficienta pentru imbunatatirea balantei energetice ale unei cladiri, avand o varietate de solutii si pentru design-ul arhitectural.

Sistemele de control acces Schüco DCS ofera solutii complet integrate in usa care se pot conecta usor la sistemul de management al cladirii, imbinand un design sofisticat cu cea mai recenta tehnologie.
Modernizarea cladirii in timpul functionarii a fost tema celui de-al treilea studio.
Schüco ERC 50 ofera o solutie completa, complexa si extrem de eficienta energetic pentru modernizarea rentabila a cladirilor existente. Deranjul asupra locatarilor cladirii in timpul lucrarilor este minim, deoarece aproape toate operatiile se fac la exterior iar noua anvelopa va fi inchisa inainte de inceperea lucrarilor la interior. Rezultatul modernizarii este convingator - aspectul si functiile cladirii corespund din nou cerintelor pietei actuale, imbunatatirea nivelului de confort este vizibila, costurile energetice scad iar valoarea imobilului creste in mod sustenabil.
In sfarsit, cel de-al patrulea studio, denumit generic Simply Smart aduce completari si imbunatatiri sistemelor traditionale pentru ferestre din aluminiu Schüco AWS.
Cu sistemul de ferestre AWS, completat si optimizat energetic Schüco a gasit noi solutii pentru economisirea de timp prin simplificarea prelucrarii si asamblarii ferestrelor. Gama de profile existenta pana acum a fost completata cu sistemele "verzi", care utilizeaza elemente componente realizate din materiale ecologice. Seriei de ferestre AWS 112.IC certificata deja ca sistem pentru case pasive, i s-a alaturat si seria de usi ADS 112.IC ca sistem certificat.

Noua generatie de feronerie "AvanTec SimplySmart" a completat lista noutatilor studioului destinat tehnologiilor eficiente de montaj.
Schüco a imbunatatit si alte sisteme in vederea imbunatatirii eficientei energetice, existand acum si pentru fatadele "structural glasing" solutie constructiva pentru geam triplu.
Standul partenerului din Elvetia, firma Jansen, a prezentat cele mai noi solutii eficiente energetic pentru sisteme arhitecturale din otel.

Noile serii de profile Janisol HI pentru ferestre si usi cu izolatia termica sporita, raspund cerintelor energetice actuale, avand aceleasi caracteristici care le-au consacrat: constructii extrem de stabile cu latimi vizibile reduse.
Constructiile de usi liftant-glisante cu suprafete vitrate mari se caracterizeaza prin excelente proprietati statice si o manipulare deosebit de facila, beneficiind si de o excelenta izolare termica.

Pentru renovarile halelor industriale si cladirilor construite la inceputul secolului trecut in stil autentic, sistemul Janisol Arte, si-a dovedit in cei doi ani de lansare, fiabilitatea.

In completarea sistemelor de profil pentru pereti cortina, sistemul VISS SG aduce o solutie noua pentru constructii de otel fara profile vizibile la exterior, cu suprafete extrem de mari de geam.



In cazul in care doriti sa aflati mai multe informatii despre produsele ALUKÖNIGSTAHL prezentate la BAU 2013, faceti clic pe butonul Cerere de informatii sau cereti oferta de pret ori catalog de la persoana de contact a firmei ALUKÖNIGSTAHL Srl, folosind butonul corespunzator.
Categorii
Usa automata
Usa automata
Perete cortina, fatada tip plasa metalica, acoperis de sticla
Perete cortina, fatada tip plasa metalica, acoperis de sticla
Fereastra, usa, luminator, feronerie
Fereastra, usa, luminator, feronerie
Acoperis, fatada
Acoperis, fatada
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...