proidea.ro catalog online de informatii produse

VTS BIM - O noua abordare a modelelor digitale ale unitatilor de tratare a aerului


2017. iunie 08.

Un generator dinamic de unitati de tratare a aerului, in orice configuratie

In epoca micsorarii timpului de implementare a investitiilor si a popularitatii crescande a livrarii componentelor in sistemul "Just in Time", precum si cu constientizarea tot mai mare a nevoii de economisire a energiei, necesitatea de a optimiza costurile de investitii, a aparut o accelerare a investitiilor, precum si necesitatea de a accelera implementarea intregului proces de proiectare si implementare a investitiilor. Instrumentele si programele IT sunt indispensabile aici.

Modelarea informatiilor asupra cladirilor (BIM) poate fi definita ca o combinatie inteligenta a mai multor informatii intr-un singur loc, intr-un singur model digital. BIM nu este altceva decat o reflectare digitala a proprietatilor fizice si functionale ale intregului obiect si a instalatiilor sale specifice sau a componentelor utilizate.

Exista multe programe disponibile pe piata, oferind clasa BIM. Urmatoarele pot fi listate aici: Autodesk Revit, Graphisoft ArchiCAD, BIMVision, Nemetschek Allplan, Nemetschek Vectorworks, Tekla Structures si SketchUp.

In ramura MEP (mecanica, electrica si sanitara), modelele din formatul RFA (Revit) par a fi cele mai populare. Acest format de fisier permite dezvoltarea unui model numeric digital parametric al cladirii, astfel incat este posibila efectuarea unor analize diverse (de exemplu, sursa de alimentare, rezistenta, intretinere etc.), ceea ce duce la optimizarea investitiei inainte ca lucrarile de constructie sa inceapa. Analizele sunt mai precise si mai fiabile, cu cat sunt mai precise datele si parametrii definiti in model. Prin urmare, intreaga industrie de proiectare se straduieste sa se asigure ca numai bibliotecile furnizate de producatorii de echipamente sunt utilizate, deoarece contin un set de parametri care caracterizeaza componentele individuale ale instalatiei si ale instalatiilor acesteia.

Bibliotecile producatorilor
Din ce in ce mai multi producatori furnizeaza modele digitale ale produselor lor. De obicei, sunt doar exemple de modele sau modele care contin parametri de functionare nominali de baza, prin exemplificarea modului de conectare a acestora la conectorii de instalare. Aceste modele reprezinta o solutie buna in cazul dispozitivelor destul de simple.
 
Imaginea 1. Procesul de configurare a unitatilor de tratare a aerului Ventus
in programul de selectie ClimaCAD OnLine 4.0


Modele digitale ale unitatilor de tratare a aerului VTS
Aplicarea unitatilor de tratare a aerului care coopereaza cu sistemul de conducte de aer este legata de necesitatea de a proiecta un sistem adecvat pentru intreaga cladire si specificarea utilizarii prevazute a camerelor specifice deja la inceputul proiectului.

Adesea se intampla ca ipotezele initiale sa evolueze in timpul proiectului. Se schimba conceptele de distributie a sistemelor hidraulice, electrice si a aerului, impreuna cu modul de conectare la instalatia de tratare a aerului.

In astfel de cazuri, bibliotecile statice de productie ale dispozitivelor contin parametri care sunt depasiti (nu dupa modificari), care, pe de alta parte, nu asigura date actualizate in schimbul de date cu mai multe ramuri. Bibliotecile pot fi modificate manual, dar acest proces este extrem de consumator de timp si cu risc de erori.
 
Imaginea 2. Modelarea conductelor de tratare a aerului
care ies din unitatea Ventus
 
Imaginea 3. Un exemplu de modelare a conectorilor hidraulici
intr-o unitate de tratare a aerului Ventus
 

Pentru a raspunde acestor nevoi, VTS a creat posibilitatile de generare a modelelor digitale ale modelelor de tratare a aerului Ventus on-line. Acest lucru este posibil datorita implementarii unui nou instrument de selectie ClimaCAD OnLine 4.0, care contine generatorul de fisiere RFA.

Obiectele generate contin conectorii parametrizati:
  • aer
  • cele hidraulice
  • cele sanitare
  • cele electrice.
Precum si datele complete dimensionale, zona de intretinere a dispozitivului si zona de service (reparare). Parametrii conectorilor sunt prezenti atat in unitati metrice, cat si in unitati imperiale, in functie de preferintele utilizatorului. Fiecare conector poate fi utilizat in modul presetat sau calculat fara pierderea datelor.

Obiectul nou poate fi generat in doar cateva minute.

Imaginea 4. Un exemplu de zona de service a
unitatii de tratare a aerului Ventus


Modele digitale de perdele de aer Wing si incalzitoare de aer Volcano.
VTS ofera de asemenea modele digitale de perdele de aer Wing si incalzitoare de aer Volcano. Modelele contin conectori electrici si hidraulici parametrizati. Familiile sunt construite intr-o maniera care sa permita proiectantului o selectie intuitiva a instalarii corecte, fie verticala sau orizontala, impreuna cu prezentarea gamei de fluxuri de aer. Parametrul oricarui unghi de inclinare al unui incalzitor de aer in raport cu planul orizontal este disponibil in cazul incalzitoarelor de aer Volcano. Un flux de aer adecvat a fost definit pentru orice pozitie a functionarii dispozitivului. Vizualizarea fluxului de aer permite proiectantului sa distribuie dispozitivele intr-un mod care sa asigure indeplinirea criteriilor de proiectare.
 
Imaginea 5. Aplicatia familiei Volcano in proiect
 
Imaginea 6. Aplicatia familiei Wing in proiect

Eliberarea asa-numitelor familii pentru mediul Autodesk Revit de VTS faciliteaza proiectarea agentiilor pentru modelarea acestor instalatii pe baza utilizarii aceleiasi platforme. In prezent, generatorul on-line este o solutie unica in mediul BIM. Permite generarea unui model de unitate de tratare a aerului Ventus practic in cel mai scurt timp, in orice configuratie si cu parametri.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe detalii despre modelarea digitala a unitatilor de tratare a aerului VTS BIM, faceti clic pe butonul Cerere de informatii. Daca doriti sa aflati mai multe despre produsele VTS, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret sau alte informatii de la persoana de contact a firmei VTS Romania Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Aeroterma Volcano VTS EuroHeat

Aeroterma Volcano este rezultatul muncii unor specialisti si proiectanti experimentati si de aceea VTS poate oferi clientilor sai un produs de cea mai inalta calitate. Aceasta este in principal proiectata pentru cladiri spatioase si foarte spatioase. Volcano poate indeplini cerintele celor mai pretentiosi utilizatori, fara a implica costuri ridicate. Aeroterma Volcano ofera un confort deosebit in spatiile in care este dificil de mentinut un nivel corespunzator al temperaturii. Aerotermele Volcano fac parte din noua generatie de echipamente ce combina solutiile tehnice inovatoare cu formele de design modern. Carcasa usoara si perfect executata are forma unui diamant, perfect prin simplitatea sa. Caracteristicile echipamentului sunt accentuate de selectia de materiale folosite si de forma aerodinamica a grilelor de directionare a aerului.

Firma
Sediu: RO-060028 sector 6, Bucuresti, Str.Splaiul Independentei nr.287, et.4
Telefon: +40 31 425 4455
Fax: +40 31 425 4456
E-mail:
Web: www.vtsgroup.ro
Web: www.vtsgroup.com
Cosmin Radulescu
director general +40 73 454 4123
   
   
   
   
VTS isi are inceputurile in Polonia, fiind la origini un consortiu olandezo-polonez. Din 1989, VTS evolueaza si isi extinde aria de acoperire in Europa de Sud-Vest, cu predilectie, deschizand birouri si in China, Dubai sau India. In prezent, functioneaza 54 de birouri VTS in toata lumea, deservind un numar de 14 tari, de pe 4 continente.
VTS este reprezentata in Romania din 2008, punand la dispozitia clientilor de pe piata romaneasca o echipa de vanzari profesionista, departament de Logistica si Operatiuni, Service pentru asigurarea garantiei, dar si aplicatiilor speciale.
Denumiri marca: VTS
Stire
VTS intra in "Zona Verde" - Volcano si Wing echipate cu motoare EC eficiente din punct de vedere energetic
2017.09.06    
Noile aeroterme Volcano
2016.11.23    
Noua perdea de aer VTS Wing
2016.05.25    
Noile centrale de tratare aer si ventilatie VTS Ventus 2016
2015.11.11    
Cuvinte cheie:  vts  romania  bim  modelator  modelatoare  digital  digitale  generator  generatoare  dinamic  dinamice  unitate  unitati  tratare  tratarea  aer  aerului  configurare  configurator  ventus  program  programe  selector  selectie  selectii  climacad  online  on-line  4  0  aplicare  aplicarea  aplicatia  familie  familia  termoventilator  termoventilatoare  aeroterma  aeroterme  volcano  mini  perdea  perdele  aer  wing  proiect  proiecte  proiectare  proiectarea  sistem  sisteme