proidea.ro catalog online de informatii produse

Expo-conferinta Smart Cities of Romania 2017 - Smart Governance for Smart Citizens


[Arhiva] Stirea poate contine informatii depasite


2017. iulie 13.

10 - 11 Octombrie 2017, Palatul Parlamentului, Bucuresti

Expo-conferinta "Smart Cities of Romania" reuneste prin tematica toate domeniile de activitate din sfera orasului inteligent, reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale, Guvernului, Administratiei Publice centrale si locale, dar si ai organizatiilor cu rol in reglementarea domeniilor conexe conceptului, precum si reprezentanti ai mediului privat, universitar si ambasade, inregistrand in fiecare an o audienta semnificativa de peste 500 de participanti.

Cea de a treia editie a conferintei "Smart Cities of Romania" urmareste obiectivele Parteneriatului National pentru dezvoltarea Teritoriului si totodata propune spre evaluare cele mai relevante Proiecte si Solutii Urbane.

Suntem cu totii constienti de necesitatea stabilirii unor parteneriate active si functionale intre toti actorii ecosistemului smart city, indiferent daca vorbim despre Administratia Publica Locala si Centrala, Companii private, Asociatii Profesionale sau Institutii cu rol in modelare si proiectare urbana. In lumina noului Parteneriat National pentru dezvoltarea Teritoriului, doar colaborarea dintre aceste entitati va genera o strategie coerenta, in conformitate cu agenda urbana definita prin Pactul de la Amsterdam, cu cerintele reale ale comunitatilor locale si cu capabilitatile tehnologice ale industriei ITC.

Smart Cities of Romania 2017, cea de a treia editie a expo-conferintei nationale dedicate oraselor inteligente din Romania, se va desfasura in perioada 10-11 octombrie 2017, sub egida Senatului Romaniei. Evenimentul se adreseaza tuturor institutiilor, companiilor si persoanelor implicate in promovarea si materializarea conceptului Smart City pe plan local, prin proiecte concrete.

Smart Cities of Romania va reuni si in acest an reprezentati ai principalilor actori implicati in initiativele din domeniul oraselor inteligente: Comisia Europeana; Administratia Prezidentiala; Guvernul Romaniei; Administratia publica centrala si locala; Organizatii cu rol in reglementarea domeniilor conexe; Mediul universitar; Companii cu proiecte relevante in domeniul oraselor inteligente.

Smart Cities of Romania 2017 va aborda doua tematici principale:
"Smart Governance for Smart Citizens" si "Electromobility and connectivity projects in Romania"
.

Prima zi a evenimentului va debuta cu o sesiune de discutii si interventii pe tema necesitatii abordarii integrate a proiectelor "smart", pe baza unor strategii pe termen lung, capabile sa asigure interoperabilitatea solutiilor inteligente implementate etapizat. La dezbatere vor participa reprezentanti ai Comisiei Europene, ai administratiei centrale si locale, ai Asociatiei de Standardizare din Romania si ai Asociatiei Oraselor din Romania. In cadrul urmatoarelor doua sesiuni vor fi prezentate si analizate studii de caz, solutii tehnologice si administrative viabile economic pentru viitoarele orase inteligente romanesti.

A doua zi este rezervata analizei si dezbaterii strategiilor locale de electromobilitate, exemplificate prin aplicatii implementate deja in Romania. Temele abordate vor fi: implicarea autoritatilor publice in promovarea stategiilor de electromobilitate; solutii pentru statii de incarcare electrice; aplicatii inteligente in electromobilitate; vehicule electrice etc.

Cea de a treia editie a evenimentului Smart Cities of Romania va include si un workshop dedicat achizitiilor publice in proiectele Smart City, de interes pentru numeroase municipalitati locale care nu detin competente avansate in acest domeniu. Workshop-ul, la care vor participa juristi, consultanti si specialisti in domeniul achizitiilor publice, va include o analiza a cadrului legal, prezentari ale modelelor de bune practici in domeniu si solutii concrete pentru depasirea problemelor specifice intampinate in achizitiile publice de tehnologii "smart".

Smart Cities of Romania 2017 se va incheia cu o Gala in cadrul careia vor fi decernate Premiile "Smart Cities of Romania Champions" organizatiilor publice si private cu rezultate remarcabile in proiectele oraselor inteligente.

Subiecte abordate in cadrul panelurilor editiei 2017

Necesitatea unui "Parteneriat National"
pentru dezvoltarea urbana inteligenta a Romaniei

Sesiunea va nuanta nevoia de interoperabilitate intre actorii smart city, de unificarea a platformelor insulare existente in acest moment. Necesitatea unui "Parteneriat National" pentru dezvoltarea urbana inteligenta a Romaniei este evidenta, ne ramane doar sa stabilim CINE si CUM va actiona pentru dezvoltarea acestui cadru extins de colaborare. Vor lua cuvantul reprezentanti ai tuturor partilor implicate.

Proiecte si Solutii Urbane
Dincolo de strategie si viziune, orice proiect de smart city are o componenta puternica ITC. Traim in era tehnologiei, iar transofrmarea digitala se reflecta in egala masura asupra oraselor si cetatenilor. Sesiunea cuprinde prezentari de solutii si proiecte din partea unor companii reprezentative pentru piata locala si internationala.

Orasele inteligente ale Romaniei
Transferul de cunostinte si diseminarea proiectelor de succes sunt esentiale pentru crearea unei mase critice de profesionisti care sa creada in capacitatea conceptelor "smart city" de a revolutiona administratia locala din Romania. Doar din exemplele altora putem invata DE CE, CUM si CARE sunt cele mai relevate experiente "smart city". Sesiunea va aduce si va dezbate in fata audientei, studiile de caz ale unor municipalitati din Romania, pentru care "smart city" reprezinta o realitate.

Workshop de achizitii publice in proiectele smart city
Achizitia de tehnologie este un proces complex care implica nu doar cunostinte specifice si abilitati de negociere ci si o buna intelegere a politicilor publice. Alaturi de cei mai competenti juristi si de specialisti cu experienta validata vom analiza cadrul legal si bunele practici in achizitiile publice pentru proiectele de smart city.


La editiile anterioare ale expo-conferintei nationale Smart Cities of Romania au participat:
  • 27 de institutii publice
  • 10 asociatii profesionale, antreprenoriale si patronale
  • 30 de companii internationale si locale
  • peste 1.000 de specialisti din domeniul administratiei publice si centrale, energie si utilitati, transport si logistica, IT&C, planificare urbana, arhitectura, constructii, consultanta financiara, mediu universitar, cercetare-dezvoltare etc.

ibuild.info si ProIDEA sunt parteneri media ai evenimentului.

Pentru alte informatii legate de acest eveniment luati legatura cu persoana de contact a firmei ITS Events Management Srl sau faceti clic pe butonul Cerere de informatii.
 

Firma
Sediu: RO-50852 , Bucuresti, str. Sabinelor nr. 123, bl. 119, sc. 1, ap. 3, sector 5
Telefon: +40 21 410 9145
Telefon: +40 21 410 9103
Telefon: +40 21 410 7962
Fax: +40 21 410 9145
E-mail:
Web: www.itsevents.ro
Web: www.romaniansecurityfair.eu/ro/
   
   
   
   
   
   
   
   
ITS Events Management, companie specializata in organizarea de evenimente B2B si C2B, consultanta, management, sales administration, servicii tehnice si logistice pentru evenimente, asigura managementul manifestarii internationale Romanian Security Fair.
Denumiri marca: Romanian Security Fair
Cuvinte cheie:  smart  city  cities  romania  expo  conferinta  expoconferinta  palatul  parlamentului  bucuresti  its  events  management