Ateliere de vara De-a arhitectura 2015

Stire arhivata
Continutul acestei stiri nu mai este de actualitate.

Perioada de desfasurare a atelierelor: 8 iulie - 10 septembrie 2015

De-a arhitectura organizeaza ateliere de arhitectura si design pentru copii cu varstele cuprinse intre 8 si 15 ani la Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC), Bucuresti, pe perioada vacantei de vara. Aceste ateliere sunt realizate in parteneriat cu Anuala de arhitectura Bucuresti si MNAC.

Invitam toti copiii cu adevarat pasionati de arhitectura sa ni se alature in aceasta calatorie a creativitatii. Atelierele sunt cu taxa (40€/176lei) si includ toate materialele necesare desfasurarii acestora. Pentru inscrieri vizitati pagina evenimentului, http://de-a-arhitectura-vara.eventzilla.net/ Atelierele se reiau, impreuna cu altele noi, in septembrie si octombrie 2015.
  Ateliere de vara De-a arhitectura

8-10 iulie 2015, 10:30-13:30
De-a Designul in parc - Arh. Oana Coarfa
8-12 ani


Oare cum poti sa faci un super-tobogan? Dar o lampa care sa stie ca a venit noaptea? Sau o bancuta pentru caini, dar si pentru pisici? La atelierul "De-a designul in parc" vom afla lucruri noi despre mediul inconjurator si vom da liber imaginatiei pentru a realiza obiecte pentru parc. Banca sau balansoar, lampadar sau cismea, vom lucra impreuna pentru a inventa obiecte noi pe placul tuturor.
La finalul cursului, copiii vor cunoaste mai multe despre obiectele din spatiul public si vor realiza o macheta la scara a obiectului imaginat.

15-17 iulie 2015, 10:30-13:30
A1. De-a Desenul de Arhitectura. Caietul de Schite Alb/Negru.
- Arh. Oana Popescu
9-13 ani


Cum schitam o casa sau un obiect care ne place mult? Ati auzit de Dancing House? Dar de Sidney Opera House? Sau de imaginea "imaginata" a calului troian din expozitia muzeului? La atelierul nostru "De-a desenul" vom face exercitii de desen liber, dar ca un arhitect. Prin cateva linii si accente vom schita si cateva din casele "funny" ale unor arhitecti celebri. La finalul cursului, copiii vor avea cateva notiuni de perspectiva interioara si exterioara. Si pentru ca spatiul Muzeului National de Arta Contemporana ne inspira, vom expune desenele realizate. Sa deschidem Caietul de Schite!

22-24 iulie 2015, 10:30-13:30
AGRE-GATA - Arh. Andrei Ivanescu
10-15 ani


Totul pe lumea asta, inclusiv noi insine, e construit din bucatele mai mici. Daca umbli la bucatele, modifici intregul. Departe de a face inginerii genetice, vom face niste inginerii sculpturale, bazate pe multe module mici si identice, care se conecteaza intre ele pentru a construi un soi de corali sculpturali, a caror forma n-o putem ghici decat incercand si experimentand cu bucatelele din care sunt facute. Daca orice copil stie sa asambleze un LEGO®, aici incercam sa regandim caramida de LEGO® si, apoi, vedem ce putem face cu ea. In prima zi vom discuta despre relatia dintre parte si intreg, caramida si constructie, celula si organism, cauza si efect. A doua zi, organizati in mini-echipe, vom imagina module felurite, impreuna cu modurile lor de conectare si vom vedea ce se contureaza la nivel macro, asamblandu-le. La final, ele vor fi produse de catre oameni mari, cu utilaje serioase, si asamblate de copii in ziua 3, pentru a fi expuse spre deliciul tuturor.

Tot pe perioada verii De-a arhitectura si Asociatia Prietenii scolii de la Bunesti organizeaza intre 8-15 iulie prima tabara-atelier "De-a arhitectura in sat", pentru copii de 9-13 ani, in satul Bunesti, comuna
Malureni, judetul Arges, atelier dezvoltat in cadrul unui proiect cultural al Ordinului Arhitectilor din Romania (OAR). "De-a arhitectura in sat" este un nou program educational pentru copii, cu ajutorul caruia ei vor descoperi, intelege si reimagina spatiul construit rural. Vom explora satul, vom afla despre arhitectura populara si tehnici traditionale de constructie, vom imagina o bucatarie de vara pentru campus si vom construi un cuptor de paine pentru ea. Copiii vor veni insotiti de un adult (>18 ani), parinte sau frate. Taxa de participare este de 1200lei, pentru copil+parinte, include mancarea pentru o saptamana, plata materialelor si a instructorilor atelierului. Cazarea se face in cortul propriu sau in "Casa de pamant". Pentru inscrieri si mai multe detalii despre tabara-atelier, trimiteti un email la: office@de-a-arhitectura.ro.
Asociatia De-a Arhitectura a fost fondata in ianuarie 2013 de catre sase arhitecte si isi propune dezvoltarea si promovarea educatiei de arhitectura si mediu construit pentru publicul larg in vederea constientizarii si a cunoasterii valorilor arhitecturii, design-ului si ale urbanismului. Numai prin intelegerea si asumarea lor de catre diverse categorii de public se poate asigura o crestere durabila a calitatii mediului construit din mediile urbane si rurale. De-a Arhitectura crede cu tarie ca o schimbare a paradigmei culturii arhitecturale si urbane a societatii romanesti actuale nu se poate face decat pornind de la educatia copiilor, viitorii cetateni si formatori indirecti de opinie ai parintilor lor, iar aceasta idee a dus la dezvoltarea unor programe educationale complementare care aduc cunostinte despre arhitectura si mediu construit in scoli.

Important!
Inscrierea arhitectilor in programul educational "De-a arhitectura in orasul meu" se face prin completarea Formularului de Inscriere Arhitecti.



Ebuild si ProIDEA sunt parteneri media al evenimentului.

Pentru alte informatii legate de acest eveniment luati legatura cu persoana de contact a firmei Asociatia De-a Arhitectura sau faceti clic pe butonul Cerere de informatii.
Categorii
Mobilier urban de sezut
Mobilier urban de sezut
Zidarie portanta si neportanta
Zidarie portanta si neportanta
Amenajare exterioara si peisagera
Amenajare exterioara si peisagera
Structura portanta si zidarie
Structura portanta si zidarie
Echipamente
Echipamente
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...