proidea.ro catalog online de informatii produse

Arhitectura de succes pe terenuri dificile si implicarea YTONG in realizarea acestora


2017. iulie 14.

Cum a ajutat YTONG la obtinerea detaliilor dorite de arhitecti

Inventivitatea arhitectilor, cunostintele inginerilor si calitatea materialelor de constructie permit realizarea unor proiecte de case vis, indiferent de terenul de care dispuneti. Trei exemple din Europa demonstreaza cat se poate de clar acest lucru. Una dintre constructiile prezentate mai jos a fost realizata in Barcelona pe un teren in panta, alta in Praga pe un lot foarte ingust, iar casa din Romania a fost integrata cu succes intr-un deal care ofera beneficiarilor acces la o priveliste deosebita. Toate proiectele au in comun solutiile de zidarie YTONG. Vezi cum au ajutat aceste produse la realizarea proiectelor!

Casa Timis, Cluj - Arhitect: Filofi si Trandafir

Amplasata in localitate Valea Seaca, la doar 10 kilometri de Cluj Napoca aceasta casa reuseste sa se integreze cat se poate de firesc in cadrul natural format din dealuri, unele dintre ele impadurite. Cuplul care a comandat aceasta lucrare si-a dorit ca locuinta sa nu afecteze natura. Solutia propusa a presupus o comunicare placuta intre casa si dealul pe care este amplasata. Astfel, unul dintre pereti este acoperit integral cu pamant. De asemenea, acoperisul este inierbat cu plante specifice zonei. Blocurile de zidarie YTONG au fost utilizate pentru zidurile interioare fiind materiale 100% naturale care asigura o calitate superioara a aerului interior.
 
Sursa foto: www.filofisitrandafir.ro


Casa V, Vallvidrera - Barcelona - Arhitect: YLAB Arquitectos

Tot un deal a determinat biroul YLAB Arquitectos sa propuna aceasta solutie. Panta era una foarte abrupta. Proprietarul si-a dorit o casa cu personalitate. Arhitectii au optat pentru pereti total neregulati care sa ofere un aspect inedit cladirii. Blocurile YTONG au fost ideale in acest caz putand fi decupate cu usurinta in forma dorita. Faptul ca solutia de zidarie aleasa este una foarte usoara a facut ca structura sa nu fie prea incarcata. In plus, izolarea termica este una ideala.
 
Sursa foto: www.ylab.es


Casa Minská - Brno, Cehia - Arhitect: Makovský & partners

Terenul pe care este amplasata aceasta casa are o latime de doar 4,5 metri. Intregul lot detinut are o suprafata de 105 metri patrati. Cu toate acestea, cladirea cu patru nivele are un volum total de 1.027 metri cubi. Peretii exteriori sunt realizati din cadre de beton si sticla, iar pentru peretii de interior au fost preferate blocuri de zidarie YTONG de 20 de centimetri. Aceste solutii de zidarie permit ancorarea unor piese de mobilier de greutati de pana la 200 kilograme.
 
Sursa foto: www.archdaily.com


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele YTONG, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Xella Ro Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Familie produse  Blocuri de zidarie YTONG

YTONG este una dintre primele marci inregistrate de beton celular autoclavizat din lume, care astazi continua sa ofere produse de zidarie de calitate premium in peste 30 de tari. Oferind o varietate larga de produse atat pentru aplicatii la exterior cat si pentru interior, blocurile de zidarie YTONG nu necesita eforturi de intretinere, nu se deterioreaza in timp si asigura confort din toate punctele de vedere. Punerea in opera rapida, consumul redus si greutatea proprie redusa a blocurilor YTONG sunt avantaje pe termen scurt care determina costul minim pe metrul patrat de zid construit. Sistemul constructiv YTONG este format din blocuri de zidarie, mortar si unelte profesionale. Oferind o varietate larga de produse atat pentru aplicatii la exterior cat si pentru interior, blocurile de zidarie YTONG nu necesita eforturi de intretinere, nu se deterioreaza in timp si asigura confort din toate punctele de vedere.

Sistem termoizolator din placi minerale Multipor

Multipor este un material natural, ecologic, complet mineral si neinflamabil, destinat atat termoizolarii la interior, cat si la exterior. Produsul poate fi utilizat pentru termoreabilitarea individuala a apartamentelor si a spatiilor interioare din cladirile publice, dar si pentru termoizolarea caselor unifamiliale. Componentele sistemului: placile termoizolante Multipor, incombustibile; adezivul mineral usor, incombustibil; dibluri (daca este cazul), 1 diblu per placa; plasa de armare. Sistemul include cateva componente simplificate comparativ cu alte solutii de termoizolare, inclusiv din punct de vedere al aplicarii si al manoperei. Astfel, adezivul mineral Multipor se foloseste atat ca liant, cat si ca material de finisare. Placile minerale Multipor au o inertie termica ridicata, respecta mediul inconjurator si mai ales sanatatea beneficiarilor si a echipelor de montaj si isi mentin capacitatea de izolare termica chiar si in conditii de umiditate ridicata, asigurand astfel un nivel de umiditate optim pentru locuire si pentru sanatatea cladirii.

Firma
Sediu: RO-011364 sector 1, Bucuresti, str.Clucerului nr.55, et.3, ap.7-9
Telefon: +40 21 300 3008
Telefon: +40 21 300 3009
Fax: +40 21 319 7785
E-mail:
Web: www.xella.ro
Web: www.ytong.ro
Departament Vanzari
   
   
   
   
   
   
Xella Ro este parte a grupului german Xella International – lider mondial in productia de materiale de constructii pentru zidarie din domeniul betonului celular autoclavizat, inclus in cartea "Lexikon der deutschen Weltmarktführer" ("Encyclopedia of German World Market Leaders"). In Romania, Xella Ro produce si comercializeaza marca premium de zidarie tip BCA, YTONG, avand cea mai moderna unitate de productie de BCA din Europa de Est si placi minerale izolatoare sub marca Multipor. Sistemul constructiv YTONG are aplicabilitare vasta in toate sectoarele domeniului de constructii si ofera avantaje pe termen scurt si lung, atat pentru arhitecti, antreprenori sau constructori, cat si pentru utilizatorii finali si dezvoltatori. Posibilitatile arhitecturale oferite de sistemul constructiv YTONG sunt numeroase, fara riscul de a compromite structura cladirii. Gratie performantelor fizice si economice, YTONG este solutia de constructie traditionala ideala pentru a raspunde nevoilor pietei constructiilor din Romania. Povestea YTONG incepe in anul 1923 in Suedia, acolo unde Axel Eriksson, arhitect si cercetator la Institutul Regal de Tehnologie din Stocholm produce si apoi in 1924 inregistreaza patentul unui material extrem de poros, cu izolatie superioara si proprietati de rezistenta la foc. In 1929 incepe productia de de beton celular autoclavizat, iar in 1940 este creat numele YTONG, combinand denumirea localitatii in care se afla, Yxhult si denumirea suedeza pentru betonul celulat autoclavizat - Gasbetong. YTONG devine astfel prima marca inregistrata si unul dintre cele mai vechi brand-uri de materiale de constructii din lume.
Denumiri marca: YTONG
Cuvinte cheie:  xella  ytong  bca  bloc  blocuri  zidarie  zidarii  casa  case  exemplu  exemple  teren  terenuiri  dificil  dificile  inghesuit  inghesuite  panta  pante  rampa  rampe  inclinat  inclinate  timis  cluj  arhitect  arh  filofi  trandafir  www  filofisitrandafir  ro  vallvidrera  barcelona  ylab  arquitectos  www  ylab  es  minska  brno  cehia  makovsky  partners  parteneri  partener  mortar  mortare  sistem  sisteme  termoizolator  termoizolatoare  placa  placi  minerala  minerale  element  elemente  cofraj  cofraje  bu