proidea.ro catalog online de informatii produse

Centralele de apartament Viessmann - facute dupa nevoile fiecaruia


2016. noiembrie 17.

Centralele termice cu preparare instanta a apei calde


Centralele de apartament Viessmann sunt facute dupa nevoile fiecaruia
Teoretic, un sistem de incalzire centralizat ar trebui sa aduca costuri mai mici la intretinere, insa practica din Romania ne arata cu totul altceva. Facturile sunt incarcate luna de luna cu pierderi din retea si, in plus, agentul termic, fie ca ne referim la incalzire sau doar la apa calda menajera, nu este furnizat tot timpul la temperatura optima.

Ca urmare, de o buna perioada de timp, tot mai multe persoane renunta la sistemul de incalzire centralizat si aleg sa-si monteze centrale termice de apartament.

Pentru a putea beneficia de tot confortul pe care ni-l ofera o centrala termica trebuie ca aceasta sa fie aleasa corect. In alegerea centralei termice de incalzire trebuie sa se tina seama de cateva criterii tehnice: randamentul termic, suprafata care trebuie incalzita si cantitatea de apa calda de care este nevoie. Important de stiut este faptul ca centrala pentru apartament se alege in functie de parametrii la care trebuie sa functioneze pentru a asigura confortul termic al locuintei, si nu in functie de pret.

Centralele termice de apartament existente acum pe piata, sunt modele noi, in condensatie, cu un consum mai mic de gaz, cu aproximativ 10-30% fata de cel al unei centrale termice conventionale si care reduc semnificativ nivelul de emisii poluante pentru mediu.

Pentru apartamentele de bloc, chiar si in cazul celor mai mari, cu 3 sau 4 camere, atentia trebuie indreptata catre centralele de incalzire cu puterea cuprinsa intre 22 si 24 kw. Legat de modalitatea de preparare a apei calde menajere, e bine de stiut ca exista doua tipuri de centrale termice: cele care prepara apa calda instant si centralele termice cu boiler.

Centralele termice cu preparare instanta a apei calde - la mare cautare printre romani
Marea majoritate a utilizatorilor din Romania, prefera centrala termica cu preparare instanta a apei calde menajere, datorita dimensiunilor sale reduse, fiind astfel usor de incadrat in spatiul mic al unui apartament de bloc, si nu in ultimul rand pentru pretul accesibil al acesteia.

O centrala termica de apartament din aceasta categorie este modelul Vitodens 050-W de la Viessmann, unul din cele mai compacte cazane murale din clasa lui. Centrala termica Vitodens 050-W este un cazan combi cu schimbator de caldura integrat, disponibil in doua variante de putere (6,5 pana la 24 si 8,8 pana la 33kW).

Schimbatorul de caldura Inox-Radial din otel inoxidabil transforma energia utilizata in caldura cu un randament foarte bun si, in consecinta, un consum redus de gaz. Ca urmare, emisiile de CO2 sunt reduse si mediul inconjurator este protejat.

Un alt aspect care trebuie avut in vedere atunci cand se monteaza o centrala termica de apartament este detectorul de gaz care se monteaza in incaperea in care se afla centrala de incalzire, deasupra nivelului unei posibile scurgeri de gaz.

Aceste detectoare de gaze au grija ca scaparile de gaze sa nu atinga nivelul periculos pentru sanatatea omului actionand asupra robinetului de inchidere a conductei de alimentare cu gaze naturale a centralei termice si de a elimina astfel orice risc de producere a unui incident.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre cazanele murale Viessmann in condensatie, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Viessmann Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-507075 Brasov, Ghimbav, DN 1 KM 174 + 941 Nr. 2
Telefon: +40 26 840 7800
Telefon: +40 26 840 7840
E-mail:
Web: www.viessmann.ro
Valentin Nan
  +40 26 840 7812
   
   
   
Grupul Viessmann este unul dintre liderii internationali in producerea sistemelor de incalzire. Compania infiintata in Germania in anul 1917, ofera clientilor un program complet de produse cu puteri cuprinse intre 1,5 pana la 20.000 kW: cazane murale si de pardoseala, pe combustibil lichid sau gazos, cu functionare conventionala sau in condensatie, cat si sisteme energetice pe combustibil regenerabil (cazane pe lemne) sau cele care utilizeaza energia naturala (pompe de caldura, colectori solari).

In Romania, Grupul Viessmann a infiintat in anul 1998 o reprezentanta proprie din dorinta de a fi cat mai aproape de clientii din tara. In toti acesti ani care au trecut de cand a fost infiintata, cifra de afaceri si numarul angajatilor au fost intr-o crestere continua, concomitent cu largirea cercului de parteneri pe piata.
Denumiri marca: Viessmann
Stire
Sistemele inovatoare Viessmann conving prin calitatea deosebita, eficienta si fiabilitate
2017.06.07    
Avantajele celor care aleg centralele termice Viessmann in condensatie
2017.02.27    
Cuvinte cheie:  viessmann  centrala  centrale  apartament  termica  termice  preparare  apa  calda  menajera  acm  murala  murale  condensare  vitodens  050-w  050w  050  w  boiler  condensatie