proidea.ro catalog online de informatii produse

Ursa primeste un nou proprietar


2017. august 09.

Producatorul de top Xella a semnat un contract cu KKR

  • Xella International GmbH a semnat un contract cu fondul de investitii KKR pentru a cumpara Ursa. Vanzarea este supusa aprobarii autoritatilor de concurenta si se asteapta sa fie incheiata inainte de sfarsitul anului 2017
  • Ursa isi va continua cu succes trendul de crestere, ca business separat sub acoperisul Grupului Xella, completand portofoliul existent al marcilor de materiale de constructii.
"Asteptam cu nerabdare sa devenim parte a grupului Xella. Xella este o companie de succes in industria materialelor de constructii si intelege profund pietele, nevoile clientilor si produsele noastre. Acest lucru ne va da impulsuri importante pentru strategia noastra de crestere profitabila, pe care vom continua sa o implementam cu prioritate ridicata si un accent puternic pe client", spune Pepyn Dinandt, CEO al Ursa.

Grupul Xella dezvolta, produce si comercializeaza materiale de constructie, placari uscate si produse din var si calcar. Cu marcile sale Ytong, Hebel si Silka, Xella este unul dintre cei mai mari producatori de beton celular autoclavizat si silicat de calciu. Marca Multipor reprezinta termoizolatii minerale neinflamabile. Fermacell si Fermacell Aestuver furnizeaza solutii pentru captuseala si protectie impotriva incendiilor, in timp ce Fels este unul dintre cei mai importanti producatori europeni de produse de var si calcar. Cu marcile si produsele sale, Xella ofera solutii de ultima ora pentru constructia de cladiri eficiente din punct de vedere energetic. Ursa va completa portofoliul companiei Xella ca business separat si independent.

"Mai ales in ultimii ani, Ursa a dat rezultate remarcabile. Apreciem foarte mult ce au realizat managementul si angajatii Ursa si stim ca asteapta cu nerabdare sa ii intampinam in cadrul familiei Xella. In consecinta, Ursa va ramane o unitate independenta de afaceri, pentru a-si continua cu succes dezvoltarea. Xella va sprijini Ursa cu toate masurile adecvate pentru a obtine o crestere profitabila in continuare", spune Dr. Jochen Fabritius, CEO al grupului Xella.

In timp ce Ursa va functiona ca un business independent, axat pe nevoile specifice ale clientilor sai in industria materialelor izolatoare, exista diverse domenii in care ambele companii vor beneficia una de cealalta. In primul rand, Ursa completeaza portofoliul Xella de materiale de constructie bazat pe minerale, creand oportunitati de a combina produsele noii familii de marci cu solutii inovatoare. De asemenea, in ceea ce priveste dimensiunile, tarile, precum si structura de management, Ursa este foarte asemanatoare cu unitatile de afaceri existente ale companiei Xella, care permit un proces rapid si firesc de crestere impreuna.
Despre Ursa
Ursa este o companie dedicata fabricarii si comercializarii de materiale izolatoare termic si acustic, orientata spre durabilitate si eficienta energetica in constructii. Compania se bucura de o prezenta comerciala larga atat in Spania, cat si in Europa datorita celor 13 fabrici de productie, plasate strategic pe continentul european.

Astazi, Ursa este unul dintre cei mai mari producatori de vata minerala si polistiren extrudat (XPS) din Europa, doua materiale izolatoare complementare ce contribuie la izolarea termica si acustica a cladirilor. Produsele Ursa ajuta la reducerea cererii de energie a cladirilor, in special in incalzire si racire, permitand utilizatorilor sa-si reduca consumul de energie, iar in ceea ce priveste durabilitatea, aceste produse contribuie nu numai la confortul utilizatorilor finali, ci si la mediul inconjurator si la economiile tarilor, diminuand dependenta de combustibili fosili.

Despre Xella
Grupul Xella este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii de materiale de constructie si industrii conexe, cu vanzari de 1,33 miliarde de euro (2016) si peste 5900 de angajati. Xella este una dintre cele mai profitabile companii din industrie cu venituri (EBITDA) de aproximativ 280 de milioane de euro (2016) si o marja EBITDA de aproximativ 21% (2016).

Xella are sediul in Duisburg, Germania, cu 95 de fabrici din 20 de tari si organizatii de vanzari in peste 30 de tari. In multe dintre pietele sale, Xella detine pozitii de lider.

Succesul companiei Xella se bazeaza pe marcile puternice din segmentul premium (de exemplu, Ytong sau Fermacell), un portofoliu superior de servicii, un model solid de afaceri si o conducere a costurilor extinse sistematic.

Produsele Xella sunt durabile atat in fabricare cat si in utilizare. Prin urmare, ele contribuie in mod semnificativ la constructia cladirilor eficiente din punct de vedere energetic, de inalta calitate si, in consecinta, la protectia mediului si la conservarea resurselor.

Xella este condusa de o echipa de management cu experienta, compusa din Dr. Jochen Fabritius (CEO) si Dr. Jens Kimmig (CFO).


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Ursa, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Xella Ro Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-013974 sector 1, Bucuresti, B-dul Ficusului, nr. 14
Telefon: +40 21 269 0663
Fax: +40 21 269 0664
E-mail:
Web: www.ursa.ro
Sorin Pana
director comercial  
   
   
   
Ursa este unul din liderii europeni in domeniul sistemelor termoizolante, produsele lor de baza (vata minerala de sticla si polistirenul extrudat) acoperind piata din domeniul termoizolatiilor si fonoizolatiilor. Indiferent daca se lucreaza in domeniul constructiilor civile, in zona structurii, a compartimentarilor, planseelor sau plafoanelor, va sunt puse la dispozitie produse de calitate potrivite fiecarui tip de lucrare.
Denumiri marca: Ursa
Cuvinte cheie:  ursa  romania  xella  international  preluare  proprietar  nou  producator  contract  kkr  dr  jochen  fabritius