proidea.ro catalog online de informatii produse

Sistemele de incalzire cu biomasa Viessmann - solutie economica si ecologica pentru incalzire


2017. iulie 13.

Alternativa economica, eficienta si cu o contributie activa la protectia mediului inconjurator

 
Biomasa este prima si cea mai importanta forma de energie utilizata de om odata cu descoperirea focului. Este resursa regenerabila cea mai abundenta de pe planeta, un combustibil derivat din plante si animale.

Biomasa se obtine din deseurile si reziduurile din agricultura, silvicultura si industriile conexe, precum si din deseurile industriale si urbane.

Un loc important si o istorie lunga in generarea de energie din biomasa revine industriei prelucrarii lemnului si a hartiei care produce o varietate de resturi de masa lemnoasa. Spre deosebire de combustibilii fosili care prin ardere sporesc cantitatea de CO2 din atmosfera, combustia biomasei lemnoase creaza un bilant nul in ceea ce priveste emisiile de CO2, deoarece cantitatea de dioxid de carbon eliberata prin arderea lemnului este exact cea asimilata de arbore in timpul cresterii.

Viessmann, unul dintre liderii internationali in producerea sistemelor de incalzire ofera clientilor sai sisteme pe combustibil lichid sau gazos (centrale murale si de pardoseala), sisteme care utilizeaza energia naturala (pompe de caldura, colectori solari) si, nu in ultimul rand, sisteme energetice pe combustibil regenerabil (cazane cu gazeificare ce folosesc bucati de lemne uscate si o gama larga de cazane automate pe biomasa in care se pot folosi combustibili solizi sau umezi).

Sistemele moderne de incalzire pe biomasa lemnoasa de la Viessmann sunt complet automatizate si echipate cu dispozitive de siguranta si unitati de control, pentru o functionare fiabila, eficienta si in conditii de siguranta.

Vitoflex 300-RF este un cazan automat pe combustibil solid, pentru peleti din lemn, aschii si spanuri din lemn, cu un continut de apa de maxim 35%. Este disponibil in variante de puteri de la 150 pana la 540kW, fiind adecvat pentru constructiile noi si pentru modernizarea caselor multifamiliale. Cu sistemul sau patentat de ardere prin rotatie, cazanul pe lemne Vitoflex 300-RF asigura arderea avansata a lemnelor la cel mai inalt stadiu al tehnicii.
Proiectat pentru conditii de lucru solicitante (flexibilitate mare a combustibililor), cazanul pe lemn Vitoflex 300-UF este o noua inovatie tehnica ce permite arderea combinata deasupra si sub gratarul de alimentare a cazanului. Alimentarea cazanului poate fi facuta cu combustibili solizi cu un continut de apa de pana la 50%.

Toate elementele gratarului sunt realizate din piese turnate din otel inoxidabil cu pereti grosi de inalta calitate si rezistenti la temperaturi ridicate, iar focarul este captusit cu caramizi refractare presate si arse, cu un continut ridicat de argila, pentru o mai mare durabilitate.

Dotat cu tehnica Low NOx, Vitoflex 300-VF dispune de o camera de ardere construita astfel incat formeaza un sistem de stratificare a aerului pentru reducerea emisiilor de noxe. Disponibil intr-o gama de puteri de la 280 pana la 1700 kW, cazanul pe lemn este adecvat pentru arderea aschiilor din lemn de molid umede, peletilor sau resturilor de lemn, cu un continut de apa de pana la 45%.

Incalzirea cu biomasa lemnoasa, combustibilul cel mai natural din lume, este o alternativa economica, eficienta si cu o contributie activa la protectia mediului inconjurator.
 


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre sistemele de incalzire cu biomasa Viessmann, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Viessmann Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-507075 Brasov, Ghimbav, DN 1 KM 174 + 941 Nr. 2
Telefon: +40 26 840 7800
Telefon: +40 26 840 7840
E-mail:
Web: www.viessmann.ro
Valentin Nan
  +40 26 840 7812
   
   
   
Grupul Viessmann este unul dintre liderii internationali in producerea sistemelor de incalzire. Compania infiintata in Germania in anul 1917, ofera clientilor un program complet de produse cu puteri cuprinse intre 1,5 pana la 20.000 kW: cazane murale si de pardoseala, pe combustibil lichid sau gazos, cu functionare conventionala sau in condensatie, cat si sisteme energetice pe combustibil regenerabil (cazane pe lemne) sau cele care utilizeaza energia naturala (pompe de caldura, colectori solari).

In Romania, Grupul Viessmann a infiintat in anul 1998 o reprezentanta proprie din dorinta de a fi cat mai aproape de clientii din tara. In toti acesti ani care au trecut de cand a fost infiintata, cifra de afaceri si numarul angajatilor au fost intr-o crestere continua, concomitent cu largirea cercului de parteneri pe piata.
Denumiri marca: Viessmann
Stire
Eficienta Plus - proiect Viessmann de dezvoltare durabila
2017.06.29    
Sistemele inovatoare Viessmann conving prin calitatea deosebita, eficienta si fiabilitate
2017.06.07    
Noua gama de cazane  Vitoflex 300 pe biomasa
2016.01.15    
Aplicatiile Viessmann Vitotrol si Vitotrol Showcase
2015.03.30    
Aplicatie Viessmann pentru piese de schimb
2013.11.20    
Cuvinte cheie:  viessmann  vitoflex  300-vf  300  vf  300vf  300-uf  uf  300uf  300-rf  rf  300rf  cazan  cazane  automat  automate  combustibil  combustibili  solid  solizi  biomasa  solutie  solutii  economic  economice  ecologic  ecologice  incalzire  incalzirea  ardere  arderea