Sika Romania: in ce investesc romanii pentru renovarea locuintei

Proprietarii de apartamente aloca fonduri pentru renovarea baii si a bucatariei, iar cei de case pentru hidroizolarea si termoizolarea acoperisului si peretilor

Baile si bucatariile se afla pe primele pozitii cand vine vorba de lucrarile de renovare realizate intr-un apartament, in timp ce in cazul unei case proiectele de termo si hidrorizolare a peretilor si a acoperisurilor sunt prioritare, potrivit unei analize realizate de Sika Romania, unul dintre principalii jucatori ai pietei locale de materiale chimice pentru constructii.
"In functie de tipul de locuinta pe care il detin, romanii isi prioritizeaza investitiile in renovare in asa fel incat sa raspunda principalelor nevoi. Astfel, pentru un apartament dorinta de improspatare a ambientului sau micile accidente precum infiltratiile sunt motivele principale pentru renovarea baii si a bucatariei, urmate de balcon", a declarat Petrisor Grindeanu, National Sales Manager Distribution Sika Romania.

Potrivit afirmatiilor sale, situatia se schimba in cazul romanilor care detin o casa. Astfel, acestia opteaza in principal pentru renovari care au ca principal scop cresterea confortului. In acest sens, principalele proiecte de renovare in care investesc sunt termoizolarea si hidroizolarea acoperisului, a peretilor si, nu in ultimul rand, a fundatiei.

"De asemenea, sigilarile sunt o alta categorie de lucrari des intalnite mai ales la proprietarii de case. Deoarece nu acorda din primul moment o importanta crescuta acestui aspect, lucrarile se degradeaza rapid din cauza sigilarilor defectuoase si atrag, astfel, necesitatea unei renovari", a mai spus reprezentantul companiei.
In ceea ce priveste cele mai importante sume investite in renovare, adezivii pentru termoizolare atrag cel mai mare buget datorita cantitatii mari ce este necesara intr-o lucrare, urmati de mortarele pentru hidroizolare si membranele lichide. Adezivii pentru gresie si faianta folositi in renovarea bailor si a bucatariilor sunt pe pozitii inferioare din cauza cantitatii mici necesare.

Romanii - tot mai atenti la calitatea produselor si la lucrari executate corect

In ceea ce priveste atitudinea clientilor romani, analiza Sika Romania a mai aratat ca, in ultimii ani, acestia au devenit mai precauti in privinta cheltuielilor pe care le fac si se informeaza sau cer sfaturi consultantilor din magazine si mesterilor pentru a se asigura ca fac cea mai buna alegere.

"Daca in trecut pretul era principalul criteriu de achizitie, acum romanii sunt atenti la raportul pret - calitate deoarece au invatat ca un produs ieftin nu garanteaza calitatea si nici durata de viata mai lunga a lucrarii", a mai spus Petrisor Grindeanu.

In plus, analiza Sika a mai aratat ca cea mai mare parte a clientilor au inteles ca un cost mic al produsului ascunde de fapt un consum dublu sau chiar triplu. Astfel, in final, costul intregii lucrari este mult mai mare, iar riscurile deteriorarii in timp scurt sunt, de asemenea, ridicate.

"Dincolo de aceste aspecte, importanta acordata mesterilor calificati este tot mai mare. Daca in trecut romanii optau chiar si pentru realizarea in regim propriu a unei lucrari, astazi majoritatea aleg un meserias calificat, ce i-a fost recomandat si in care are incredere", a mai spus Petrisor Grindeanu, National Sales Manager Distribution Sika Romania.

Noile tehnologii castiga teren

Dincolo de atentia tot mai mare la produsele achizitionate si la echipele de montatori, romanii acorda o importanta sporita si tehnologiilor mai avansate din domeniu.

"Treptat romanii incep sa inlocuiasca in lucrarile individuale materialele folosite pentru termoizolari, spre exemplu. Astfel, polistirenul incepe sa piarda teren, treptat, in avantajul vatei minerale bazaltice sau a panourilor termoizolante cu spuma poliuretanica", a exemplificat Petrisor Grindeanu.

Tendinta in ceea ce priveste alte materiale de renovare este de a se folosi produse care nu limiteaza designul - spre exemplu folosirea de adezivi elastici rezistenti la apa speciali pentru lipirea sticlei, mai ales in bai, sau sigilanti si chituri care rezista la mucegaiuri. Siguranta este de asemenea foarte importanta, si tocmai din acest motiv membranele hidroizolante lichide rezistente chimic, la foc, sunt tot mai alese de catre clientii romani.

In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Sika, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Sika Romania, folosind butonul corespunzator.