proidea.ro catalog online de informatii produse

Incepand cu data de 01.01.2018 va fi obligatorie declararea eficientei sezoniere pentru radiantele infrarosu pe gaz


2017. iunie 07.

Directiva EcoDesign 2009/125/EG intra in vigoare

Directiva EcoDesign 2009/125/EG este bine cunoscuta de cand becurile de 60W cu filament au fost interzise la comercializare in Uniunea Europeana. Aproape orice aparat electrocasnic are o eticheta unde se mentioneaza clasa energetica de la A+++ la G pe coduri de culori. Pentru utilizatorul final alegerea produselor cu o eficienta energetica superioara a devenit foarte simpla.
 

Radiantii ceramici si tuburile radiante infrarosu pe gaz intra sub incidenta aceleasi Directive [Lot 20].

Incepand cu data de 01.01.2018 toti producatorii de radiante infrarosu pe gaz trebuie sa declare eficienta sezoniera pentru radiantele infrarosu pe gaz ce urmeaza a fi comercializate pe teritoriul Uniunii Europene. Toate produsele care nu vor indeplini cerinta minima de eficienta sezoniera nu vor mai putea fi comercializate incepand cu data de 01.01.2018. Radiantii ceramici primoSchwank si supraSchwank precum si tuburile radiante superTube, calorSchwank si infraSchwank indeplinesc deja si chiar depasesc cerintele acestei directive.

Observatie: tuburile radiante si radiantii ceramici infrarosu pe gaz nu au intrat sub incidenta directivei pentru cazane si aeroterme cu apa, care a intrat in vigoare incepand cu 01.09.2015 [Lot 1 + 2].

Valoarea eficientei sezoniere este determinata luand in calcul: eficienta termica, factorul radiant, modul de operare al radiantului (1 treapta, 2 trepte sau modulatie) precum si utilizarea de energie auxiliara. Astfel pentru prima data va fi luata in calcul eficienta totala a sistemului pentru un intreg sezon de incalzire.

Valorile minime acceptate sunt:
  • 74% pentru tuburile radiante infrarosu pe gaz
  • 85% pentru radiantii ceramici infrarosu pe gaz.
Deoarece sistemele de incalzire cu radiante infrarosu pe gaz se proiecteaza si se dimensioneaza de catre experti, fiecare radiant va avea o valoare a eficientei sezoniere (exprimata in %) si nu o eticheta cu coduri de culoare diferite. Valoarea eficientei sezoniere va trebui sa fie indicata de catre fiecare producator, in mod vizibil, in literatura de specialitate, in cartile tehnice si in Certificatul CE. Toate masuratorile oficiale se vor face in laboratoare acreditate de organisme ca TUV sau DVGW.

De acum inainte, datorita intrarii in vigoare a Directivei ErP 2018 (The Energy-related Product), care va impune masurarea si mentionarea eficientei senzoniere (ce trebuie sa aiba o valoare minima impusa) va exista un criteriu obiectiv de comparatie intre 2 radiante infrarosu pe gaz care au arzator de aproximativ aceeasi putere termica. Pana acum, criteriul de comparatie era valoarea factorului radiant, aspect care din pacate nu era luat in considerare de catre specialistii si utilizatorii finali din Romania. Incepand cu data de 01.01.2018 pentru comparatie, va exista aceasta eficienta sezoniera care va lua in considerare si valoarea factorului radiant, adica procentul de caldura transmis prin radiatie.

Directiva EcoDesign are caracter obligatoru pentru toate statele Uniunii Europene.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre tuburile radiante si radiantii ceramici infrarosu pe gaz Schwank, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Schwank Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-610127 Neamt, Piatra Neamt, B-dul 9 MAI, Nr. 21, Bl. B11, Sc. C, Ap. 43-44
Telefon: +40 23 322 6966
Fax: +40 23 323 2422
E-mail:
Web: www.schwank.ro
Alexandru Stanescu
director tehnic +40 74 590 7544
   
   
   
Schwank Srl este filiala in Romania a producatorului german Schwank GmbH, lider mondial in productia de tuburi radiante si radianti ceramici infrarosu pe gaz, cu peste 75 ani experienta si peste 2 milioane de unitati instalate. In anul 1939 Gunther Schwank a brevetat primul corp de incalzire cu placa ceramica din lume. Schwank comercializeaza echipamente de incalzire prin radiatie infrarosie pe gaz, pentru hale industriale, centre logistice, hangare, biserici, stadioane, terase cu inalta eficienta energetica, ce asigura economii reale de pana la 50% fata de sistemele clasice de incalzire.
Denumiri marca: Schwank
Cuvinte cheie:  schwank  romania  directiva  directivei  europeana  europene  ecodesign  2009/125/EG  intrare  vigoare  unu  ianuarie  01  2018  ErP  declarare  eficienta  eficiente  sezon  sezoniere  radiant  radinati  infrarosu  gaz  tub  tuburi  ceramic  ceramici  ceramice  primoSchwank  supraSchwank  superTube  calorSchwank  infraSchwank