proidea.ro catalog online de informatii produse

Sistemele de ventilatie de la ALUKÖNIGSTAHL pentru mai mult aer in cladiri


2017. iulie 27.

O atmosfera placuta si mai mult confort pentru un mediu optim de munca si trai

Starea de sanatate, de bine si performantele oamenilor aflati intr-o cladire depind indubitabil de calitatea aerului din incaperi. Daca aceasta scade, de exemplu datorita persoanelor din incapere si activitatilor lor sau prin emisiile cladirii si a echipamentelor sale, poate, printre altele, sa duca la dureri de cap, scaderea puterii de concentrare si oboseala.
Aerisirea regulata si suficienta este foarte importanta - dar si calitatea aerului care vine din exterior are un rol foarte important. Pe langa poluarea existenta datorita circulatiei sau activitatilor industriale din zona trebuie avuti in vedere si factorii naturali, de exemplu, polenul.

Exista trei tipuri de ventilatii: naturala, mecanica care se bazeaza pe diferenta de temperatura, respectiv presiune intre interior si exterior si hibrid, o combinatie intre cea naturala si cea mecanica. In varianta de ventilatie hibrid, o parte din aportul de aer este acoperit de unitatea mecanica, restul prin aerisire naturala, prin ferestre.
In prezent castiga tot mai mult teren solutiile de ventilare descentralizata.

Solutiile de ventilatie descentralizata de la Schüco ofera numeroase avantaje:
  • integrare in ferestre sau pereti cortina, elimina montajul in plafoane false, se face economie de inaltime, sunt ideale si in proiecte de renovari
  • comanda inviduala, in functie de necesarul fiecarui spatiu
  • se instaleaza in interior
  • nu ocupa spatiu in incapere
  • fantele de acces/evacuare aer sunt aproape invizibile
  • lipsa retelelor de canale intre camere nu mai propaga zgomotul.
Schüco VentoAir regleaza ventilatia necesara in locuinte, inclusiv gradul de umezeala. Astfel pot fi evitate daune provocate de mucegai. Principul de functionare al aerisitorului de falt cu clapeta autoreglabila se bazeaza pe compensarea diferentei de presiune dintre interior si exterior. Aerisitorul are o functionare pur mecanica: in cazul unui vant mai puternic clapeta limiteaza accesul aerului, eliminand astfel formarea unor curenti neplacuti.
 
Schüco VentoLife este un sistem de ventilatie care a fost dezvoltat mai ales ca raspuns la nevoile locuitorilor marilor metropole, greu incercate de poluare. Este echipat cu un filtru in trepte care elimina 99,5% din substantele si particulele periculoase din aer, pana la cele mai mici dimensiuni. Aparatul este potrivit atat pentru constructii rezidentiale cat si comerciale. Se poate integra in ferestre din seriile AWS 50 pana la AWS 75.SI, inclusiv in constructiile de ferestre bloc, precum si in peretii cortina Schüco FWS.
Schüco VentoFrame
In cele mai multe cladiri, mai ales in cele rezidentiale, schimbul de aer prin infiltrare, adica prin neetanseitatile constructiei, nu asigura suficient aer proaspat. In acest caz trebuie dezvoltat un concept de ventilatie care sa asigure calitatea aerului din incaperi.
Pentru astfel de aplicatii Schüco ofera un sistem de ventilatie in fereastra autoreglabil, care se instaleaza in tocul ferestrei, iar latimea vizibila redusa il face greu observabil. Aceasta solutie eficienta de ventilatie descentralizata asigura aportul necesar de aer propapat independent de utilizatori si deci, fara deschiderea ferestrei. Datorita clapetei de ventilatie autoregulatoare, Schüco VentoFrame reactioneaza la schimbarile de presiune si controleaza aportul de aer fara a lasa se se formeze curenti.

Schüco VentoTherm
Sistemul Schüco VentoTherm este o solutie eficienta, multifunctionala, pentru schimbul controlat de aer. Acesta protejeaza incaperile de curenti de aer, insecte si polen si ofera un nivel ridicat de protectie fonica si termica, comparativ cu fereastra deschisa in pozitie oscilanta.
Optional comanda se poate face prin senzori care pot detecta mirosurile si emisiile umane precum si ale materialelor de constructie si mobilelor, asigurand astfel un climat optimizat. Aparatul elimina definitiv umezeala si mucegaiul, optimizeaza consumul energetic, climatul incaperii si calitatea aerului din cladiri, toate acestea fiind avantaje decisive pentru evaluarea valorii unei cladiri.
 
Schüco VentoTec
Sistemul de ventilatie Schüco VentoTec este conceput special pentru cerintele specifice ale cladirilor comerciale si completeaza gama de sisteme de ventilatie descentralizata de la Schüco. Sistemul asigura un debit ridicat de aer si un procent ridicat de recuperare a caldurii, si se integreaza perfect in profilele de ferestre si pereti cortina. Datorita faptului ca spatiul ocupat de sistem este minimizat, el se poate integra perfect in spatiile opace ale anvelopei cladirii.
Modul de instalare descentralizat, in fiecare incapere, impreuna cu comanda prin senzorii pentru determinarea calitatii si gradului de umiditate a aerului realizeaza functionarea conform necesitatilor, ceea ce nu este posibil de realizat in cazul solutiilor de ventilatie centralizata.
Exista variante constructive diferite, care pot fi interconectate in scheme de functionare master-slave.
Ferestre de ventilatie Schüco AWS VV

Ferestrele de ventilatie Schüco AWS VV (Ventilation Vent) sunt disponibile ca cercevele opace cu deschidere batanta, cu latimea vizibila de 300mm, 250mm si 170mm. Elementele pot fi de inaltimea camerei si combina o functionalitate ridicata - volum mare de aer - cu multa libertate de design.
Sunt disponible variante de feronerie aplicata sau ascunsa, din gama Schüco AvanTec SimplySmart.
Este diponibila si varianta de actionare mecatronica Schüco TipTronic, care este ideala pentru automatizarea racirii pe timp de noapte si care contribuie eficient la optimizarea consumului energetic al unei cladiri.
 
Gama de produse Schüco pentru ventilatie descentralizata acopera un domeniu larg de utilizari, ele fiind concepute cu scopul de a veni mereu in intampinarea dorintelor si confortului beneficiarului final al cladirilor rezidentiale sau comerciale, omul.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre sistemele de ventilatie ALUKÖNIGSTAHL, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei ALUKÖNIGSTAHL Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Sistem de ventilatie incastrat in fereastra Schüco VentoTherm

Sistemul VentoTherm realizeaza ventilatia automata, cu fereastra inchisa: aerul exterior este filtrat si trecut prin schimbatorul de caldura. Aici este incalzit folosindu-se caldura recuperata din aerul incaperii. Aerul viciat din incapere este absorbit in aparat si evacuat dupa ce a fost trecut prin recuperatorul de caldura. Din punct de vedere constructiv VentoTherm este o cutie, cu inaltimea de 50 mm si latimea variabila (peste 1050 mm, in functie de dimensiunea necesara), integrata in fereastra, aspectul ansamblului fiind unitar si elegant. Filtrul din dotare impiedica accesul oricarui fir de praf, cat de fin, a polenului si insectelor. Functia de recuperare a caldurii are un randament de 45% si reduce pierderea de energie prin aerisire cu 35%. Izolarea fonica este, in functie de vitrare, de pana la 42 dB.

Firma
Sediu: RO-030834 sector 3, Bucuresti, Bd. Unirii, nr. 64, bl. K4
Telefon: +40 21 327 7780
Fax: +40 21 326 4860
E-mail:
Web: www.alukoenigstahl.ro
Adriana Serban
director marketing +40 72 322 3223
   
   
   
Compania a fost fondata in 1864 in Retz, Austria de Sud de catre Jakob König, si se ocupa de comertul cu produse din otel. De-a lungul timpului s-a axat tot mai mult pe comertul cu sisteme de profile din aluminiu si otel. In anii 20 sediul firmei s-a mutat la Viena. Astazi ALUKÖNIGSTAHL este activa in 16 tari din Europa Centrala, de Est si de Sud-est.
Denumiri marca: Schüco Jansen
Stire
Schüco AWS VV - Fereastra de ventilare
2016.05.16    
Cuvinte cheie:  alukoenigstahl  alukonigstahl  aer  aerul  ventilat  cladire  sistem  ventilatie  incastrat  incastrata  fereastra  schuco  ventotherm  vento  therm  air  ventoair  life  ventolife  frame  ventoframe  therm  ventotherm  tec  ventotec  aws  vv