proidea.ro catalog online de informatii produse

ABB preia business-ul de retele de comunicatii KEYMILE pentru a-si consolida portofoliul de retele digitale si focusul pe software


2017. iulie 04.

Achizitia sustine oferta ABB Ability™ in domeniul aplicatiilor pentru retele electrice, astfel extinzand oportunitatile de piata

ABB a anuntat ca a fost de acord sa achizitioneze business-ul de comunicatii al Grupului KEYMILE pentru a-si consolida portofoliul de retele de comunicatii. Achizitia va aduce cu sine produse cheie, solutii software si de servicii, precum si expertiza in domeniile cercetarii si dezvoltarii. Acestea vor spori si mai mult oferta digitala de varf a ABB, ABB Ability, prin adaugarea de tehnologii de comunicatii extrem de fiabile, esentiale pentru mentinerea retelelor electrice digitale actuale, dinamice si complexe. Se asteapta ca tranzactia sa se incheie in al treilea trimestru al anului 2017. Ambele parti au convenit sa nu divulge valoarea tranzactiei.

KEYMILE are sediul central in Hanovra, Germania, avand 350 de angajati la nivel global si a fost infiintata in anul 2002 prin fuziunea a trei companii de tehnologie din Austria, Germania si Elvetia. Este un producator important de solutii de telecomunicatii critice si de broadband, cu instalatii in 100 de tari.

Informatiile fiabile sunt esentiale pentru luarea unei deciziii rapide si corecte in lumea din ce in ce mai automatizata de astazi; acest lucru este valabil in special in cazul retelelor aflate in plina expansiune. Operarea sistemelor critice de tipul retelelor electrice necesita retele de comunicatii cu performante si robustete de neegalat, bazate pe tehnologii speciale, protocoale si software. Portofoliul de comunicatii al KEYMILE este destinat sa raspunda cerintelor operatorilor de retea pentru fiabilitate, disponibilitate si securitate cibernetica, facand astfel KEYMILE un lider in domeniul comunicatiilor critice.
 
"ABB este lider global in retelele de comunicatii pentru clientii din domeniul utilitatilor. Achizitia business-ului de comunicatii critice a KEYMILE va consolida aceasta pozitie si va extinde totodata acoperirea pietei noastre in sectoarele industriale, al transportului si infrastructurii", a declarat Claudio Facchin, presedintele diviziei ABB Retele Energetice. "Aceasta miscare sustine planurile noastre de crestere si de stimulare a digitalizarii ca parte a ofertei noastre ABB Ability, intarindu-ne pozitia de partener de alegere in crearea unei retele mai puternice, mai inteligente si mai verzi".

Centrul de afaceri pentru comunicatii critice al KEYMILE include operatori de retele energetice, cai ferate, conducte de petrol si gaze, precum si autoritatile publice. Cei 120 de angajati ai afacerii achizitionate se vor alatura business-ului Grid Automation apartinand diviziei de Retele Energetice a ABB.

"Telecomunicatiile sigure reprezinta un aspect din ce in ce mai important pe masura ce creste numarul dispozitivelor conectate. In timp ce digitalizarea ofera oportunitati de eficienta operationala si de optimizare a activelor, aceasta aduce si noi complexitati in mentinerea operatiunilor critice", a declarat Rolf Unterberger, CEO al KEYMILE. "Suntem foarte multumiti de faptul ca liderul industriei ABB va prelua activitatea noastra de comunicatii critice pentru retele, ceea ce va permite dezvoltarea continua a solutiilor de ultima generatie, a solutiilor software si a serviciilor pentru operatiunile de retea".


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele ABB, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei ABB Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-020334 sector 2, Bucuresti, str.Gara Herastrau, nr.4D, Cladirea Green Court - C, et.8
Telefon: +40 37 215 8200
Telefon: +40 37 215 8257
Fax: +40 21 310 4383
E-mail:
Web: www.abb.com.ro
Dan Nistoroiu
Director Departament Joasa Tensiune +40 72 777 0778
   
   
   
   
ABB este prezent pe piata romaneasca de peste 80 ani - la inceput prin cele doua companii ASEA si BROWN BOVERI, iar din anul 1992 printr-o organizatie ABB locala.
ABB, una dintre companiile de top din lume in domeniul tehnologiei energetice si de automatizari care permit clientilor din domeniul utilitatilor, industriei, transporturilor si infrastructurii sa isi imbunatateasca performantele, diminuand impactul asupra mediului inconjurator. Grupul de companii ABB opereaza in aproximativ 100 tari, avand in jur de 135000 angajati.
Denumiri marca: ABB, Busch-Jaeger
Cuvinte cheie:  abb  keymile  grup  grupul  business  afacerea  afacerea  retea  retele  comunicatie  comunicatii  digitala  digitale  software  abylity  aplicatie  aplicatii  electrica  electrice