proidea.ro catalog online de informatii produse

ABB deschide primul Centru de Robotica in Romania


2017. decembrie 12.

Noul Centru de Instruire ABB deschis in cadrul Universitatii "Politehnica" din Bucuresti devine Centrul National ABB de Instruire Directa si Asistata in Robotica

ABB a inaugurat centrul sau de instruire in robotica infiintat recent prin parteneriat public privat cu Universitatea Politehnica din Bucuresti, in cadrul Facultatii de Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice, departamentul Masini si Sisteme de Productie (MSP), specializarea Robotica. Centrul de instruire complet echipat va fi utilizat atat de catre clientii si partenerii ABB, cat si de catre studentii universitatii.

Noul Centru de Instruire va permite viitorilor ingineri sa beneficieze de instruire avansata in domeniul sistemelor de productie robotizate si in cel al automatizarilor industriale. ABB a pregatit module specifice de curs in colaborare cu profesorii universitatii care sunt deja integrate in planul de invatamant al studentilor. Modulele de training constau intr-un studiu amanuntit al robotilor ABB si al sistemelor complementare asociate acestora din toate punctele de vedere (mecanic, electric, programare si comanda).

"Consideram aceasta initiativa ca fiind un pas important si un sprijin extraordinar atat pentru studenti cat si pentru clientii ABB care vor beneficia de instruire in acest nou Centru. Acestia, nu numai ca vor avea posibilitatea de a vedea solutii de robotizare ABB cu aplicabilitate directa, dar vor putea fi la curent cu cele mai recente inovatii ABB in domeniu, intr-un mod direct si pragmatic", a declarat Tomasz Wolanowski, Country Managing Director al ABB in Romania.

"Infiintarea Centrului National ABB de Instruire Directa si Asistata in Robotica in facultatea UPB, IMST, Departamentul MSP reprezinta pentru specializarea de Robotica pilonul principal de sprijin in parteneriatul cu mediul industrial specific dezvoltatorilor, integratorilor si utilizatorilor de solutii de fabricatie robotizata. Datorita investitiei ABB Romania la nivelul de dotari aferente noului Centru, studentii specializarii Robotica si partenerii ABB au acum la dispozitie un laborator cu solutii de ultima generatie, operationale la scara industriala reala" a declarat prof. dr. ing. Adrian Nicolescu, Coordonatorul programelor de studii de licenta si master in Robotica, Prodecan al Facultatii IMST si responsabil cu domeniul de Cercetare.
Centrul de instruire ABB este acum echipat cu roboti si cu o gama larga de echipamente industriale complementare cu care robotii interactioneaza in mod direct si anume: echipamente video cu camere de vedere artificiala 3D, dispozitive de urmarire dinamica a conveioarelor cu module speciale de control al traductoarelor de pozitie, senzori inductivi, sisteme de oprire pe flux a circulatiei paletelor port-piese si indexare a paletelor, componente pentru automatizari pneumatice, (cilindri, distribuitoare etc.), efectori pentru prinderea mecanica a pieselor montate pe flansele robotilor, protectii perimetrale, standuri de piese si accesorii, ecran de dimensiuni mari pentru proiectii specializate, toate pregatite pentru a dezvolta aplicatii la scara industriala reala. Toate miscarile si interactiunile robotilor sunt monitorizate, componentele comunicand intre ele prin protocoale industriale, cum ar fi Profibus, Profinet, cat si prin intermediul automatelor programabile de inalta performanta, a blocurilor de Intrari /Iesiri si a interfetelor operator HMI.

Echipamentele ABB integrate in cadrul Centrului de Instruire constau in doi roboti cu arhitectura generala de tip brat articulat, unul IRB 120 si respectiv unul IRB 140 precum si robotul colaborativ YuMi. In cadrul Centrului sunt puse la dispozitia celor interesati atat controlerele din generatia IRC5 in varianta normala cat si in varianta compacta. Mai mult, in activitatile de instruire vor fi utilizate licentele pentru software-ul ABB Robot Studio, ce permit derularea activitatilor educationale / de training atat on-line cat si off-line.

Centrul ABB pune de asemenea la dispozitia utilizatorilor pachetul software ABB Automation Builder, permitand viitorilor specialisti sa combine invatarea teoretica cu cea practica, sa configureze, programeze si sa rezolve diferite situatii de lucru specifice automatizarii industriale cu PLC AC 500, in deplina siguranta. Protectia sistemelor este asigurata cu componente Jakob Safety.

Conveioarele sunt comandate si actionate cu ajutorul motoarelor trifazate ABB si al convertizoarelor de frecventa ACS 380, cu parametrizare si monitorizare facila. Aceste componente se pot gasi de obicei integrate in echipamentele de transport, mixere, extrudoare, macarale, masini de imprimat, lifturi etc. ABB a dotat complementar Centrul si cu trei standuri demonstrative dedicate instruirii pentru utilizarea sistemelor de actionare electrica ce integreaza convertizoare de frecventa.

ABB Romania va utiliza acest centru de instruire pentru proiecte viitoare si pentru experimentarea de noi aplicatii, precum si pentru diverse demonstratii dedicate clientilor companiei. In toate aceste proiecte Departamentul MSP din cadrul Facultatii de Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice va fi partenerul ABB pentru elaborarea de noi teme, proiecte si solutii.

ABB are o baza instalata de peste 300,000 roboti in intreaga lume si de peste 900 roboti industriali numai in Romania. ABB este unul dintre liderii de pe piata din Romania in domeniul robotizarii, principalele aplicatii industriale robotizate incluzand sudare, vopsire, impachetare, paletizare si diferite operatii de manipulare. ABB ofera de asemenea mentenanta preventiva pentru solutiile implementate in Romania.In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele ABB, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei ABB Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-020334 sector 2, Bucuresti, str.Gara Herastrau, nr.4D, Cladirea Green Court - C, et.8
Telefon: +40 37 215 8200
Telefon: +40 37 215 8257
Fax: +40 21 310 4383
E-mail:
Web: www.abb.com.ro
Dan Nistoroiu
Director Departament Joasa Tensiune +40 72 777 0778
   
   
   
   
ABB este prezent pe piata romaneasca de peste 80 ani - la inceput prin cele doua companii ASEA si BROWN BOVERI, iar din anul 1992 printr-o organizatie ABB locala.
ABB, una dintre companiile de top din lume in domeniul tehnologiei energetice si de automatizari care permit clientilor din domeniul utilitatilor, industriei, transporturilor si infrastructurii sa isi imbunatateasca performantele, diminuand impactul asupra mediului inconjurator. Grupul de companii ABB opereaza in aproximativ 100 tari, avand in jur de 135000 angajati.
Denumiri marca: ABB, Busch-Jaeger
Cuvinte cheie:  abb  centru  robotica  romania  bucuresti  universitate  universitatea  politehnica  instruire