proidea.ro catalog online de informatii produse

ABB si Kawasaki anunta cooperarea in domeniul automatizarii cu roboti colaborativi


2017. noiembrie 28.

Automatizarea colaborativa permite oamenilor si robotilor sa contribuie fiecare cu punctele lor forte

Prima colaborare la nivel mondial care se concentreaza pe "coboti" si pe crearea unor abordari comune ale industriei in ceea ce priveste siguranta, programarea si comunicatiile.

ABB si Kawasaki Heavy Industries, doi furnizori globali de automatizare industriala si furnizori de roboti, au anuntat in 27.11.2017, ca cele doua companii isi vor uni fortele pentru a impartasi cunostintele si a promova avantajele robotilor colaborativi, in special ale celor cu doua brate. Cooperarea globala va intra in vigoare imediat.

In cadrul noii cooperari, care este prima din lume care se concentreaza pe "coboti", ambii producatori de roboti vor continua in mod independent productia si comercializarea propriilor oferte, in timp ce vor conlucra in ceea ce priveste oportunitatile tehnice si comune de dezvoltare. Aceasta include educarea factorilor de decizie, a ONG-urilor si a publicului larg cu privire la beneficiile automatizarii colaborative si a crearii unor abordari comune ale industriei in domeniul sigurantei, programarii si comunicatiilor.

Colaborarea dintre oameni si roboti, masini si procese devine din ce in ce mai importanta, deoarece productia din multe industrii s-a mutat de la loturi mai mari, cu mici variatii, la volume mai mici, cu un mix ridicat. Acest lucru inseamna mai multa variabilitate si mai multa interventie umana. Automatizarea colaborativa permite oamenilor si robotilor sa contribuie fiecare cu punctele lor forte - oamenii ofera cunostinte de proces, intelegere si improvizatie pentru schimbare, in timp ce robotii ofera rezistenta neobosita pentru sarcini repetitive.

Cooperarea reprezinta de asemenea, o colaborare transfrontaliera, cu ABB ca fiind cel mai mare furnizor de roboti din Europa si Kawasaki, unul dintre gigantii industriali din Asia. "Dimensiunea si ritmul schimbarilor din industria robotica sunt astazi inimaginabile", a declarat Per Vegard Nerseth, Director General al business-ului de Robotica din cadrul ABB. "Dincolo de tehnologiile care se afla in spatele automatizarii colaborative, exista, de asemenea nevoia de noi modalitati de lucru inovatoare si de creare a unor abordari comune ale industriei in ceea ce priveste siguranta, programarea si comunicatiile".

"Robotii colaborativi, in special cei cu doua brate capabili sa interactioneze cu oamenii, pot contribui in mare masura in cadrul societatii, putand ajuta lumea sa faca fata lipsei fortei de munca si a celei in curs de imbatranire. Vedem un potential ridicat in ceea ce priveste extinderea aplicatiilor si proceselor colaborative in care oamenii si tehnologia colaboreaza pentru a crea solutii", a declarat Yasuhiko Hashimoto, Director Executiv si Director General, Divizia Kawasaki Robot. "Sunt foarte multumit de faptul ca ABB si Kawasaki isi unesc fortele pentru a prelua conducerea spre o automatizare colaborativa mai prietenoasa cu utilizatorul si mai avansata."

ABB este recunoscuta ca fiind un pionier in automatizarea colaborativa prin intermediul robotului sau cu doua brate YuMi , primul robot cu adevarat colaborativ din lume. Robotul YuMi ofera posibilitatea ca oamenii si robotii sa imparta in siguranta sarcinile comune cum ar fi asamblarea pieselor electronice mici.

Kawasaki ofera un robot unic si extrem de inovator cu doua brate SCARA Robot "duAro", care a fost dezvoltat pe baza cunostintelor vaste in domeniul aplicatiilor si care poate colabora in conditii de siguranta cu oamenii la locul de munca.

Primul rezultat al acestei cooperari va fi o demonstratie a robotilor colaborativi cu doua brate la Standul IR3-56, IR5-22 si SR-82 din cadrul IREX, care va avea loc la Tokyo, Japonia in perioada 29 noiembrie - 2 decembrie 2017.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este un lider in tehnologia de pionierat in produse de electrificare, robotica si miscare, automatizari industriale si retele energetice, deservind clientii in domeniile utilitatilor, industriei, transporturilor si infrastructurii la nivel global. Continuand o istorie de peste 125 de ani de inovatie, ABB scrie astazi viitorul digitalizarii industriale, fiind parte activa a Revolutiei Energetice si a celei de a patra Revolutii Industriale. ABB opereaza in peste 100 de tari avand aproximativ 136,000 angajati.

ABB Robotics este un pionier in roboti industriali si colaborativi si in servicii digitale avansate. Fiind unul dintre cei mai importanti furnizori de robotica la nivel mondial, fiind activi in 53 de tari si in peste 100 de locatii si au livrat peste 300.000 de solutii robotizate intr-o gama diversa de industrii si aplicatii. Ii ajuta pe clienti sa isi imbunatateasca flexibilitatea, eficienta, siguranta si fiabilitatea, in timp ce se indreapta spre modelul fabricii viitorului, conectata si colaborativa.

Kawasaki a fost fondata acum mai bine de 120 de ani si s-a dezvoltat la nivel mondial in timp ce a produs produse revolutionare, pe baza colaborarii dintre diviziile sale pentru a asigura sinergii tehnologice.
Kawasaki este recunoscuta acum ca lider mondial in diverse domenii industriale, in domenii largi, care depasesc nivelul de sol, maritim si aer, oferind tehnologii de ultima generatie pentru infrastructura de mediu si cea energetica, masini si robotica de la diverse tipuri de transporturi maritime, feroviare si aerospatiale, pana la vehicule de agrement, cum ar fi motociclete si nave personale, avand o baza globala de aproximativ 35.200 de angajati.

Kawasaki Robotics este un furnizor de top al robotilor industriali si al sistemelor de automatizare pentru roboti, cu un portofoliu extins de produse, care a livrat 170 000 de roboti in aproximativ 50 de tari. Ca si pionier in Japonia, Kawasaki sarbatoreste cea de-a 50-a aniversare in 2017. Fiind unul dintre cei mai importanti furnizori de robotica din lume, in prezent se transforma de la un furnizor de roboti industriali la unul complet integrat. Kawasaki este un furnizor de solutii cu profunde cunostinte in domeniul aplicatiilor prin afacerile sale variate si produse pe uscat, pe mare si in aer.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele ABB, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei ABB Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-020334 sector 2, Bucuresti, str.Gara Herastrau, nr.4D, Cladirea Green Court - C, et.8
Telefon: +40 37 215 8200
Telefon: +40 37 215 8257
Fax: +40 21 310 4383
E-mail:
Web: www.abb.com.ro
Dan Nistoroiu
Director Departament Joasa Tensiune +40 72 777 0778
   
   
   
   
ABB este prezent pe piata romaneasca de peste 80 ani - la inceput prin cele doua companii ASEA si BROWN BOVERI, iar din anul 1992 printr-o organizatie ABB locala.
ABB, una dintre companiile de top din lume in domeniul tehnologiei energetice si de automatizari care permit clientilor din domeniul utilitatilor, industriei, transporturilor si infrastructurii sa isi imbunatateasca performantele, diminuand impactul asupra mediului inconjurator. Grupul de companii ABB opereaza in aproximativ 100 tari, avand in jur de 135000 angajati.
Denumiri marca: ABB, Busch-Jaeger
Cuvinte cheie:  abb  colaborare  dezvoltare  kawasaki  automatizare  automatizarii  robotica  roboti