proidea.ro catalog online de informatii produse

Utilizarea pompelor de caldura Viessmann Vitocal


2017. mai 09.

Pompa de caldura sol/apa compacta Vitocal 200-G si pompa de caldura sol/apa sau apa/apa Vitocal 300-G

Daca este vorba de economisirea costurilor pentru incalzire, dar si de producerea ecologica a caldurii, atunci cea mai buna si la indemana solutie pare sa fie pompa de caldura. Pompele de caldura sunt cele mai eficiente surse de energii alternative pentru echipamentele de racire si incalzire a cladirilor.
 
Pompa de caldura este o instalatie care transfera caldura dintr-un mediu cu temperatura mai joasa in altul cu temperatura mai inalta. Miscarea este facuta in sens invers decat cel pe care-l are caldura in miscarea sa naturala. Pompele de caldura folosesc energia regenerabila din sol, apa si aer cu potential inepuizabil si gratuit, pe care o transfera in casa prin intermediul instalatiei termice.

Tehnica de producere a energiei termice din energia disponibila in mediul inconjurator este cunoscuta de foarte multa vreme, dar aplicarea acesteia in domeniul termic s-a dezvoltat doar in ultimii ani. O pompa de caldura asigura astfel independenta fata de combustibilii fosili si contribuie semnificativ la reducerea emisiilor de CO2 si la protectia climei.

In plus, prezinta si avantajul ca poate fi folosita pe tot parcursul anului: vara pentru climatizare, iarna pentru incalzire si desigur pentru prepararea apei calde de care este nevoie tot timpul anului.

Ideala pentru casele unifamiliale, Viessmann Vitocal 200-G este o pompa de caldura sol/apa compacta care utilizeaza caldura regenerabila din sol avand posibilitatea functionarii cu energie electrica furnizata de un sistem fotovoltaic. Este foarte silentioasa si functioneaza fara vibratii, gratie constructiei speciale ce optimizeaza nivelul de zgomot.

In timpul verii, pompa de caldura ofera alternativa comutarii pe racire prin intermediul dispozitivului NC BOX (natural cooling). Din punct de vedere al eficientei energetice Vitocal 200-G se incadreaza in clasa A++.
 

Avantajele pompei de caldura Vitocal 200-G
 • foloseste energia gratuita a pamantului
 • posibilitatea alimentarii cu energie furnizata de catre echipamente fotovoltaice
 • silentioasa si fara vibratii, printr-o constructie ce optimizata nivelul de zgomot
 • posibilitate de comutare vara pe racire cu ajutorul NC-Box ("natural cooling")
 • furnizarea confortabila de caldura si confort ridicat in alimentarea cu apa calda
 • clasa de eficienta energetica A++ *.

  *Clasa de eficienta energetica in conformitate cu ordonanta UE Nr. 811/2013 Incalzire, conditii climatice medii - utilizarea temperaturii scazute (W35).
Pentru casele multifamilale sau cladiri industriale unde sunt necesare puteri nominale mai mari, Vitocal 300-G pompa de caldura sol/apa, in doua trepte si cu posibilitatea de cuplare de tip Master/Slave a doua echipamente, este solutia perfecta.

Inima pompei de caldura este compresorul puternic care ofera temperaturi ridicate ale agentului termic pe tur si se remarca atat prin fiabilitate cat si prin siguranta in exploatare. Dependenta de energia din mediu Vitocal 300-G este configurata fie ca pompa de caldura sol/apa pentru utilizarea caldurii din sol sau ca pompa de caldura apa/apa pentru caldura din apa din panza freatica.
 

Avantajele pompei de caldura Vitocal 300-G
 • foloseste caldura din sol si din apa din panza freatica
 • izolatia dubla determina o functionare silentioasa
 • compresorul puternic ofera temperaturi ridicate pe tur
 • solutie Master/Slave pentru necesarul de caldura mai mare
 • clasa de eficienta energetica A++ /A++*.

  *Clasa de eficienta energetica in conformitate cu ordonanta UE Nr. 811/2013 Incalzire, conditii climatice medii - utilizarea temperaturii scazute (W35).
Pompele de caldura de la Viessmann nu sunt ecologice numai prin faptul ca utilizeaza energie regenerabila, ci si prin faptul ca utilizeaza refrigerant R 410A, un agent frigorific neinflamabil si prietenos cu mediul incojurator.

Cu toate ca la inceput investitiile par destul de mari pentru incalzire, din ce in ce mai multi proprietari aleg pentru casele sau cladirile lor acest sistem de incalzire care are costuri mici de functionare si intretinere, o pompa de caldura producand in medie de 4 ori mai multa energie fata de ceea ce consuma.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe detalii despre pompa de caldura sol/apa Vitocal 200-G, faceti clic pe butonul Cerere de informatii. Daca doriti sa aflati mai multe despre pompa de caldura Vitocal 300-G, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret sau alte informatii de la persoana de contact a firmei Viessmann Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-507075 Brasov, Ghimbav, DN 1 KM 174 + 941 Nr. 2
Telefon: +40 26 840 7800
Telefon: +40 26 840 7840
E-mail:
Web: www.viessmann.ro
Valentin Nan
  +40 26 840 7812
   
   
   
Grupul Viessmann este unul dintre liderii internationali in producerea sistemelor de incalzire. Compania infiintata in Germania in anul 1917, ofera clientilor un program complet de produse cu puteri cuprinse intre 1,5 pana la 20.000 kW: cazane murale si de pardoseala, pe combustibil lichid sau gazos, cu functionare conventionala sau in condensatie, cat si sisteme energetice pe combustibil regenerabil (cazane pe lemne) sau cele care utilizeaza energia naturala (pompe de caldura, colectori solari).

In Romania, Grupul Viessmann a infiintat in anul 1998 o reprezentanta proprie din dorinta de a fi cat mai aproape de clientii din tara. In toti acesti ani care au trecut de cand a fost infiintata, cifra de afaceri si numarul angajatilor au fost intr-o crestere continua, concomitent cu largirea cercului de parteneri pe piata.
Denumiri marca: Viessmann
Stire
Sistemele inovatoare Viessmann conving prin calitatea deosebita, eficienta si fiabilitate
2017.06.07    
Cuvinte cheie:  viessmann  viesman  vitocal  pompa  pompe  caldura  compacta  rezidentiala  sol/apa  apa/apa  200-g  300-g  200g  300g  utilizare  utilizarea  avantaj  avantaje