proidea.ro catalog online de informatii produse

Cum functioneaza pompele de caldura Vitocal 200-S, Vitocal 222-S si Vitocal 242-S


2017. noiembrie 20.

Pompele de caldura aer/apa tip split

Schimbarile climatice din ultimii ani, cu efecte dezastruoase asupra Europei si intregii lumi, au atras nu doar atentia guvernelor, ci si a producatorilor de echipamente. Constatarea faptului ca se consuma tot mai multi combustibili fosili si ca se produc tot mai multe reziduuri, punandu-se astfel in pericol mediul, a determinat producatorii sa caute solutii alternative.

Existenta unor resurse gratuite de energie in aer, apa si sol, a determinat folosirea tot mai intensa a acestora cu ajutorul pompelor de caldura. Acestea utilizeaza energia regenerabila din aceste surse transferand-o in casa prin intermediul instalatiei de incalzire.

Pompele de caldura extrag caldura continuta in mediul exterior si o redau din nou pentru incalzire, la un nivel de temperatura utilizabil. Astfel, energia castigata este de trei-patru ori mai mare decat energia cheltuita.

Este vorba asadar atat de economisirea costurilor pentru incalzire, cat si de producerea ecologica a caldurii, intrucat pompele de caldura reduc emisiile de CO2 mai mult decat orice alt sistem traditional de incalzire. Cu ajutorul pompelor de caldura se poate obtine atat incalzirea sau racirea locuintei, cat si prepararea apei calde menajere.

Viessmann, unul dintre cei mai importanti producatori internationali de sisteme de incalzire, cu o vasta experienta in domeniu, aduce pe piata o gama variata de pompe de caldura sol/apa, aer/apa.

Au atras atentia pompele de caldura aer/apa tip split Vitocal 200-S, Vitocal 222-S si Vitocal 242-S, care utilizeaza aerul exterior sau aerul recuperat ca sursa primara de energie. Aerul contine caldura chiar si la temperaturi sub zero grade.
Cum functioneaza pompele de caldura Vitocal 200-S si Vitocal 222-S
Pompele de caldura aer/apa tip split Vitocal 200-S si Vitocal 222-S sunt echipamente extrem de atractive pentru apartamente si constructiile noi de case unifamiliale, disponibil intr-o gama de puteri de la 3 la 11,3 kW. Se remarca prin separarea intr-o unitate interna foarte silentioasa si cu un design deosebit care permite amplasarea oriunde in locuinta si o unitate externa conductoare de aer rezistenta la intemperii care nu necesita functie anti inghet.
Pompa poate fi folosita ca sistem de incalzire sau ca sistem de incalzire si racire, iar pentru apa calda menajera Vitocal 222-S dispune si de un acumulator incorporat cu o capacitate de 170 litri.

De ce sa se aleaga pompa de caldura Vitocal 242-S?
Vitocal 242-S este o pompa de caldura de tip split aer/apa disponibila ca sistem de incalzire propriu-zis sau ca echipament pentru incalzire si racire ce dispune de un boiler bivalent incorporat de 220 litri pentru incalzirea solara a apei calde menajere. Pompa este disponibila intr-o gama de puteri de la 3 la 11,3 kW.
Cele trei modele dispun de automatizare Vitotronic cu afisare textuala si grafica ce asigura o operare simpla si intuitiva, iar la conectarea unui sistem solar, la modelul Vitocal 242-S, este afisat si aportul solar pe display-ul automatizarii.
Pompele de caldura Viessmann aer/apa de tip split functioneaza foarte economic. Acest lucru este realizat de Invertorul DC, cu functionare modulanta, ce permite adaptarea optimala a puterii la necesarul termic. Functionarea modulanta face ca ventilatorul si compresorul sa fie mult mai silentioase in functionare decat in cazul in care pompa ar functiona permanent la capacitate maxima.
De asemenea, pompele de caldura aer/apa sunt cele mai economice din punct de vedere al investitiei, deoarece pentru instalarea acestora nu mai sunt necesare foraje si din acest motiv, pot fi instalate chiar si in apartamente din cladiri cu mai multe etaje.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre pompele de caldura Viessmann, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Viessmann Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-507075 Brasov, Ghimbav, DN 1 KM 174 + 941 Nr. 2
Telefon: +40 26 840 7800
Telefon: +40 26 840 7840
E-mail:
Web: www.viessmann.ro
Valentin Nan
  +40 26 840 7812
   
   
   
Grupul Viessmann este unul dintre liderii internationali in producerea sistemelor de incalzire. Compania infiintata in Germania in anul 1917, ofera clientilor un program complet de produse cu puteri cuprinse intre 1,5 pana la 20.000 kW: cazane murale si de pardoseala, pe combustibil lichid sau gazos, cu functionare conventionala sau in condensatie, cat si sisteme energetice pe combustibil regenerabil (cazane pe lemne) sau cele care utilizeaza energia naturala (pompe de caldura, colectori solari).

In Romania, Grupul Viessmann a infiintat in anul 1998 o reprezentanta proprie din dorinta de a fi cat mai aproape de clientii din tara. In toti acesti ani care au trecut de cand a fost infiintata, cifra de afaceri si numarul angajatilor au fost intr-o crestere continua, concomitent cu largirea cercului de parteneri pe piata.
Denumiri marca: Viessmann
Alte stiri in categoria de produse Pompa de caldura
Alte stiri in categoria de produse Echipament de incalzire, schimbator de caldura, cos de fum
Alte stiri in categoria de produse Instalatii mecanice
Cuvinte cheie:  viessmann  pompa  pompe  caldura  aer  apa  split  vitocal  200s  222s  242s  200-s  222-s  242-s  sistem  incalzire  racire  acm  apa  calda  menajera  apartament  casa  locuinta