proidea.ro catalog online de informatii produse

Eficienta Plus - proiect Viessmann de dezvoltare durabila


2017. iunie 29.

Viessmann a aratat ca obiectivele energetice si climatice pentru 2050 pot fi realizate deja de astazi

In ultimii ani Europa a inteles ca modul actual de viata pune in pericol viitorul omenirii. Pentru a evita schimbari catastrofale ale mediului, oamenii de stiinta au stabilit obiective clare privind extinderea utilizarii energiei regenerabile si reducerea gazelor cu efect de sera - pana la mijlocul acestui secol trebuie sa se ecologizeze industria energetica si sa se reduca emisiile de CO2 cu 80-95% fata de anul 1990.

Neindeplinirea acestor obiective ar face ca obtinerea unui sector energetic fara emisii de carbon sa fie imposibil de realizat.

De cativa ani a revenit in atentia publica biogazul, o sursa versatila de energie alternativa, o metoda practica si nu foarte scumpa de transformare a deseurilor organice in sursa de energie (termica si electrica). Pot fi utilizate aproape orice resturi organice din agricultura, industria alimentara si zootehnie. Prin fermentarea anaeroba a acestor materii organice rezulta un amestec de gaze (metan, hidrogen, dioxid de carbon, etc.) - biogazul.

Principalul avantaj al biogazului este considerat faptul ca dioxidul de carbon rezultat din arderea sa provine din dioxidul de carbon asimilat de plante in perioada de vegetatie. Practic, acesta este recirculat intr-un circuit inchis, fara sa creasca nivelul de dioxid de carbon din atmosfera. In schimb, la arderea combustibililor fosili, se degaja dioxid de carbon care a fost asimilat in timpuri preistorice, lucru care duce la cresterea nivelului de CO2 din atmosfera.
Dorind sa demostreze ca obiectivele Comisiei Europene nu sunt exagerate, Viessmann a implementat proiectul de dezvoltare durabila "Eficienta Plus" prin care arata cum se genereaza pe baza tehnologiei existente caldura si energie electrica, intr-un mod ecologic si cu economisire a resurselor.

In noua centrala energetica a fabricii Viessmann din Allendorf, sunt utilizate toate sursele relevante de energie - combustibil lichid si gaz, biomasa, biogaz, energia solara si caldura din aer si sol.

Viessmann dispune de doua sisteme de producere a biogazului, unul cu fermentatie in mediu uscat si unul cu fermentatie in mediu umed. In instalatia de biogaz prin fermentatie in mediu uscat este prezentata producerea energiei din biomasa unde sunt folosite mai ales aschii de lemn, provenite din plantatii proprii de salcie energetica.

In prezent, bioenergia acopera deja 77% din necesarul de caldura al uzinei Viessmann, iar obiectivul pe termen lung este alimentarea completa cu energie ecologica.

Colectarea deseurilor biologice (deseuri vegetale, deseuri menajere, gunoi de grajd, reziduurile din industria alimentara, etc) ofera un potential enorm, care poate fi valorificat cu un efort minim folosind o instalatie de biogaz ce recupereaza energia inmagazinata de acestea.
 
Prin proiectul sau strategic de dezvoltare durabila "Eficienta Plus", Viessmann a aratat ca obiectivele energetice si climatice pentru 2050 pot fi realizate deja de astazi. Eficienta energetica a crescut semnificativ prin utilizarea unor tehnologii deja disponibile. Consumul de combustibili fosili a scazut cu doua treimi, iar emisiile de CO2 au fost reduse astfel cu 80%.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre gamele de produse Viessmann utilizate in cadrul proiectului "Eficienta Plus", faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Viessmann Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-507075 Brasov, Ghimbav, DN 1 KM 174 + 941 Nr. 2
Telefon: +40 26 840 7800
Telefon: +40 26 840 7840
E-mail:
Web: www.viessmann.ro
Valentin Nan
  +40 26 840 7812
   
   
   
Grupul Viessmann este unul dintre liderii internationali in producerea sistemelor de incalzire. Compania infiintata in Germania in anul 1917, ofera clientilor un program complet de produse cu puteri cuprinse intre 1,5 pana la 20.000 kW: cazane murale si de pardoseala, pe combustibil lichid sau gazos, cu functionare conventionala sau in condensatie, cat si sisteme energetice pe combustibil regenerabil (cazane pe lemne) sau cele care utilizeaza energia naturala (pompe de caldura, colectori solari).

In Romania, Grupul Viessmann a infiintat in anul 1998 o reprezentanta proprie din dorinta de a fi cat mai aproape de clientii din tara. In toti acesti ani care au trecut de cand a fost infiintata, cifra de afaceri si numarul angajatilor au fost intr-o crestere continua, concomitent cu largirea cercului de parteneri pe piata.
Denumiri marca: Viessmann
Stire
Sistemele de incalzire cu biomasa Viessmann - solutie economica si ecologica pentru incalzire
2017.07.13    
Cuvinte cheie:  viessmann  eficienta  plus  proiect  dezvoltare  durabila  obiectiv  obiective  energetic  energetice  climatic  climatice  2050  compustibil  combustibili  lichid  lichizi  gaz  biomasa  biogaz  energie  solara  caldura  aer  apa