proidea.ro catalog online de informatii produse

Fonoizolarea in pardoseala a bailor de hotel cu placi din vata minerala Ursa Glasswool® TSP


2017. ianuarie 06.

Placi Ursa Glasswool® TSP pentru bai de hotel cu incalzire in pardoseala

Pardoselile de hotel au nevoie de o izolare termica si mai ales fonica, pentru a evita propagarea sunetelor nedorite catre spatiile de dedesubt, in scopul asigurarii unui confort superior oaspetilor locatiei respective. Aceste cerinte sunt cu atat mai importante in bai, unde sunetele pot depasi intensitatea obisnuita (inclusiv cele de impact, inevitabile pe o suprafata rigida), si mai ales cand pardoselile au un sistem de incalzire incorporata, ceea ce necesita exigente suplimentare de fonoizolare si termoizolare. Spre exemplificare, va oferim aici cateva detalii despre o serie de lucrari realizate la unul dintre cele mai elegante hoteluri din Brasov, unde pardoselile bailor au beneficiat de placi din vata minerala Ursa Glasswool® TSP.
Baile hotelului K, de langa gara din Brasov, sunt recunoscute pentru eleganta lor si pentru gradul de confort pe care il ofera, contribuind major la personalizarea serviciilor acestei locatii. Designul modern si familiar in acelasi timp se identifica prin compartimentari vitrate si finisaje de top, iar pentru pardoseli, ca in orice hotel premium care se respecta, s-a optat pentru un sistem de incalzire incorporat care sa asigure atat un climat optim si o senzatie placuta la picioare, cat si pastrarea uscata a acestor pardoseli supuse frecvent umiditatii.

Conform tehnicii agreate de punere in aplicare, montajul placilor Ursa Glasswool® TSP, avand grosimea recomandata de producator, s-a facut direct pe placa de beton, iar separatia dintre izolatie si sapa flotanta turnata ulterior a fost realizata printr-o folie de polietilena, care protejeaza vata de sticla de umiditatea din sapa, pana la uscarea acesteia din urma. Foarte importanta a fost asigurarea continuitatii acestei folii, pentru ca umiditatea sa nu afecteze intregul sistem de pardoseala realizat ulterior. In continuare, a fost realizata o armatura si a fost montat sistemul de incalzire in pardoseala, apoi a fost turnata sapa speciala, corespunzatoare sistemului. Dupa aceea, se poate interveni cu orice tip de finisaj potrivit sistemului de pardoseala, in cazul de fata cu placi ceramice care sa faciliteze transferul termic. Au fost necesare multe lucrari de detaliu, o atentie sporita fiind acordata zonelor de margine (vata minerala si folia de polietilena au fost aplicate si vertical pe perete, pentru cativa centimetri), respectiv strapungerilor inerente pentru instalatiile sanitare.
 
Ursa Glasswool® TSP reprezinta placi din vata minerala de sticla, de mare densitate, avand ca aplicatii generale izolarea termica si fonica la nivelul pardoselilor. Sunt recomandate si folosite in special pentru izolarea termica si fonica (la zgomotul de impact) a pardoselilor cu dala flotanta, inclusiv pentru sistemele de incalzire in pardoseala, si pot fi acoperite cu orice tip de strat final: placi ceramice, mocheta, parchet, PVC, etc. Placile Ursa Glasswool® TSP sunt folosite cu succes in numeroase proiecte de imobile multietajate, unde este necesara pastrarea unui nivel redus de zgomot intre niveluri: cladiri rezidentiale, cladiri de birouri, spatii comerciale, unitati hoteliere etc. Fiind vorba despre un produs din vata minerala de sticla, are un comportament excelent la foc, iar datorita densitatii mari si compresibilitatii reduse sub sarcina, este folosit inclusiv pentru pardoseli de trafic intens. Poate fi furnizat cu grosimi diferite, in functie de necesitate: intre 20 si 50 mm (respectiv 15 - 45 mm sub sarcina). Ursa Glasswool® TSP este un material absolut necesar in lucrarile de inalta calitate, unde spatiile au nevoie de un confort ridicat si se doreste o perioada mai indelungata de viata a pardoselilor.

  Conductivitate termica (λD) 0,033 W/mK (EN 13162)
  Reactia la foc, conform normelor Euroclass A1 (EN 13501-1)
  Temperatura maxima de utilizare 200°C
  Rezistenta la circulatia aerului (r) > 5 kPa s/m²

Ursa Glasswool® este o marca ce reuneste produse din vata minerala destinate izolarii termice si fonice a acoperisurilor inclinate, a peretilor de compartimentare, a peretilor exteriori si planseelor intre etaje sau direct pe sol. Toate produsele Ursa Glasswool® sunt incombusbile, fiind clasificate A1 conform normelor Euroclass pentru articole necaserate.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre placile de vata minerala din sticla Ursa Glasswool® TSP, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Ursa Romania Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-013974 sector 1, Bucuresti, B-dul Ficusului, nr. 14
Telefon: +40 21 269 0663
Fax: +40 21 269 0664
E-mail:
Web: www.ursa.ro
Sorin Pana
director comercial  
   
   
   
Ursa este unul din liderii europeni in domeniul sistemelor termoizolante, produsele lor de baza (vata minerala de sticla si polistirenul extrudat) acoperind piata din domeniul termoizolatiilor si fonoizolatiilor. Indiferent daca se lucreaza in domeniul constructiilor civile, in zona structurii, a compartimentarilor, planseelor sau plafoanelor, va sunt puse la dispozitie produse de calitate potrivite fiecarui tip de lucrare.
Denumiri marca: Ursa
Cuvinte cheie:  ursa  romania  placa  placi  vata  minerala  sticla  tsp  glasswool  baie  bai  fonoizolare  fonoizolant  hotel  pardoseala  pardoseli  incalzita  incalzite  suprafata  suprafete  brasov