proidea.ro catalog online de informatii produse

Turnul Grosspeter din Basel - epitomul constructiilor sustenabile


2017. mai 30.

Desigo CC gestioneaza cu flexibilitate disciplinele si automatizarea incaperilor

Turnul Grosspeter din Basel cu o inaltime de 78 de metri, avand 22 de etaje si in total 17.000 de mp, servind atat ca spatiu hotelier cat si ca spatiu de birouri, ar putea deveni un nou reper in materie de cladiri inteligente. Platforma de management al cladirii, Desigo CC, reuseste sa gestioneze cu flexibilitate disciplinele si automatizarea incaperilor, dar este mai mult de atat: zgarie norul este epitomul constructiilor sustenabile. Fatada, de exemplu, este in sine un sistem fotovoltaic.

Cladire sustenabila
Fatada este o uriasa instalatie fotovoltaica, dar este proiectata in asa fel incat sa nu fie recunoscuta ca atare, explica Thomas Kraft, PSP Swiss Property, in timp ce priveste peste acoperisuri.

"Ca dezvoltator imobiliar punem accent foarte mare pe sustenabilitate si am dorit sa proiectam o cladire neutra din punct de vedere al consumului de dioxid de carbon." Scopul este de a mentine amprenta de mediu pe cat posibil de mica. Pompele de caldura si sistemul de racire functioneaza cu energie geotermala preluata prin schimbatoarele de caldura subterane. Electricitatea este furnizata de fatada. Cladirea este autonoma din punct de vedere energetic si eficienta din punct de vedere energetic in amenajarea sa de baza.

Solutie unica pentru constructia si automatizarea incaperilor
Desi este o practica standard pentru alte proiecte imobiliare ca diversele sisteme de automatizare a camerelor (cum ar fi electricitatea, incalzirea, ventilatia si controlul climatizarii) sa fie produse separat, aici in Basel clientul a optat pentru o solutie unica: Siemens este responsabil pentru livrarea si instalarea tuturor elementelor diferite. "Am reusit sa aratam ca achizitionarea tuturor sistemelor dintr-o singura sursa are beneficii reale pentru client," explica Turan Babuscu, Siemens AG. Avantajele includ faptul ca nu exista nici o problema cu interfetele, mai putina nevoie de coordonare si o mai mare securitate a procesului. Dar concluzia este ca exista si motive economice pentru alegerea automatizarii camerelor si a cladirilor. O eficienta energetica mai buna inseamna ca investitia in sistemul de automatizare a camerei se va amortiza in termen de sase sau sapte ani.

Configuratie flexibila pentru fiecare chirias
 
"Chiriasii vor ca lucrurile sa fie simple", spune Thomas Kraft, PSP Swiss Property. Din acest motiv, clientul pentru Turnul Grosspeter, PSP Swiss Property, pune mare parte din conceptul de automatizare flexibila a incaperilor. Aceasta abordare face posibila inchirierea unei cladiri de birouri mult mai rapid, deoarece locatarii dispun de o multime de posibilitati pentru configurarea cu usurinta a spatiului in functie de dorintele acestora. "In amenajarea spatiului pentru chiriasi, de exemplu, puteti spori controlul iluminarii sau racirii, pur si simplu prin adaugarea de module pentru chiriasul respectiv", explica Turan Babuscu.

"Acesta este exact ceea ce investitorii cauta pentru a face spatiul lor atractiv pentru chiriasi", spune Thomas Kraft: Cerintele se schimba atunci cand chiriasul isi amenajeaza spatiul, iar sistemul de automatizare a camerei trebuie sa poata raspunde. In acest moment, spatiile mari ale amenajarii de baza sunt impartite intr-un numar mai mare sau mai mic de camere, care trebuie sa fie individual incalzite, racite sau umbrite. Chiriasii se asteapta la cat mai multa libertate posibila pentru a putea amenaja spatiile in functie de nevoile lor, simplu si ieftin.

Tehnologie dovedita
"Scopul nostru a fost crearea unui sistem flexibil", reitereaza proiectantul Frank Ullmann. Foarte devreme in acest proces, el si clientul au optat pentru automatizarea integrata a camerei. El este convins ca acest lucru face posibila construirea mult mai eficienta si durabila. Pentru a satisface dorinta clientului de a inova, a fost important sa se utilizeze doar solutii viabile si cu rezultate dovedite pentru Turnul Grosspeter. Regula de baza: nu exista experimente, ci doar sisteme care si-au dovedit valoarea pe piata. "Tehnologia integrata in Turnul Grosspeter este, in acelasi timp, cea mai confirmata si cea mai avansata disponibila pe piata", spune Frank Ullmann. Tehnologia ajuta Grosspeter Tower sa devina un nou reper care dicteaza standardul. "A fost o chestiune de mandrie pentru noi", spune Thomas Kraft.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre platforma de management integrat pentru cladiri Desigo CC, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Siemens Srl - divizia Building Technologies, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-062204 sector 6, Bucuresti, str. Preciziei, nr. 24, Corp H5
Telefon: +40 21 629 6662
Fax: +40 21 629 6372
E-mail:
Web: www.siemens.ro
George Zapan
Head of Building Technologies  
   
   
   
Siemens este una dintre cele mai mari companii din Romania care detine solutii inovatoare complete pentru urmatoarele sectoare de activitate: Industrie, Energie si Solutii Medicale. Cu o activitate de peste 100 de ani in Romania, Siemens numara in prezent peste 1800 de angajati in Romania, 8 companii care reprezinta intreg portofoliul, cu activitate in vanzari si service, cercetare si dezvoltare software, fabrici, reusind ca printr-o politica coerenta de regionalizare sa acopere uniform intreaga tara. Divizia Building Technologies face parte din sectorul Industrie, fiind in acelasi timp furnizor de servicii, integrator de sisteme si producator care combina oferte din aria tehnologiei automatizarilor, serviciilor energetice pentru cladiri, protectie la incendii si securitate electronica.
Denumiri marca: Siemens, Acvatix, Synergyr
Stire
Siemens Desigo CC vine cu noi caracteristici pentru cresterea productivitatii, eficientei si transparentei
2017.05.30    
Alte stiri in categoria de produse Software de proiectare pentru instalatii mecanice si electrice
Alte stiri in categoria de produse Software, plotter
Alte stiri in categoria de produse Unelte
Cuvinte cheie:  siemens  building  technology  platforma  platforme  management  managementul  integrat  incorporat  eficienta  eficacitate  consum  consumul  energiei  cladire  cladiri  desigo  cc  turn  turnul  birou  birouri  hotel  conferinta  conferinte  cazare  grosspeter  basel