proidea.ro catalog online de informatii produse

Casa cu consum de energie zero cu ajutorul produselor ROCKWOOL


2013. octombrie 11.

Un cuplu casatorit a construit pentru prima data, in Norvegia, o casa cu consum de energie zero

Un cuplu casatorit a construit pentru prima data, in Norvegia, o casa cu consum de energie zero, economisind astfel costurile de incalzire si ajutand mediul inconjurator.

Dupa 26 de ani in casa pe care au construit-o, Wencke Nordli si Martin Østensen, au decis sa se aventureze intr-un nou proiect de casa in Froland, Norvegia. De aceasta data si-au dorit ceva diferit. "Ne-a placut ideea de o casa fara intretinere, cu consum de energie ultra redus si functionalitate buna" explica Martin Østensen.

Pierderea caldurii prin ferestre
Cuplul s-a documentat timp de un an de zile, cercetand tehnologii de construcsii si energetice, inainte de a lua decizia si de a incepe construirea unei case cu consum de energie zero. O astfel de cladire produce propria energie folosind panouri solare si panouri fotovoltaice.
Acest lucru insemnand ca locatarii nu depind de energia electrica externa (pe durata intregului an). "Prevenirea pierderii de caldura prin ferestre ajuta, evident, mediul inconjurator, dar am cautat, de asemenea, si un castig economic", spune Martin. Anul trecut, factura de energie electrica pentru fosta lor casa a ajuns la aproximativ NOK 35.000.
O casa ROCKWOOL
Este nevoie de curaj pentru a construi o casa cu consum de energie zero, dar cuplul nu a ezitat atunci cand arhitectul le-a prezentat proiectul cu o solutie completa de izolare ROCKWOOL.

In acest proiect s-au folosit sistemele ROCKWOOL. Aceaste solutii au scutit cuplul de a construi "o casa in plus".

Construirea unei case cu consum de energie zero necesita, in mod normal, construirea a doua case pentru ca izolatia sa fie suficient de puternica. In primul rand se construieste o casa cu izolatie pentru a mentine sit-ul cald si uscat, iar apoi se construieste casa propriu-zisa in interior. "Sistemul ne-a scutit de acest lucru, in acest fel, elementele finite sa poata fi doar puse la locul lor. Am evitat, de asemenea, puntile termice, realizand o izolare etansa in acest fel reusind sa salvez timp si bani. Am inceput sa economisim energie chiar si in timpul constructiei", spune Martin Østensen.
In ciuda eficientei inalte de care au beneficiat pe perioada constructiei, Wencke si Martin nu au planuri de a incepe noi proiecte de constructii in viitorul apropiat. "Nu, multumesc. Desi se numeste o casa cu consum de energie zero, niciodata nu putem fi siguri daca va dura cinci sau douazeci de ani inainte sa ajunga la consumul de energie zero, depinzand de clima. Poate ca va deveni o cladire cu plus de energie sau o cladire cu consum de energie ultra redus."

"In realitate, construirea unei case cu consum de energie zero necesita construirea a doua case. Sistemul ROCKWOOL ne-a scutit de acest lucru." Martin Østensen, proprietarul casei.

Datele proiectului:
Tara: Norvegia
Adresa: Froland, Norvegia
Dimensiunea constructiei: 200m²
Anul de constructie: 2012


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele ROCKWOOL, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei ROCKWOOL Romania, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-014011 sector 1, Bucuresti, str. Ocna Sibiului nr. 46-48
Telefon: +40 21 233 4440
Fax: +40 21 233 4441
E-mail:
Web: www.rockwool.ro
Florin Popescu
sales director +40 21 233 4440
   
   
   
Grupul ROCKWOOL este liderul mondial in ceea ce priveste producerea de vata minerala bazaltica - un material ce imbunatateste calitatea vietii si contribuie la atenuarea problemelor de mediu, precum efectul de sera, smog-ul si ploaia acida. Termoizolatia ROCKWOOL ne ofera un mediu interior placut, protejandu-ne de frigul patrunzator de afara. In climatele cu temperaturi ridicate, vata minerala bazaltica ajuta la pastrarea temperaturilor racoroase la interior.
Denumiri marca: ROCKWOOL
Cuvinte cheie:  rockwool  rocwool  rockwol  casa  consum  energie  zero  produse  izolatie  izolatii  material  izolator  vata  minerala  bazaltica  sticla  casatorit  data