proidea.ro catalog online de informatii produse

Izolarea termica a fatadelor cu placi din vata minerala bazaltica - Frontrock MAX E


2011. noiembrie 14.

Frontrock MAX E – placi din vata bazaltica "dual – density" cu excelente proprietati de termoizolare si rezistente mecanice

Frontrock Max E este produs din vata minerala bazaltica, un material ideal pentru termoizolarea fatadelor. Este creat pe baza tehnologiei ROCKWOOL "dual – density" - placi rigide din vata minerala bazaltica in dublu strat integrat, complet hidrofobe (nu retin apa). Stratul superior in grosime de pana la 20 mm are o densitate marita care ii confera rezistenta superioara la actiuni mecanice si impact. Stratul inferior are o densitate care ii asigura un coeficient de transfer termic imbunatatit. Placile Frontrock MAX E sunt special concepute pentru izolarea termica, protectia fonica si protectia la foc a fatadelor in sistemele de termoizolare exterioara (ETICS). Se monteaza in contact cu suprafata suport prin lipire cu adeziv si prin ancorare suplimentara cu dibluri.
Izolare termica
Vata bazaltica este un material natural, care asigura o termoizolare eficienta. Frontrock Max E, vata minerala bazaltica "dual-density" pentru fatade, are un coeficient de conductibilitate termica de 0,036 W/mK.

Avantaje Frontrock Max E:
Coeficient de conductibilitate termica scazut
Protectie la foc (clasa A1 - incombustibila)
Izolare fonica
Permeabilitate la vapori pentru zidarie
Material natural

Protectie la foc
O alta caracteristica a vatei bazaltice este incombustibilitatea. Fiind un material din fibre bazaltice, vata nu produce si nu intretine arderea, ofera protectie impotriva propagarii flacarilor, fiind astfel un material care poate salva vieti si bunuri in cazul izbucnirii unui incediu, prin intarzierea extinderii focului.
Izolare fonica
Zgomotul excesiv are efecte negative asupra oamenilor, afectand atat sanatatea (de ex. sistemul cardiovascular), cat si capacitatea de concentrare sau calitatea somnului. Vata bazaltica are foarte bune proprietati de acustica si izolare fonica. Astfel, acest material imbunatateste calitatea vietii, separand casa de zgomotul strazii.

Climat interior sanatos
Spre deosebire de alte variante de termoizolare, sistemele de izolare termica la exterior cu vata bazaltica sunt permeabile la vapori, ceea ce permite peretilor sa "respire", eliminand astfel posibilitatea de producere a condensului si mucegaiului. Nu numai vata bazaltica, dar si mortarele si tencuielile decorative care se folosesc in aceste sisteme sunt permeabile la vapori. Astfel, se realizeaza un climat interior placut si cu adevarat confortabil.
Fatade tencuite
Fatadele tencuite reprezinta o solutie eleganta a izolarii termice exterioare a locuintelor. In cazul renovarilor, prin acest tip de termoizolare se poate pastra caracterul initial al fatadei. Avantajul acestui sistem il reprezinta izolarea termica integrala a intregii fatade, fara punti termice.
Ca izolant termic se folosesc placile Frontrock MAX E – placi din vata bazaltica "dual – density" cu excelente proprietati de termoizolare si rezistente mecanice.
Aplicarea mortarul adeziv
Pe placa izolatoare se aplica mortar adeziv: in cordon perimetral – initial se aplica cu gletiera un strat subtire care se preseaza pe vata, ulterior se aplica mortarul pe contur si 5 turte de mortar pe suprafata placii.
Profilul de soclu
Se monteaza un profil de soclu fixat in dibluri pe fatada. Vata bazaltica nu se aplica pana la zona de contact cu terenul. Montajul placilor de vata incepe de la nivelul profilului de soclu.
Lipirea izolatiei
Placile se lipesc in randuri orizontale, astfel incat sa se evite formare de rosturi in plan vertical.
Izolarea termica a glafurilor verticale
Se va izola si zona de glaf cu vata bazaltica (ex. Frontrock). Pentru rigidizarea si protectia muchiilor, in zona glafurilor se va monta si un profil de colt cu plasa de armare.
Izolarea termica a glafurilor orizontale
Este necesar sa se izoleze termic si glafurile orizontale, sub profilele metalice de protectie.
Ancorarea izolatiei
Placile se vor aplica prin lipire si se vor ancora cu dibluri cu rozeta – cu cui metalic, in numar de: pana la 8 m - 6 buc/m², intre 8 si 20 m - 7 buc/m², peste 20 m - 9 buc/m². La colturi si la cladiri inalte se va suplimenta numarul de dibluri.
Protectia colturilor
La colturi se vor folosi profile de colt cu plasa de armare, pentru rigidizarea zonei de colt.
Aplicarea plasei de armare
Dupa intarirea mortarului utilizat la lipirea placilor, se va arma intreaga suprafata cu o plasa de armare din fibra de sticla, inglobata intr-un strat de mortar adeziv si de armare aplicat in prealabil. Plasa se apasa cu gletiera in stratul de mortar si se aplica un strat de mortar.
Suprapuneri la imbinare
Plasa de armare se va monta cu suprapuneri de min. 10 cm.
Finisarea
Dupa uscarea mortarului adeziv si de armare,se va aplica un grund inainte de aplicarea tencuielii decorative. Urmeaza aplicarea stratului de tencuiala decorativa si operatiunea de driscuire conform instructiunilor producatorului.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre placile din vata minerala bazaltica "dual – density" - Frontrock MAX E, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei ROCKWOOL Romania, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-014011 sector 1, Bucuresti, str. Ocna Sibiului nr. 46-48
Telefon: +40 21 233 4440
Fax: +40 21 233 4441
E-mail:
Web: www.rockwool.ro
Florin Popescu
sales director +40 21 233 4440
   
   
   
Grupul ROCKWOOL este liderul mondial in ceea ce priveste producerea de vata minerala bazaltica - un material ce imbunatateste calitatea vietii si contribuie la atenuarea problemelor de mediu, precum efectul de sera, smog-ul si ploaia acida. Termoizolatia ROCKWOOL ne ofera un mediu interior placut, protejandu-ne de frigul patrunzator de afara. In climatele cu temperaturi ridicate, vata minerala bazaltica ajuta la pastrarea temperaturilor racoroase la interior.
Denumiri marca: ROCKWOOL
Alte stiri in categoria de produse Izolatie din vata minerala bazaltica
Alte stiri in categoria de produse Izolatie
Alte stiri in categoria de produse Constructii
Cuvinte cheie:  rockwool  frontrock  max  e  izolare  izolarea  termica  placi  placa  vata  minerala  bazaltica  fatadelor  proprietati  si  rezistente