proidea.ro catalog online de informatii produse

Ventilarea salilor de sport cu sistemele de ventilatie Hoval


2017. iunie 13.

De cat de mult aer proaspat este nevoie? – sfaturi rapide pentru proiectanti

Tipul salii l x L x h Numarul terenurilor
interioare individuale
Sala simpla 15 x 27 x 5.5 m 1 x (15 x 27) m
Sala dubla 22 x 44 x 7.0 m 2 x (22 x 22) m
Sala tripla 27 x 45 x 7.0 m 3 x (15 x 27) m
 
Tabelul alaturat cuprinde cele mai importante dimensiuni pentru salile intalnite cel mai des. Zonele individuale sau terenurile de joc din salile polivalente sunt separate prin perdele sau pereti mobili glisanti, iar din acest motiv sunt privite individual din punct de vedere al ventilatiei. Ca regula, zonele unde trebuie asigurata distributia aerului trebuie sa masoare 15 x 27 m sau 22 x 22 m.

Tabelul 1: Tipuri de sali
Necesarul de aer proaspat depinde de scopul salii, de exemplu: daca este folosita doar ca o sala de antrenament pentru un numar limitat de sportivi, daca se vor organiza evenimente sportive cu spectatori, daca este o sala polivalenta sau daca un numar mare de spectatori va participa la eveniment. Sunt necesari 60 m³/h de aer proaspat pentru fiecare sportiv si 20 m³/h pentru fiecare spectator. Din moment ce numarul de persoane dintr-o asemenea sala difera de la o zi la alta foarte mult, este important sa se ia in considerare instalarea unui sistem de ventilatie care se poate adapta cerintelor foarte variate din timpul functionarii.

Studiu de caz:
Sala de sport din Goldbach (Germania) este o sala tipica cu dublu scop, dotata cu o zona ingusta destinata spectatorilor. Structura de suport consta in ferme din lemn, facand instalarea conductelor imposibila. Operatorii au ales un sistem de ventilatie descentralizat, alcatuit dintr-un aparat pentru fiecare teren, fiecare astfel de aparat fiind cu recuperarea energiei si un debit de 5500 m³/h. Aceste aparate asigura si incalzirea salii. Iesirile de aerisire integrate ale Air-Injector-ului, cu inductie mare, reprezinta o solutie extrem de eficienta. In zona ocupata a terenurilor, ele ofera o distribuire libera a aerului care asigura in mod automat o repartizare unitara a temperaturii. Cu o stratificare masurata de doar 0.15 K/m, acestea economisesc energie datorita diferentelor de temperatura mici dintre tavan si podea.
 
Poza 1: Sala de sport este ventilata si incalzita prin intermediul unitatilor descentralizate Hoval.
 
Poza 2: Echipamentele RoofVent® sunt unitati de ventilatie cu instalare pe acoperis, folosite pentru alimentarea cu aer proaspat din exterior si evacuarea aerului viciat din interior.

Din moment ce sala este una polivalenta, fiind folosita si la evenimente mai "silentioase", echipamentele sunt echipate cu amortizoare de zgomot la partea de admisie a aerului proaspat si de evacuare a aerului din interior. Folosirea ventilatoarelor cu doua viteze permite sistemului sa fie ajustat in functie de numarul de persoane. Functia cu 2 viteze poate fi folosita inclusiv pentru a reduce sunetul de operare, atunci cand este nevoie.

Unitatea este controlata si reglata printr-un regulator de control dezvoltat special pentru a intruni cerintele sistemelor descentralizate. Acesta permite moduri diferite de operare in diverse zone ale spatiului, in functie de diversele posibilitati de a utiliza sala la date diferite. De exemplu, este posibil sa se alimenteze un teren de joc cu aer proaspat, in timp ce un altul sa fie mentinut la temperatura scazuta atunci cand nu este folosit. O alta caracteristica importanta a sistemului de control este ajustarea automata a paletelor de distributie a aerului in functie de diferenta dintre temperatura aerului introdus si temperatura aerului din incapere.

Rezultatele sunt in general convingatoare. Oamenii care folosesc sala se bucura de beneficiile oferite de climatizare, in timp ce operatorii apreciaza faptul ca sistemul este unul eficient din punct de vedere energetic si necesita intretinere minima.

In urma experientelor cu alte sali de sport, s-a demonstrat ca orificiile de evacuare de la Air-Injector asigura o ventilare si o distribuire excelenta a temperaturii chiar si pentru terenuri de joc ce masoara 15x27 m. Duzele cu raza mare de actiune nu obtin rezultate foarte bune in timpul testarilor pentru ca distributia aerului in acest mod nu poate asigura o repartizare egala a temperaturii.

Avantajele oferite de sistemul descentralizat il fac ideal pentru folosirea in salile de sport si in salile polivalente. Faptul ca nu necesita tubulatura, greutatea mica si structura compacta a echipamentului fac ca aceasta unitate sa fie cu pana la 70% mai usoara decat o unitate de ventilatie centralizata. In ansamblu, acest lucru face ca intreaga structura de sustinere a salii sa fie mai usoara. Datorita designului compact si greutatii mici, sistemul este usor de integrat in structura acoperisului atunci cand se executa lucrari de restructurare in salile existente. Nu este necesara o sala separata pentru echipament.

Aparatele de ventilatie si incalzire sunt livrate gata de conectare, complet asamblate, cu cablurile conectate, ceea ce reduce costul si timpul necesar constructiei. Acelasi lucru este valabil si pentru instalare, care se realizeaza usor si rapid.

Pe scurt, flexibilitatea sporita face ca sistemele descentralizate sa fie ideale pentru indeplinirea diverselor cerintelor legate de salile de sport si salile polivalente.
 
Poza 3: Echipamentele sunt dotate cu amortizoare de zgomot pentru furnizarea aerului proaspat si evacuarea aerului viciat.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre aeroterma industriala RoofVent, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Hoval Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-077190 Ilfov, Voluntari, sos. Pipera-Tunari nr 4 E-F, etaj 2, camera 1
Telefon: +40 21 410 3000
Fax: +40 21 410 3044
Mobil: +40 72 245 5969
E-mail:
Web: www.hoval.ro
Valeriu Timofan
director general  
   
   
   
   
Hoval Srl este reprezentanta grupului de firme Hoval, producator de echipamente de incalzire si ventilatie: cazane de apa calda cu focar presurizat, in gama de putere 50-6000kW; cazane murale de apa calda in condensatie, in gama de puteri 12-120kW; cazane de apa calda in condensatie, in gama de puteri 15-2300kW; sisteme de producere a apei calde menajere; sisteme solare; pompe de caldura; cazane industriale de apa calda si fierbinte in gama 3000-10.000kW; sisteme de climatizare- ventilatie pentru spatii industriale si comerciale (hale de productie, depozite, hangare, sali expozitie, piscine).
Denumiri marca: Hoval
Alte stiri in categoria de produse Instalatie cu racire adiabatica
Alte stiri in categoria de produse Tehnologie de conditionare a aerului si tehnologie de racire
Alte stiri in categoria de produse Instalatii mecanice
Cuvinte cheie:  hoval  ventilare  ventilare  ventilarea  sala  sali  salilor  sport  ventilatie  ventilatii  hoval  rooftop  roof  top  acoperis  aeroterma